Mirakel

12-årige Dennis P. har så mange problemer i sin hverdag, at han beder til Gud. En rock'n'roll-engel stiger ned fra himlen og giver ham evnen til at lave mirakler, men hvordan skal man forvalte sine magiske evner med god samvittighed? © Scope

Produktionsår 2000
Genre Drama, Komedie, Musical
Instruktør Natasha Arthy
Medvirkende Stefan Pagels Andersen, Stephania Potalivo, Sebastian Jessen, Sidse Babett Knudsen
Spilletid 80 min.
Biopremiere 13.10.2000
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Natasha Arthy

(INSTRUKTØR)
Danske Natasha Arthy debuterede som spillefilmsinstruktør med familiefilmen ’Mirakel’ (2000) om den 12-årige Dennis P’s genvordigheder. Den fik en velfortjent flot modtagelse af såvel publikum som anmeldere. ’Mirakel’ vakte desuden begejstring på en række festivaler verden over. Forinden havde Arthy lavet novellefilmen ’Fanny Farveløs’ (1997),...

Anmeldere

Scope
Miraklernes tid er ikke forbi

12-årige Dennis P. har en hulens masse problemer at slås med, men det hele ændrer sig da en cool engel giver ham licens til at lave mirakler. Med et får Dennis styr på tingene - i hvert fald for en tid

Det er ikke nemt at være i 12-årige Dennis P.'s (Stefan Pagels Andersen) sko. Han er den eneste dreng i klassen, som endnu ikke har fået hår - 'dernede'. FUCK! Hans overpylrede mor (Sidse Babett Knudsen) er endnu ikke kommet sig over faderens død, selv om det er otte år siden han faldt ned fra taget. FUCK! I skolen er Dennis den forhadte historielærer Hr. Sandstrøms (Peter Frödin) yndlingsoffer. FUCK! Dennis P. er vildt forelsket i klassens sødeste pige Karen Elise (Stephania Potalivo), men det samme er hans bedste ven Mick (Sebastian Jessen), og hun vil hellere have ham. FUCK!

Mirakler på licens
I sin nød beder Dennis til Gud, og miraklet sker: Et himmelsk sendebud, der i høj grad minder om hans afdøde far (Thomas Bo Larsen), kommer ham til undsætning. Dennis får udstedt en midlertidig englelicens i mellemklassen, så han selv kan fremtrylle mirakler, og snart vokser der englevinger ud på hans ryg! Eneste betingelse er, at han ikke må sige et eneste bandeord. Sker det, mister han mirakel-evnen for evigt. Dennis får tryllet sin kedelige mor om til en løssluppen sirene, læreren Hr. Sandstrøm forvandles til en ydmyg lakej, og skatervennen Mick, som jo var den hårdeste konkurrent i kampen om Karen Elises gunst, bliver skabt om til en nørdet bogorm. I starten er alt godt, men langsomt går det op for Dennis P., at man ikke sådan lige uden videre kan lave om på hverdagen.

God morale
Kim Fupz Aakesons manuskript må være inspireret af Ole Lund Kirkegaards finurlige børnebøger, hvori de små og ydmygede altid narrer de store og dumme. Aakeson skrev biografhittet "Den eneste ene" (1999), og ligesom denne film er "Mirakel" fuld af sjove replikker og herlige situationer. Tilmed har den en god morale: selv om man har fået foræret evnen til at skabe mirakler, er det ikke ligegyldigt, hvordan man anvender den - samvittigheden skal være med i legen.

Stefan Pagels Andersen er et scoop som Dennis P. Energien og charmen lyser langt væk, men der er også ægte følelse i hans præstation. De øvrige børneskuespillere er ligeså veloplagte og indtagende. Hos de voksne spiller Sidse Babett Knudsen på alle strengene som sexet man-eater, Peter Frödin leverer en skråsikker karikatur af en sadistisk lærer, og Thomas Bo Larsen er et syn for guder som råsej engel på Harley Davidson.

