Harry Potter Og Dødsregalierne - Del 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I)

Mørkets kræfter har overtaget Hogwarts, og tiden er kommet til, at Harry, Hermione og Ron må stå på egne ben. Sammen drager de ud for at finde og tilintetgøre horcruxerne, der er hemmeligheden bag Voldemorts udødelighed. Men undervejs opdager Harry den glemte legende om Dødsregalierne, som kan afgøre udfaldet af hans endelige opgør med Voldemort. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Adventure, Fantasy
Instruktør David Yates
Medvirkende Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Helena Bonham Carter
Spilletid 146 min.
Biopremiere 18.11.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Emma Watson

Emma Charlotte Duerre Watson er kendt af alverdens Harry Potter-fans som Hermione Granger, der ligesom Harry selv modtager undervisning i heksekunster på Hogwarts. Hun fik sin professionelle filmdebut i 'Harry Potter og de vises sten' (2001), den første film i serien baseret på R. K. Rowlings ualmindeligt succesfulde romaner. I den følgen...

Anmeldere

Politiken
"Kun den mest forbenet fantasiforladte muggler vil vel rynke på næsen ad en film, hvor alle filmkunstneriske og animationstekniske sejl er sat."

Berlingske
"...på en måde er det lidt vemodigt at se Harry Potter blive voksen, for nok er historien om ham stadig underholdende, men hans bedrifter er altså ikke nær så sjove, som de var engang."

Jyllands-Posten
"Tempoet bliver også underligt hakkende. Drama burde der ellers være nok af."

Information
"Harry Potter og Dødsregalierne del 1 er nemlig en rigtig vellykket filmatisering af J. K. Rowlings bog, og det er instruktør David Yates' hidtil bedste af de tre, snart fire, han nu har stået bag."

Ekstra Bladet
"...vanen tro fuld af visuel magi og superbe special effects."

B.T.
"Yates har lavet en mørk og uhyggelig film, der vil virke kaotisk, hvis man ikke kender bogen eller de forrige film. »Harry Potter og dødsregalierne - del 1« øser rigeligt op af u-uhyggelige scener og forbliver kølig, imponerende underholdning. Magien mangler."

Cinemazone
"...alt tyder på, at Yates med sin dobbelte finalefilm får fuldført arbejdet og runder en af alle tiders mest succesrige filmserier absolut tilfredsstillende af."

Brugere

23/10-12En Forunderlig Filmatisering!

31/07-12En Underholdende Første Del
Den var ret god, trods det barske udseende. Det irriterede mig lidt, da det begyndte at ligne en thriller.
Men udover det holder historien 100%, effekterne er fantastiske og skuespilerne er dygtige! Den er en film, der er værd at se!

13/01-11Fantastisk...
Så fik jeg endelig set 7'eren - og sikke da en oplevelse!
Genialt at dele sidste bog i 2 dele. Endelig var der plads til at dvæle ved de mange skønne detaljer i bøgerne, personerne, konflikterne og det fantastiske univers, Rowling har skabt.

07/01-11Rigtig god Potter film
Den syvende film i serien er en rigtig god film. Det har været rigtig fedt at se en filmserie, der er blevet mere voksen og mere mørk film for film. Det bliver rigtig spændende med afslutningen til sommer. Min favorit er stadig nr 3. Fangen fra Azkaban. Men de nyeste film her i serien kommer lige bagefter. Så bare kom afsted. Hvis du kan lide Harry Potter, så vil du ikke blive skuffet

04/01-11Nej, nej, nej! 2
nu er i blevet slæbt i gennem 7 Harry Potter film. vi startede rigtig godt ud, med 1"eren, som også var et kæmpe hit, synes egentlig også 2 og 3 var udemærket, ikke verdensklasse men udemærket. 4 var fed og bød på en masse nye ting, men så kom 5"eren, en lang kedelig film, som egentlig ikke formåede at byde på nogle ting, og man kom egentlig ikke rigtig længere i plottet - men ok ikke alle film kan være lige gode, så jeg så også 6"eren. harry Potter 6, var dog ligesom 5"eren, hvis ikke værre. den valgte også bare at trække handlings forløbet ud, ligesom et kedelig afsnit i en ellers god sticom. nu havde de altså formået at trække historien ud over 2 film, 2 film hvor der ikke sker noget nyt! over 4 timer!!!! og gud bevares om de så ikke vælger at dele 7"eren op i 2, bare for at kunne træ...

29/11-10Mens vi venter på Voldemorts sjæl
Første halvdel af sidste Harry Potter-afsnit flytter fra start hovedpersonerne væk fra Hogwarts og ud i en usikker verden. Voldemort tager magten, og Harry, Hermione og Ron ender med at måtte skjule sig helt alene, mens de forsøger at regne ud, hvordan de kan få has på de sidste dele af Voldemorts sjæl og dermed overvinde ondskaben.

