Kick-Ass

Den nørdede Dave elsker superhelte så meget, at han vælger at gøre dem kunsten efter. At han ikke tilnærmelsesvist ejer skyggen af superkræfter, skal ikke stoppe ham. Med et sejt navn, et specialsyet kostume og en maske begiver han sig ud for at bekæmpe kriminalitet. Han får selskab af en anden nybegynder, Red Mist, samt den 11-årige sværdmester Hit Girl og hendes far, Big Daddy. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Action, Komedie
Instruktør Matthew Vaughn
Medvirkende Aaron Johnson, Chloe Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Nicolas Cage
Spilletid 117 min.
Biopremiere 15.04.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Matthew Vaughn

(INSTRUKTØR)
Efter en række år som producer fik Matthew Vaugh sin debut som filminstruktør i 2004 med gangsterthrilleren 'Layer Cake', der har Daniel Craig i hovedrollen. Filmen fik en pæn modtagelse af den engelske og amerikanske kritikere, men opnåede ikke dansk biografpremiere. Vaugn opnåede stor succes som producer af Guy Ritchies forbryderkomedie 'Rub...

Anmeldere

Politiken
"...ikke er for børn, men barnlige sjæle, der vil glæde sig over de stramt styrede og fornemt udfoldede tåbeligheder, ledsaget af et formidabelt sammensat soundtrack."

Berlingske
"...veloplagt, flabet, kulørt og herligt politisk ukorrekt underholdning, der både har god action og bringer højlydte grin frem."

Jyllands-Posten
"En fornyelse af en konservativ genre, en underholdende tour de force i heltemytologien og et dejligt politisk ukorrekt, hårdtslående og ironisk bud på moderne et helteepos."

Information
"...hold da op, hvor er det fantastisk underholdende at overvære."

Ekstra Bladet
"...denne herlige actionbasker, som losser til alle konventionerne og samtidig er ustyrligt underholdende."

B.T.
"Og så er komikken og historien så vel-timet, at man som tilskuer bliver lykkeligt forpustet."

Cinemazone
"...problematiserer det at forvandle sig til en superhelt, og den gør det ualmindeligt frækt."

Brugere

25/03-11God underholdning.
Jeg gik forbi denne film i flere omgange. Syntes den virkede som en plat børnefilm. Hold op hvor tog jeg fejl! Så den en lidt tømmermænds plaget søndag og morede mig fint. Total lang ude, men orginal idé gør denne film sej :-)

26/12-10Totalt overvurderet
Simpelthen en ultra RINGE film.

14/07-10Léon rip-off? 1
Er jeg den eneste, der kom til at tænke på Léon The Professional?
Big daddy = Léon
Hit girl = hende pigen

08/05-10Fed film med fejl
Kick Ass er virkelig en fed film, men jeg kan ikke give den hverken fem eller seks stjerner, da der er en specifik scene i filmen, som jeg mener overhovedet ikke hører hjemme i filmen.

Spoiler alert:
Scenen, hvor Big Daddy og Kick Ass er blevet fanget og skal henrettes. Den måde, som volden er illustreret på i den scene syntes jeg ikke hører hjemme i filmen, da volden ikke har den humoristiske kant, som gennemsyder alle de andre scener i filmen.

Men ellers er jeg kun begejstret. Kanon underholdende med et fedt soundtrack og gode skuespillere over hele linien. Jeg vil især fremhæve Mark Strong, som jeg synte brænder igennem hver eneste film han er med i og Nicolas Cage, som har sin bedste rolle i årvis.

Kick Ass er virkelig en fed film, men med fejl

24/04-10Let's kick some ass! 6
Morbid, kulørt, morsom og veldrejet take på superhelte genren med glimt i øjet. Der bydes på fine actionscener af den mere voldelige slags, som forekommer sjældent - særligt for genren! Historien er måske intet særligt udført, selvom ideen med det jævne menneskes kamp for retfærdighed er interessant nok, men her holdt i en tegneserieformat og med vis ironi og sarkasme, så man skal ikke tage filmen alt for seriøs. Er man med på legen, så er Kick Ass en fornøjelig superhelte film.

