Luftens Sidste Mester (The Last Airbender)

Efter 100 år i en isblok vågner drengen Aang op midt i en rasende krig mellem Jord, Ild, Vand og Luft. Det er selvfølgelig Ilden, der raser og forsøger at bemægtige sig kontrollen over de andre, men Aang kan som den eneste i sin generation tøjle samtlige fire elementer og bruge dem i sin kampkunst. Han mangler bare lidt træning efter at være frosset ned så længe ... © Scope

Produktionsår 2010
Genre Adventure, Drama, Familiefilm, Fantasy
Instruktør M. Night Shyamalan
Medvirkende Noah Ringer, Dev Patel, Nicola Peltz, Jackson Rathbone
Spilletid 103 min.
Biopremiere 19.08.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

M. Night Shyamalan

(INSTRUKTØR)
Manoj Nelliyattu Shyamalan er født i Indien, men vokset op i en velstående forstad til Philadelphia i USA. Han er lidt af et vidunderbarn, der lavede talrige amatørfilm, efter at han som 8-årig fik et Super-8 kamera af sine forældre. Som 17-årig havde han således lavet 45 home movies. Nogle af disse film er at finde som ekstramateriale på DVD-udg...

Anmeldere

Politiken
"Flot ser det ud! Det gør det jo i vore dage, når pengekassen er stor nok. Men sikke en omgang miskmask Shyamalan har fået ud af det ' storslåede' eventyr."

Berlingske
"Det virker, som om Shyamalan undervejs har mistet overblikket, og selv om man ganske vist ikke håber, det bliver sidste film fra ham, er det, forhåbentlig, både første og sidste film i denne serie."

Jyllands-Posten
"Der er meget skidt at sige om ”Luftens sidste mester”. Skuespillet er i særklasse elendigt, historien er til at overse, og den verden, som man forestiller sig må have været Shyamalans inspiration til filmen, ligner et fattigt computerspil."

Ekstra Bladet
"Historien er simpelthen så klodset fortalt, at nok så mange effekter ikke kan redde det elendigt sammenskruede plot, der selv inden for fantasy-genrens vide rammer virker lige så postuleret som usandsynligt."

B.T.
"...uforståelig handling, forvrøvlet dialog og sindssygt flotte specialeffekter."

Cinemazone
"M. Night Shyamalan er bestemt ikke en talentløs filmskaber, men han famler i øjeblikket blindt efter hvilken slags film, han skal lave."

Brugere

03/11-12En Pinlig Skuffelse!

23/10-12

15/09-10Ikke så slem, men bestemt heller ikke god 1
M. Night Shamyalan har efterhånden et blakket ry blandt filmfans verden over. Han tog verden med storm med den kraftfulde og overraskende 'Den sjette sans', og han blev hyldet som den nye Hitchcock, det nye store håb i Hollywood på grund af filmens dystre historie og det i dag meget berømte 'plottwist' i slutningen af filmen, hvor tæppet hives væk under tilskueren med stor effekt.

Netop "twistet" og gyset blev efter denne film Shamyalans trademark. Det er samtidig blevet hans største problem, fordi folk i alle hans efterfølgende film søgte og forsøgte at gætte netop dette 'twist', også selvom filmen slet ikke lagde op til det (eller i øvrigt havde et!).

Læs mere her:
http://www.navlefnuller.dk/anme...-airbender/138

01/09-10Hopefully the Last Airbender...
Skidt og ærgerligt. Så enkel er konklusionen efter at have set M. Night Shyamalans "The Last Airbender". Det kan lige så godt siges først som sidst.

Filmen har generelt fået en hård medfart af anmelderne, og det er der sådan set ikke noget at sige til. Det virker som om, Shyamalan her har tænkt, der var en gylden mulighed for at sparke lidt nyt liv i hans hensygnende karriere som instruktør med en blockbuster for de yngste, der lå lige til højrebenet. Men så let er det selvfølgelig ikke.

Børnefilm kræver i deres natur ofte børn som skuespillere, og det er ikke dem alle, der er tildelt lige så meget talent som Haley Joel Osment var i "The Sixth Sense" eller Rory Culkin og Abigail Breslin var i "Signs". Begge de to nævnte film er også instrueret af netop Shyamalan, og det er der måsk...

Fakta

Medvirkende
Aang Noah Ringer
Prins Zuko Dev Patel
Katara Nicola Peltz
Sokka Jackson Rathbone
Onkel Iroh Shaun Toub
Kommandør Zhao Aasif Mandhvi
Firelord Ozai Cliff Curtis
Prinsesse Yue Seychelle Gabriel
Suki Jessica Andres
Den gamle mand i templet Randall Duk Kim
Bag kameraet
Instruktion M. Night Shyamalan
Produktion Scott Aversano, Frank Marshall, Sam Mercer, M. Night Shyamalan
Manuskript M. Night Shyamalan
Fotografi Andrew Lesnie
Klip Conrad Buff IV
Scenografi Philip Messina
Musik James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama, Familiefilm, Fantasy
Nøgleord Baseret på tv-serie, Kampsport
Premieredatoer
Biograf 19.08.2010
Dvd 22.02.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 103 min.
Link Officielt website
Solgte billetter 54.349
Selskab Blinding Edge Pictures, Kennedy/Marshall Company, The
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Paramount Home Entertainment

Se også...