"The Deathly Hallows Part 1" åbner flot med en sammenklipning af scener, hvor heltene siger farvel til deres normale liv. Fra start er fornemmelsen af lurende fare markant til stede, og stemningen er trykket og dyster. Men desværre går der ikke lang tid, før filmen begynder at gå lidt i tomgang. Store dele af de 146 minutter føles ret stillestående, ikke mindst fordi heltene reelt er sat på sidelinjen - og vi med dem. Man hører, at Voldemort overtager mag...

29/11-10Magi er magt
Så kom den længe ventede første del til Dødregalierne, og den er lige præcis så dyster og mørk, som den skal være.
Filmen følger bogen rigtig godt, men der er et par detaljer, som jeg savner, men der er til gengæld blevet lagt et par humoristiske indslag ind; fx. elsker jeg Dobby, da han aflægger rapport. (Selvom det ikke var med i bogen)
Stor ros til Helena Bonham Carter for hendes rolle som Bellatrix, hun fremstår virkelig, som den psykopat Bellatrix virker til at være i bøgerne.
Tom, der spiller Draco, gør det også - igen - virkelig godt.

Spoiler!

Introen er rigtig fed, hvor man ser Hermione få sine forældre til at glemme hende.
Flugten i starten hvor Harry skal flyttes, synes jeg mangler en væsentlig del, nemlig at Harry bruger "expelliarmus" og derved afslører sig selv.
...

24/11-10Kan ikke vente til to'eren.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg aldrig har været den store Harry Potter fan. Jeg har ikke læst en eneste af bøgerne, men har indtil videre set alle filmatiseringerne. De første film var visuelt opfindsomme, men uendeligt kedelige. Fra de ulidelige og uengagerende Quidditch-kampe til de fesne klimakser var det en sand pine for mig at sidde igennem de over to timer lange film, der i bund og grund handlede om præcis det samme.

Men så skete der noget. Harry Potter blev teenager, tonen mere dyster og konflikterne mere interessante. Fra og med 'Harry Potter og Fønixordenen' begyndte serien at udvikle de subplots, der tidligere kun var blevet hentydet til, og de barnlige optrin blev udskiftet med et mere ondsindet plot, hvor Lord Voldemorts hær begyndte at tage form. I 'Harry P...

19/11-10Stærkt! 1
Suverænt den bedste Harry Potter-film til dato.

Masser af spænding, uhygge og godt skuespil. Læg dertil en fornuftigt rationeret komik, sindssygt flotte billeder og dejlig vekslen mellem god ro og sprængfarlig action, og så har du de første 7-8 grunde til at styrte ind og se den.

Eneste grund til, at filmen i min bog ikke opnår maksimale 6 stjerner er, at den er, hvad den er: Nemlig et oplæg til afslutningen, altså en trædesten til klimaks, og at vi derfor ikke får den filmiske forløsning til sidst. Med andre ord... jeg glæder mig til sommer.

18/11-10Glæd jer til et brag af en film. Den bedste til dato.
Jeg så filmen i nat ved midnatspremieren i Imperial her i København.

Udover at Imperial i København havde rullet det hele ud, og lavet de flotteste dekorationer, og at alle medarbejderne var iklædt dragter fra filmen, at der var uddeling af fribilletter OG at der blev lagt op til fri, uhæmmet begejstring (TAK Imperial), så var selve filmen ... Wow!

Var jeg begejstret for instruktøren til den 5. film, og hans fortolkning af bogen, der ligge bag, og var jeg SUPER-GLAD for hans fortolkning af den 6. film i serien, er jeg HELT VILD SUPER GLAD denne gang.

De, som skal se den, kan glæde sig til en MØRK (husk papirlommetørklæder, der bliver brug for dem), dyster, sjov, fantastisk, rolig (det at filmen er delt i 2 dele, har givet denne en ro til at detaljerne kan folde sig ud som en b...

Fakta

Medvirkende
Harry Potter Daniel Radcliffe
Hermione Granger Emma Watson
Ron Weasley Rupert Grint
Bellatrix Lestrange Helena Bonham Carter
Lord Voldemort Ralph Fiennes
Rufus Scrimgeour Bill Nighy
Severus Snape Alan Rickman
Xenophilius Lovegood Rhys Ifans
Ginny Weasley Bonnie Wright
Rubeus Hagrid Robbie Coltrane
Skrækøje Dunder Brendan Gleeson
Lucius Malfoy Jason Isaacs
Draco Malfoy Tom Felton
Fru Weasley Julie Walters
Arthur Weasley Mark Williams
Hr. Ollivander John Hurt
Bag kameraet
Instruktion David Yates
Produktion David Barron, David Heyman
Manuskript Steve Kloves
Forlæg J.K. Rowling
Fotografi Eduardo Serra
Klip Mark Day
Scenografi Stuart Craig
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Adventure, Fantasy
Nøgleord 3-D, Baseret på roman, Harry Potter, Sequel
Relaterede film Harry Potter og dødsregalierne - del 2
Premieredatoer
Biograf 18.11.2010
Dvd 12.04.2011
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 146 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 587.732 (#64)
Selskab Heyday Films, Warner Bros. Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome
Dvd-distributør Warner Home Video

Se også...