21/04-10Feeed film.
En 11 årig pige der lammetæver granvoksne mænd, og myrder dem - så blodet sprøjter?
Jeg har sjældent moret mig så højlydt som til den film. Den er allerede placeret som en af mine all- time favoritter.

Gennemført godt lavet, med kikset hovedperson og action som lever op til det bedste fra Matrix og Kill Bill.

Jeg ser frem til den 2'er som må være en selvfølge og gerne snart - for hovedpersonerne må ikke gerne blive meget ældre.

20/04-10Middelmådig 4
Når man anmelder film, skal man altid kigge på, hvad pointen med filmen er. Man kan kigge på de dybere lag i filmen, og man kan se på de mere eller mindre subtile budskaber, skuespillere og instruktør forsøger at gengive på lærredet.

Med 'Kick Ass' har jeg svært ved det. Svært ved at se pointen, svært ved at se de dybere lag og svært ved at læse de (hvis nogen!) subtile budskaber, filmen forsøger at vise mig.

Læs hele anmeldelsen på http://www.navlefnuller.dk/?id=76

19/04-10Kick ash - genial morsom
Kick Ash var en sindsyg morsom, og god film. Den kan varmt anbefales trods den fjogede titel.

19/04-10Kick-Ass - og alle de andre rødder
Hvor mange film om anti-superhelte kan du huske? På min blog, BRIES BLOG-O-RAMA, opsporer jeg Kick-Ass' glemte forfædre. Læs om og se klip med bl.a. Skovleren, Blankman, Lady X og Den Brændende Gulerod:

http://brianiskov.blogspot.com/...s-pa-film.html

På bloggen er der også KICK-ASS TEMA med fede artikler om virkelighedens amatør-superhelte, Real Life Superheroes. Tjek det ud:

http://brianiskov.blogspot.com/...perheroes.html

14/04-10Flabet underholdning på højt niveau 1
Fantastisk underholdende take på superheltegenren, baseret på tegneserien af samme navn, der er skrevet af Mark Millar. Som efter min mening er én af de dygtigste moderne amerikanske tegneserieskabere, og som hermed fortjent får en filmatisering, der lever op til hans stil (efter det gik helt galt med "Wanted").

Hovedpersonen i "Kick-Ass" er en smånørdet teenagefyr, der får en oplagt tanke: Når så mange mennesker elsker superhelteserier, hvorfor er der så aldrig nogen, der har taget et kostume på og forsøgt at være en superhelt selv? Det gør han så og bliver berømt på det, selv om det mest er ham selv, der får tæv. Og pludselig dukker der flere kostumer op, hvoraf nogle er langt mere organiserede selvtægtshelte med en plan om at gå i kødet på mafiaen.

"Kick-Ass" er en vild, men k...Fakta

Medvirkende
Dave Lizewski/Kick-Ass Aaron Johnson
Mindy Macready/Hit Girl Chloe Moretz
Chris D'Amico/Red Mist Christopher Mintz-Plasse
Damon Macready/Big Daddy Nicolas Cage
Frank D'Amico Mark Strong
Kriminalbetjent Vic Gigante Xander Berkeley
Big Joe Michael Rispoli
Mike Tamer Hassan
Marty Clark Duke
Katie Deauxma Lyndsy Fonseca
Bag kameraet
Instruktion Matthew Vaughn
Produktion Adam Bohling, Tarquin Pack, Brad Pitt, David Reid, Kris Thykier, Matthew Vaughn
Manuskript Jane Goldman, Matthew Vaughn
Forlæg Mark Millar
Fotografi Ben Davis
Klip Eddie Hamilton, Jon Harris
Scenografi Russell De Rozario
Musik Henry Jackman, John Murphy, Marius De Vries, Ilan Eshkeri
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Superhelt
Relaterede film Kick-Ass 2
Premieredatoer
Biograf 15.04.2010
Dvd 14.09.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 117 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 78.124
Selskab Marv Films, Plan B Entertainment
Biodistributør Nordisk Film

Se også...