Harry Brown

Udsigten fra enkemanden Harry Browns lejlighed bliver stadig mere trøstesløs. Unge bøller tæsker løs på tilfældige ofre, og selv på pubben handles der åbenlyst med hårde stoffer. Da hans sidste ven dør i et knivoverfald, koger Harry over. Den pensionerede mariner skaffer en gøb og tager kampen op mod den galopperende vold. For politiet magter ikke opgaven, og selv har han ikke længere noget at miste. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Drama, Krimi, Thriller
Instruktør Daniel Barber
Medvirkende Michael Caine, Emily Mortimer, Charlie Creed-Miles, David Bradley
Spilletid 103 min.
Biopremiere 20.05.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Michael Caine

Den aldrende cockney-englænder med sygekassebrillerne og den underspillede charme har medvirket i lidt under en million film siden debuten i 1956. Han brød igennem med 'Zulu' (1964) og fulgte op i flyvende stil med den sprøde spionthriller 'Lynaktion Ipcress' (1965) samt en glansrolle som svært selvtilfreds swingin' bachelor i 'Alfie' (1966). ...

Anmeldere

Politiken
"’Harry Brown’ hænger også meget godt ved. Ikke takket være sit noget vaklende handlingsskelet, men pga. sin fortættede atmosfære, sit temmelig usædvanlige pensionistportræt – og Michael Caine i lange baner."

Berlingske
"Selv om man beundrer Michael Caine, føler man ingen glæde ved at få fortalt en moralsk mudret historie om blodig selvtægt endnu en gang. Som et déja vu, man gerne havde udværet."

Jyllands-Posten
"Filmen oser af civilisationslede og er ikke for sarte sjæle. Den er til gengæld en film, der bare ikke vil slippe sit tag i publikum, og som lever videre, om man vil det eller ej, længe efter man har forladt biografen."

Information
"Ud over Caines aldrig svigtende skærmtække og karisma har
Harry Browndog enkelte facetter, som hæver sig over dens uelegante plotafvikling og primitive budskab."

Ekstra Bladet
"Det er bogstavelig talt voldsomt underholdende med Caine i topform -med underforståede hilsner til den yngre Caine i eksempelvis 'Get Carter' - og med den debuterende instruktør Daniel Barbers overbevisende miljøskildringer."

B.T.
"Michael Caine bliver bedre og bedre -også fordi han spiller sin alder."

Cinemazone
"Man fornemmer, at det havde været muligt at lave en klassisk hævnfilm, som rent faktisk havde noget på hjerte i forhold til den tabte ungdom, som plager ghettobebyggelser på tværs af hele kloden, men instruktøren taber muligheden i de kunstigt opsatte og aggressivt voldsomme hævnscenarier."

Brugere

21/09-10Michael Caine-O-Rama!
"Michael Caine er så troværdig i den altdominerende titelrolle som Harry Brown, at man næsten ikke opdager, hvordan den dygtigt fortalte film sniger sig fra sober, vemodig realisme over i småfascistisk selvtægtswestern, med et noget blandet facit til følge ..."

Læs meget, meget mere om Michael Caine i Bries Blog-O-Ramas kæmpe hyldest til den superseje seniorstjerne - med portrætartikel, filmklip og et eksklusivt interview med Caine!

http://brianiskov.blogspot.com/...aine-tema.html

11/09-10Fin opbygning af en historie
En god film. En god historie. Et vedkommende problem. Filmen har en tone og og opbygning som fænger. Caine fænger. Lys, billeder o musik skaber en histori som rammer et nutidigt problem. Måske er løsningen en ikke som man ønsker, men man kommer til at tænke over om der er andre løsninger. Filmen rammer balacen mellem action og realismen, mellem Dirty Harry og Ken Loach. En god seværdig film og ros for billedmæssig opbygning af historien.

20/05-10Filmnørden anmelder: Harry Brown
Har du nogensinde haft lyst til at smadre nogle helt fremmede mennesker du ser på gaden, kun fordi de ikke opfører sig ordentligt? I så fald er du modtagelig for selvtægts-film. Så kan du godt sætte dig i hovedpersonens sted, når han/hun begynder at tage loven i egen hånd og udøve noget god, gammeldags retfærdighed. Så kan du forstå Harry Brown.

Harry bor i et gudsforladt slumkvarter i en unavngiven engelsk storby. Hver dag ser han hvordan byens narkomaner, pushere, ludere og andet godtfolk, gør livet surt for alle andre end dem selv. Hans kone ligger for døden på nærliggende hospital, men da de endelig ringer til Harry og siger "nu er det nu" kommer han for sent, fordi han ikke tør gå gennem fodgængertunnelen og derfor må gå en ad en omvej. Harrys bedste og eneste ven, Leonard, er og...

18/04-10Rammer forbi
Hvad gør man, hvis ens nabolag terroriseres af afstumpede kriminelle unge, der smadrer alt på deres vej, er ligeglade med politiet, opgivet af de sociale myndigheder og som slår din eneste ven ihjel? Du gør som pensionisten Harry Brown, der i filmen med samme navn får nok, og beslutter sig for at sætte en stopper for de unges hærgen.

Harry Brown, der i filmen spilles glimrende af altid nærværende Michael Caine, bor i en forstad til London, som er overbefolket af sociale tabere, utilpassede unge og bander, der skyder før de stikker dig med kniv. På afstand ser han dagligt, hvordan de smadrer biler, mennesker og hinanden, og hvordan de køber og sælger stoffer, våben og andre tvivlsomme handelsvarer.

Læs mere på http://navlefnuller.dk/index.php?id=73

18/04-10En pensionist ser rødt
Michael Caine er altså bare sej. Også som 76-årig selvtægtshelt.

I "Harry Brown" spiller Caine en pensionist, der lever et hensygnende liv i et beton-slumkvarter, men engang i sin fjerne fortid var marinesoldat. Da hans bedste ven bliver dræbt af kvarterets aggressive ungdomsbande, og politiet ikke kan finde beviser imod dem, bliver det for meget for hovedpersonen, der beslutter sig for selv at rydde op i sagerne.

Derfra er "Harry Brown" en helt klassisk selvtægtsfilm, der er glimrende skruet sammen af instruktør Daniel Barber, men alligevel ikke helt formår at hæve sig over genrens normer. Barber bygger den godt op i en meget langsom indledning, billedsiden er gennemført flot, og Caine er stærk i hovedrollen. Men selv om filmens billede af de sociale problemer i slummen virker t...

Fakta

Medvirkende
Harry Brown Michael Caine
Vicekriminalkommissær Alice Frampton Emily Mortimer
Kriminalassistent Terry Hicock Charlie Creed-Miles
Leonard 'Len' Attwell David Bradley
Sid Rourke Liam Cunningham
Childs Iain Glen
Stretch Sean Harris
Noel Winters Ben Drew
Marky Jack O'Connell
Carl Jamal Downey
Bag kameraet
Instruktion Daniel Barber
Produktion Keith Bell, Matthew Brown, Kris Thykier, Matthew Vaughn
Manuskript Gary Young
Fotografi Martin Ruhe
Klip Joe Walker
Scenografi Kave Quinn
Musik Ruth Barrett, Martin Phipps
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi, Thriller
Nøgleord London, Pensionist, Selvtægt
Premieredatoer
Biograf 20.05.2010
Dvd 21.09.2010
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 103 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 3.502
Selskab Marv Films
Biodistributør Nordisk Film

Se også...