Thirst (Bakjwi)

En præst melder sig frivilligt til et medicinsk eksperiment, der resulterer i, at han forvandles til en vampyr. Det bliver begyndelsen på en menneskelig deroute, hvor præsten må kæmpe for at holde fast i det, der er tilbage af hans tidligere fromme jeg. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Drama, Gyser
Instruktør Chan-wook Park
Medvirkende Kang-ho Song, Ok-vin Kim, Hae-sook Kim, Ha-kyun Shin
Spilletid 133 min.
Biopremiere 15.07.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...en stærkt seværdig film med sort humor, både barokke og skønne scener samt en indimellem dragende og rørende kærlighedshistorie."

Berlingske
"Mørkt, morsomt, ikke helt sammenhængende i sin historie og heller ikke altid ligevægtigt i sin udførelse. Men det er Park Chan-wook i sin helt egen originale form og hurra for det."

Jyllands-Posten
"Det er ikke ubetinget dejligt. Det er til gengæld Parks billeder - dejlige. Og vil man udfordres og have en lidt anderledes bid af Sydkorea, så er ”Thirst” ikke et dårligt sted at starte."

Information
"Man kunne klandre Park for at gabe over vel rigeligt i den over to timer lange og ikke just stramt komponerede film, men især fordi der er (alt for) langt mellem, at man oplever en sådan vildskab på det store lærred, skal lyde en klar anbefaling herfra."

Cinemazone
"...mirakuløst nok formår filmen at undgå det overdoserede og hysteriske. Den er faktisk rolig, eftertænksom, underfundig og ganske rørende."

Brugere

20/07-10Ikke helt tilfredstillende
Glem alt om hugtænder, hvidløg og træspyd; Chan-wook Park vil noget andet med sin vampyrfilm 'Thirst'. I en spøjs blanding af genrer udsættes man for mord, hævn, umulig kærlighed, sort humor, sex og spandevis af blod. Herligt i en tid, hvor biografmørket domineres af blodfattige, frigide vampyrer i den uhyggeligt dårlige Twilight-serie.

'Thirst' starter rigtigt godt med en umanerligt stram og økonomisk fortællestil, der ganske vist kræver noget af sit publikum, men som også belønner dem, som kan følge med.

Læs mere her http://navlefnuller.dk/?id=121

19/07-10Overrumplende kreativ vampyrhistorie
Avantgardistisk sydkoreansk vampyrfilm af Park Chan-wook (ham med ”Oldboy”). Hovedpersonen er en katolsk præst, der melder sig til et medicinsk eksperiment, som han kun overlever, fordi han tilsyneladende får tilført vampyrblod i blodtransfusionen. I den første tid derefter kæmper han stædigt imod trangen til at dræbe for at få blod, men så møder han en gammel bekendt og hans underkuede kone. Hende bliver præsten så stærkt tiltrukket af, at han begynder at miste sin selvkontrollerende fornægtelse af både sex og blodtørst, og så begynder der at ske rigtig mærkelige ting.

”Thirst” er en bizar blanding af klassisk horror, erotisk thriller og sort komedie. Handlingen zigzagger i vidt forskellige retninger undervejs, så filmen nærmest består af en række små kapitler. ”Thirst” er i bund og...

02/07-10Til Twilight-fans
Må jeg opfordre enhver Twilightfan til at gå ind og se denne film og se hvordan vampyrmyten skal fortælles,

Fakta

Medvirkende
Præst Sang-hyeon Kang-ho Song
Tae-joo Ok-vin Kim
Lady Ra Hae-sook Kim
Kang-woo Ha-kyun Shin
Præst Noh In-hwan Park
Yeong-doo Dal-su Oh
Seung-dae Young-chang Song
Evelyn Mercedes Cabral
Immanuel Eriq Ebouaney
Sygeplejerske Hee-jin Choi
Bag kameraet
Instruktion Chan-wook Park
Produktion Chan-wook Park, Ahn Soo-Hyun
Manuskript Chan-wook Park, Seo-Gyeong Jeong
Fotografi Chung-hoon Chung
Klip Jae-beom Kim
Scenografi Seong-hie Ryu
Musik Young-ook Cho
Genrer og relationer
Genre Drama, Gyser
Nøgleord Vampyr
Premieredatoer
Biograf 15.07.2010
Dvd 23.11.2010
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Bakjwi
Land Sydkorea
Produktionsår 2009
Spilletid 133 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 1.506
Selskab CJ Entertainment
Biodistributør Sunrise Film

Se også...