Applaus

Den midaldrende skuespillerinde Thea har haft sit livs krise. Under et langt afvænningsophold blev hun skilt fra sin mand og afgav samtidig forældremyndigheden over sine to børn. Nu er hun atter ude i virkeligheden og forsøger at genskabe et forhold til sine børn. Men fortiden spøger, og det er ikke nemt at starte på en frisk. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Drama
Instruktør Martin Zandvliet
Medvirkende Paprika Steen, Michael Falch, Sara-Marie Maltha, Shanti Roney
Spilletid 85 min.
Biopremiere 24.09.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Paprika Steen

Paprika Steen er uddannet på Odense Teaterskole i 1992. Hun filmdebuterede i Erik Clausens 'Rami og Julie' (1988) og var i en årrække med i forskellige tv-serier, som for eksempel 'Juletestamentet' (1995). Københavnske teatergængere kan heller ikke undgå at have stiftet bekendtskab med den attraktive blonde skuespiller. Steen brød igennem i Vi...

Anmeldere

Politiken
"Det er en modig og (med et slidt ord) hudløs præstation, der aftvinger respekt, og Zandvliets film overbeviser, selv om der er plads til forbedring."

Berlingske
"...man får bekræftet, at den frygtløse Paprika Steen er en kunstner af formidabelt format. Kunne nogen skuespillerinde i verden have spillet Thea bedre? Tænke, tænke. Nej."

Jyllands-Posten
"”Applaus” vil fortælle om en kvinde under indflydelse, men hvorfra indflydelsen kommer, er svært at se. Indefra - ja, måske, men så reduceres hun til det omtrent uvedkommende, så alene Paprika Steen vækker applaus."

Information
"Det er en flot debut, Martin P. Zandvliet leverer - vel at mærke tæt sekunderet af Paprika Steen, hvis karisma og professionalisme i den grad fylder lærredet fra først til sidst."

Ekstra Bladet
"De stående ovationer går dog først og fremmest til Paprika Steen. 'Applaus' er og bliver hendes film."

B.T.
"...når den lille, intense film er forbi, så er det, der sidder fast nethinden, nærbilledet af hendes [Paprika Steens] fantastiske ansigt."

Cinemazone
"Ordet "hudløs" må hives op af klichéskuffen, og i sidste ende vil Applaus blive husket som en af Paprika Steens bedste præstationer på film. Velfortjente klapsalver."

Brugere

30/07-10

30/07-10Paprika,du dufter af personlighed
Måske lidt spoiler


Nu har jeg endeligt fået set Applaus og som andre seriøse anmelder
må jeg bukke mig i støvet,for en skuespillerindes præstation som noget af det
mest ypperligt som er set på dansk!

Filmen viser livet ikke altid er så ligetil,og hvad følelser kan gøre ved sig selv og hinanden.

Thea er en theatre skuspillerinde som det går godt for men det hun spiller kunne ligeså godt være taget ud fra hendes egen liv. Thea er alkoholiker og har 2 børn som bor hos hendes eks.
Thea prøver at kommer tilbage til "livet" og være sammen med sine elskede børn.Thea lever et ensom liv og det eneste hun har er hendes børn,men hun er selv et menneske som er gået i stykke og er derfor en skrøbelig menneske.

En af de sidste sætninger Thea siger er "Jeg er en god mor selv om man ikk...

29/09-09Paprika, all-in
Paprika Steen har formentlig sit livs rolle i "Applaus", hvor hun spiller en fordrukken stjerneskuespiller. Hun har været helt nede og ramme bunden og været på afvænning, og nu er hun ved at bygge et normalt liv op igen. Blandt andet ved at genoptage samkvemmet med sine to børn, som hun ellers havde afgivet forældremyndigheden over, fordi hun ikke var i stand til at tage sig af dem.

"Applaus" er et hudløst portræt af en drankers liv set indefra, og Paprika Steen er simpel hen fænomenal. Hun spiller larger-than-life, med store armbevægelser, larmende mimik og hysteriske stemningsskift, og det virker fantastisk. Forfatter-instruktør Martin Zandvliet har begået en lille genialitet ved at lade Steen bygge rollen videre fra den fordrukne hovedrolle, hun havde i Gasværkets opsætning af "Hv...

23/09-09stef elna anmelder "Applaus"
ja, nu vil jeg så være den første til at anmelde filmen "applaus"

Den nye danske film ”Applaus” er skrevet og instrueret af Martin Zandvliet , Martin Zandvliet har før skrevet og instrueret filmene ”jeg somregel” , en eksperimental kortfilm fra 2006 som handlede om to mænds syn på livet og sproget, og ”Angels of Brooklyn” en Dokumentarfilm video fra 2002 som handler om tre Puertoricansk piger i alderen 18-20 som bor i en af de mest belastede områder af Brooklyn, hver af de tre piger drømmer på hver deres måde om hvordan de skal komme væk fra håbløsheden.
Ingen af hans to tidligere film fik dog nogen videre succes, men måske er det hans nye danske film ”Applaus” som skal gøre ham kendt i den danske filmverden.

Filmen ”Applaus” handler om en midaldrende og anmelderrost skuespiller,...

Fakta

Medvirkende
Thea Paprika Steen
Christian Michael Falch
Maiken Sara-Marie Maltha
Tom Shanti Roney
Malou Reymann
Peter Uffe Rørbæk Madsen
Nanna Tange
William Otto Leonardo Steen Rieks
Matthias Noel Koch-Søfeldt
George Lars Brygmann
Bag kameraet
Instruktion Martin Zandvliet
Produktion Mikael Rieks
Manuskript Anders Frithiof August, Martin Zandvliet
Fotografi Jesper Tøffner
Klip Per Sandholt
Scenografi Rasmus Cold
Musik Sune Martin
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Skuespiller
Premieredatoer
Biograf 24.09.2009
Dvd 06.04.2010
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2009
Spilletid 85 min.
Link Officielt website
Dansk website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 39.757
Selskab Koncern TV- og Filmproduktion
Biodistributør Nordisk Film
Priser Robert 2010, Årets kvindelige hovedrolle

Se også...