Ninja Assassin

De snuppede Raizo fra hans forældre på fjernøstens gader. De trænede ham op til at blive verdens sejeste sortklædte lejemorder. Men da Ozunu-klanen henretter Raizos ven, bryder mesterninjaen alle bånd og flygter til Europa for at planlægge en blodig hævn. Samtidig hjælper han Europol-agenten Mika med at komme på sporet af det berygtede, hemmelige netværk. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Action, Thriller
Instruktør James McTeigue
Medvirkende Rain , Naomie Harris, Rick Yune, Ben Miles
Spilletid 99 min.
Biopremiere 27.11.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Men desværre foregår de ekstremt langtrukne og underligt uelegante kampscener med overdrevne effekter under en så skummel belysning og i så hæsblæsende et tempo, at det er tæt på umuligt at opfange, hvad der sker, og hvem der eventuelt vinder."

Jyllands-Posten
"Ros skal helten Raizo have for sin stærkt fysiske indlevelse ... Hvis samme passion var lagt i manuskript, dialog, og skuespilkunst - havde denne film fået, hvad den reelt mangler: En livsnødvendig blodindsprøjtning."

Ekstra Bladet
"...man bliver meget hurtigt ligeglad med, hvem der dræber hvem."

B.T.
"...aldrig har man været så lammende ligeglad med hvem, der vinder."

Cinemazone
"Det er æstetiseret nonsens med silhuetbilleder, hvor tynde, gullige skillevægge overmales med CGI-blod og hvor ninjasværdet ikke blot dræber, men skiller de ondes kroppe fra hinanden stykke for stykke."

Brugere

26/03-10En blandet fornøjelse
'Ninja Assassin' er hverken lydløs eller elegant. Det er 90 minutter for fuld skrue med afrevne lemmer, flyvende hoveder og et plot, der kan beskrives meget kort.

Onde ninjaer jager god ninja. En kvindelig politibetjent bliver indblandet. Hun har hjertet på rette sted. The End.

Historien i 'Ninja Assassin' er lige så mager som vores hovedperson og helt. Personskildringen er lige så tynd som det rispapir, der danner væggene i de obligatoriske silhuetkampscener, og skuespillet lige så intetsigende som den sal Palads har valgt at sætte filmen op i.

Læs hele anmeldelsen her http://www.navlefnuller.dk/?id=23

02/12-09En skuffelse
Husker du Sho Kosugi? Altså B-ninjafilmstjernen fra 80'erne med film som "Revenge of the Ninja" og "Ninja III: The Domination" på samvittigheden. Ja? Så kan du glæde dig over, at han i "Ninja Assassin" har sin første filmrolle siden 1993 - som den barske, onde leder af verdens ældste snigmorderklan.

"Ninja Assassin" er en hyldest til netop 80'er-ninjafilmene, instrueret af James McTeigue, som debuterede fantastisk med "V for Vendetta" og før det var instruktørassistent for Wachowski-brødrene (som da også er producere her). Et temmelig interessant udgangspunkt for denne moderne ninjafilm, men udførelsen levede slet ikke op til mine forventninger.

Den byder godt nok på hårdpumpet action i en gennemført tegneseriestil, hvor blodet ikke bare sprøjter i slowmotion, men eksploderer ud ...

02/12-09Så slem er den da heller ikke 1
Se min anmeldelse her:

www.navlefnuller.dk

28/11-09A Bloody Good Time
Silver, Wachowski-brødrene og McTeigue er endnu engang gået sammen om at skabe en hyldest til firsernes B-ninja film.

Men der stopper ligheden også, for hvor de gamle film for det meste balancerede fint mellem ro og kaos er Ninja Assassin en maskine, der drøner fremad i samtlige 90 minutter!

Historien er papirtynd og bruges kun til at linke samtlige actionsekvenser sammen (og der er et par stykker), alle klichéer er til stede og skuespillet er derefter, men hvis man først beslutter sig for at se en film med en sådan titel er det vel heller ikke Kubrick man forventer.

Ninja Assassin er en overordentlig blodig actionfilm som ikke holder igen. Ninjaer, politifolk og civile bliver hakket ned stykke for stykke og blodet og lemmerne flyder i en lind strøm. Indrømmet kan actionscenerne...

Fakta

Medvirkende
Raizo Rain
Mika Coretti Naomie Harris
Takeshi Rick Yune
Ryan Maslow Ben Miles
Lord Ozunu Shô Kosugi
Hollywood Sung Kang
Tattoo mester Randall Duk Kim
Herbalist Togo Igawa
Kingpin Stephen Marcus
Agent Guido Föhrweißer
Bag kameraet
Instruktion James McTeigue
Produktion Grant Hill, Joel Silver, Andy Wachowski, Larry Wachowski
Manuskript Matthew Sand, J. Michael Straczynski
Fotografi Karl Walter Lindenlaub
Klip Gian Ganziano, Joseph Jett Sally
Scenografi Graham 'Grace' Walker
Musik Ilan Eshkeri
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Undergenre Martial arts
Nøgleord Lejemorder, Ninja
Premieredatoer
Biograf 27.11.2009
Dvd 13.04.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 99 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 12.939
Selskab Silver Pictures, Warner Bros. Pictures, Studio Babelsberg, Translux
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...