Sin Nombre

Teenageren Sayra bor i Honduras. Da hun genforenes med sin far, planglægger hun at immigrere til USA via Mexico, hvor faren har stiftet ny familie. I Mexico tager hun sammen med talrige ligesindede et tog mod USA - uvidende om at to bandemedlemmer planlægger at frarøve immigranternes deres værdier. Imidlertid er der inter splid i banden, hvilket kan blive Sayras redning. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Adventure, Drama, Thriller
Instruktør Cary Fukunaga
Medvirkende Marco Antonio Aguirre, Leonardo Alonso, Karla Cecilia Alvarado, Felipe Castro
Spilletid 96 min.
Biopremiere 04.12.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Der er ikke en falsk tone i filmen, som tematisk kan minde om ’City of God’..."

Berlingske
"...fortjener virkelig at få et stort publikum. Den er uden tvivl en af dette års bedste filmoplevelser."

Jyllands-Posten
"Filmen lægger sig i slipstrømmen af film som ”City Of God” og ”Maria Full Of Grace”, men mangler den førstes skarphed og den andens tætte menneskeportræt."

Information
"...trods megen dramatik og voldsomhed bevarer sin troværdighed og et lille håb til sidst."

Ekstra Bladet
"...en meget velspillet, stærkt foruroligende, rå og ærlig beretning..."

B.T.
"På én gang flot, forstemmende og fantastisk."

Cinemazone
"Sin Nombre er slående i sin enkle og uhøjtidelige skildring af menneskeskæbner balancerende på en hårfin grænse mellem overlevelse og undergang. Smukt."

Brugere

08/11-10Se den gratis!
Ville bare lige sige at denne fremragende film kan ses gratis (On Demand) på cdon.dk i november måned :-)

24/05-10medrivende
Barsk og realistisk fortælling, uden den klæbrige, lidt søgte amererikanske morale der plejer at være fremherskende i den her slags fortællinger..

Det der er vigtigst for en god historie og en god filmoplevelse er at man er i stand til at føle med figurerne..Føle empati for dem, og det lykkedes fuldt ud for mit vedkommende i sin nombre.

26/03-10Skræmmende virkelighed
Den amerikanske instruktør Cary Fukunaga brugte to år på at researche til sin debutfilm 'Sin Nombre'. Det kan mærkes. Den er kompromisløs som 'City of God'. Nøgtern som 'Maria Full of Grace' og autentisk som bare fanden.

I filmen følger vi pigen Sayra, der sammen med sin far vil flygte til USA. En farefuld rejse gennem store dele af Sydamerika, hvor de er vidner til lyse og mørke sider af den verden, de lever i.

Parallelt med denne histore følger vi Casper, som er en del af den ekstreme bande Marero, der med vold og trusler skaber rædsel og utryghed for alle andre end dem selv. Mareros medlemmer tilbydes derimod et fællesskab ud over landegrænser, hvor ingen går sultne i seng og alle passer på hinanden som brødre. Ganske betryggende for unge fattige knægte uden mening med livet. De...

31/12-09Short cut 1
Som flertallet af anmeldere påpeger, har filmen en række lig- og jænbyrdigheder med 'City of God' og 'Maria full of grace' - dog uden at nå helt i dybden med hverken sit episke narrativ eller personkarakteristikken. Og selvom man kan sige at filmens originalitet måske netop opstår qua denne dens mere sekventielle form, berøves den samtidig en mulighed for yderligere fylde og episk karakter. Derfor kun 5 stjerner til en sag, som i undertegnedes brille er på kanten af mesterværk-status.

10/12-09Fantastisk effektiv cocktail af epik og socialrealisme
Fremragende mexicansk film, der blander gangsterfilm og emigrantdrama i et kalejdoskopisk, episk syn på langs af Mexico.

"Sin nombre" har egentlig to hovedhistorier. Den ene tager udgangspunkt i Mara Salvatrucha, én af de store latinamerikanske bander, hvis tatoverede medlemmer spreder sig fra El Salvador til Californien. Filmens ene hovedperson er en 'marero' fra det sydlige Mexico, som kommer på kant med sin lokale chef på grund af sin kæreste. Den anden hovedperson er en honduransk pige, der sammen med sin far og onkel søger væk fra det udsigtsløse liv i Honduras og sætter ud på den farefulde færd mod deres familie i paradiset i nord, USA.

De to historier smelter sammen på toppen af de toge, som emigranterne border på turen op gennem Mexico. Det er det rene "Skønheden og udyre...

Fakta

Medvirkende
Big Lips Marco Antonio Aguirre
Policía Judicial Leonardo Alonso
Marera Karla Cecilia Alvarado
Marero Felipe Castro
Tierra Blanca Mujer Rosalba Quintana Cruz
Kimberly Marcela Feregrino
El Smiley Kristian Ferrer
Willy Edgar Flores
Nino 3 Juan Pablo Arias Barrón
Nino 2 Rosalba Belén Barrón
Bag kameraet
Instruktion Cary Fukunaga
Produktion Amy Kaufman
Manuskript WGA
Fotografi Adriano Goldman
Klip Luis Carballar, Craig McKay
Scenografi Claudio Contreras
Musik Marcelo Zarvos
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama, Thriller
Nøgleord Immigrant
Premieredatoer
Biograf 04.12.2009
Dvd 27.04.2010
Øvrige oplysninger
Land USA, Mexico
Sprog Spansk
Produktionsår 2009
Spilletid 96 min.
Link Dansk website
Solgte billetter 14.601
Selskab Canana Films, Creando Films, Primary Productions
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...