Alletiders festlige familiefilm
Den debuterende instruktør Natasha Arthy har tidligere slået sine folder hos Danmarks Radio med børneserierne "Fanny Farveløs" og "Drengen, de kaldte kylling". Arthy rammer ikke én falsk tone i sin iscenesættelse, og springer med sin kitschede stil ud i fuldt flor som nyskaber på den danske børnefilmscene. Specielt i en række campede drømmesekvenser udformet som virtuose musical-sætstykker viser hun talent for det fabulerende og eventyrlige. Der er tilmed masser af hip dialog og funky rap-musik i "Mirakel", som holder hvad der loves på plakaten; den er alletiders bud på årets festligste familiefilm.

Brugere

21/05-05Naturens orden...
Det er en nyskabende, hylende morsom, stemningsfuld, underholdende, charmerende, og sjov lille film med fint plot, og acceptable effekter. Det eneste der godt måtte været set MEGET bedre til er skuespillet. Issær (og desværrer) er det Stefan Pagels Andersen der gør det ekstra ringe, og også lidt det der er medskyldig til at trække den et par stjerner ned. Men ellers gør de andre det acceptabelt.

Jeg ville bestemt kun anbefale denne film til personer over 10 år, da den for det første handler om et emne de små overhovdet ikke fatter en brik af, men også fordi den kan virke forvirrende og halvunderlig. Og i nogle scenrer kan den også virke så tåbelig åndekav, at det er ufrivilligt morsomt.

Men alt i alt fandte jeg denne som en god underholdende lille film, med for det meste god humor ...

27/03-05Intet mirakel
En fin børnefilm. Skuespillerpræstationerne er dog langt fra et mirakel.

15/01-05Kedelig film
Anonym
Jeg er helt enig med at det IKKE er et mirakkel... Den har en dårlig handling.. Jeg synes den er lidt underlig.

30/12-04Det er IKKE et mirakel!!!!!!!!
Anonym
Filmen er uden tvivel IKKE et mirakel. Skespillerne er lige til at brække sig over, handlingen er også fuldstendig urealistisk, og overhovdet ikke er spændende. Der er AAAAAAALT for meget sang, og man bliver næsten aldrig underholdt. Elendig humor...Den er faktisk.....DÅRLIG!!!!!!!!!!!!!! En rigtig pølsefilm! Af den dårlige slags!

24/10-03Den er for fed!!!!!!!!!!
Anonym
den er vildt go og stefan er bare for lækker!!!!!!!!!
jeg ska snart ha den på vidio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

19/04-03Den er rigtig god!!
Anonym
Yes.. denne film er sku også en af ynglings´ene ..!! Hihi Ej, den er sku ret god & SJOV!! Det eneste jeg har at sige er at SE DEN!!

Ps. Den kommer kl. 19.00 på Mandag.. SE DEN for pokker!! (Dr1)

Knusser Nina

19/04-03Fed flim
Anonym
Mirakel er en fed flim fordi der er nolge gode
skuespillere i og den køre på nolget der ikke kan ske og så ad ligevel.

09/04-03wow
Anonym
den er bare for fed, jeg har set den over 20 gange, det er en film man kan blive ved og ved med at se...

19/01-03Mirakel
Anonym
DET ER DEN BEDSTE FILM JEG HAR SET!!!!!!!!

08/12-02Den er bare skide god
Anonym
Den er bare så god og stefan og sebastian er bare så gode skuespillerFakta

Medvirkende
Dennis P. Stefan Pagels Andersen
Karen Elise Stephania Potalivo
Mick Sebastian Jessen
Mor Sidse Babett Knudsen
Klasselærer Sandstrøm Peter Frödin
Far og sendebud Thomas Bo Larsen
Bag kameraet
Instruktion Natasha Arthy
Produktion Birgitte Hald, Morten Kaufmann
Manuskript Kim Fupz Aakeson
Fotografi Eric Kress
Klip Kasper Leick
Scenografi Peter de Neergaard
Musik Kim Fupz Aakeson, Natasha Arthy
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie, Musical
Undergenre Ungdomsfilm
Nøgleord Engel, Mirakel, Rockmusik
Premieredatoer
Biograf 13.10.2000
Dvd 05.03.2001
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2000
Spilletid 80 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 126.198
Selskab Zentropa, Nimbus Film
Biodistributør United International Pictures

Se også...