Piranha 3-D

De 20.000 letpåklædte studerende, der fester igennem ved Victoria-søen i deres påskeferie, får uventet selskab, da et jordskælv åbner en kløft i søens bund. Ud strømmer en talstærk stime af forhistoriske piratfisk, som har smag for spændstigt ungt menneskekød. Den lokale sherif erklærer undtagelsestilstand, men så længe der er bajere på køl, er det ikke så ligetil at lokke ungdommen op af vandet ... © Scope

Produktionsår 2010
Genre Gyser, Komedie, Thriller
Instruktør Alexandre Aja
Medvirkende Elisabeth Shue, Ving Rhames, Adam Scott, Dina Meyer
Spilletid 88 min.
Biopremiere 07.10.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ving Rhames

Irving Rhames har trådt sine barnesko på Harlems rå gader. Han lod sig dog aldrig lokke af gadens fristelser, men brugte i stedet sine kræfter i skolen, hvor han i en ung alder blev involveret i drama. Som gangsteren Marcellus Wallace i 'Pulp Fiction' (1994) var han ualmindelig tæt på at få røven på komedie, men blev reddet af Butch i skikkelse a...

Anmeldere

Politiken
"' Piranha 3D' giver den på alle måder en tand til, så er man gammelsulten efter et ekstravagant blodbad med makaber humor, kan man hygge sig udmærket med fiskebestandens svar på et godt grindedrab."

Berlingske
"Alt i filmen er klichépræget og forudsigeligt, selv om man ikke kan frakende Alexandre Aja en hensynsløs sans for det vulgært virkningsfulde..."

Jyllands-Posten
"...indeholder intet andet end babser, blod og bajere. Humoren, distancen og pastichen, der ellers er det forsonende træk ved B-film, findes ikke."

Ekstra Bladet
"Der er allerede en efterfølger på vej, og den må gerne skrue en smule ned for den corny kitsch. Men ' Piranha 3D' er skamløst underholdende, stort set så længe den varer. Alexandre Ajas talent er på ingen måde udvandet."

B.T.
"...er absolut én af de bedste
monsterfilm, jeg nogensinde
har set."

Cinemazone
"...Alexandre Ajas orgie i bryster, baller og blodige bid kandiderer indiskutabelt til titlen som årets mest ubetinget underholdende omgang nonsens."

Brugere

11/02-11Frådende piratfisk og blodige bikinier
Jeg var ret spændt på, om bikini-blodbads-festen Piranha 3D ville holde vand ved gensyn, so to speak. Det gør den bestemt – også uden 3D-effekten fra biografens mørke. Her er ganske enkelt tale om sjov og uforpligtende splatter-underholdning, hvor letpåklædte strandgæster flænses af en flok farligt sultne piratfisk. Herligt.

Det ender selvfølgelig grueligt galt, da et brud i et undersøisk vulkankrater sender i tusindvis af durkdrevne piratfisk ud i vandet ved Lake Victoria. Herpå serveres den ene mere groteske scene efter den anden, hvor piratfiskene mæsker sig i bare bryster, sagesløse ofre og andet strandguf.

Læs evt. resten på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...dige-bikinier/

01/11-10Effektiv!
'Piranha 3D' banker endnu et søm i 3D-kisten med en mildest talt elendig konvertering fra 2D til 3D. Og lad det være sagt med det samme; det er jeg glad for, for jeg hader 3D!

Så kom det på plads, så vi kan koncentrere os om filmen - og hvilken film! 'Piranha 3D' er som en indkogt suppe af samtlige gysere, teenagekomedier og splatterfilm 1980'erne havde at byde på. En slags kitschet maggi-terning om man vil. Smækfyldt med nøgne piger, afrevne lemmer, blod og karikeret skuespil. Det er skamløs underholdning, og det er skamløst underholdende.

Læs mere her http://navlefnuller.dk/anmeldelse/piranha-3d/162

23/10-10Gnap!
Et jordskælv skaber forbindelse til et underjordisk hav, som har været isoleret i årtusinder, og ud svømmer stimer af forhistoriske dræber-piratfisk. Op i Lake Victoria, hvor horder af fordrukne og liderlige amerikanske studerende netop er ankommet for at holde Spring Break.

Og hvad har man så? Lækre piger i bikinier + bodytequilaer + bare bryster + idiotiske spændingsscener + massive mængder gore. Alt sammen i farvestrålende 3D-nærbilleder! Det er tæt på at være det ultimative exploitation-film-setup, og "Piranha" går til biddet med eftertryk - og heldigvis langt mere humor end horror.

Filmen er løst inspireret af Joe Dantes "Piranha" fra 1978, men den franske instruktør Alexandre Aja refererer også smukt til "Jaws" med sin brug af kameraet (og ved en fin cameo til Richard Dreyf...

Fakta

Medvirkende
Sherif Julie Forester Elisabeth Shue
Løjtnant Bishop Welleger Ving Rhames
Novak Radzinsky Adam Scott
Paula Montellano Dina Meyer
Jake Forester Steven R. McQueen
Laura Forester Brooklynn Proulx
Kelly Driscoll Jessica Szohr
Danni Arslow Kelly Brook
Derrick Jones Jerry O'Connell
Dr. Gorden Raybanks Richard Dreyfuss
Bag kameraet
Instruktion Alexandre Aja
Produktion Alexandre Aja, Mark Canton, Grégory Levasseur, Marc Toberoff
Manuskript Alexandre Aja, Josh Stolberg, Pete Goldfinger, Grégory Levasseur
Fotografi John R. Leonetti
Klip Baxter
Scenografi Clark Hunter
Musik Michael Wandmacher
Genrer og relationer
Genre Gyser, Komedie, Thriller
Undergenre Monsterfilm, Splatterfilm
Nøgleord Remake
Relaterede film Rædsler i dybet, Piranha 3DD
Premieredatoer
Biograf 07.10.2010
Dvd 22.02.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 88 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 31.135
Selskab Dimension Films, Weinstein Company, The, Atmosphere Entertainment MM, Chako Film Company
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...


Mirrors
2008
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Feast
2005
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Død sne
2009
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Creepshow
1982
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Creepshow 2
1987
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk