Fair Game

I 2003 erfarer CIA-agenten Valerie Plume og hendes mand, eks-diplomaten Joe Wilson, at Irak ikke ejer masseødelæggelsesvåben. Men regeringen fejer Wilsons rapport til side og går alligevel i krig. Han reagerer ved at trykke sine opdagelser i avisen, og så bryder helvede løs. For nogen beslutter at røbe Valeries hemmelige identitet, og dét sætter både Valeries karriere og ægteskab under pres. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama, Thriller
Instruktør Doug Liman
Medvirkende Naomi Watts, Sean Penn, Ty Burrell, Brooke Smith
Spilletid 104 min.
Biopremiere 02.12.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sean Penn

Trods mange filmroller var Sean Penn i 1980’erne mest kendt som det aggressive brushoved, der var gift med Madonna. Han var dog et hit som stenet tjalder i ungdomsfilmen ”Øl, fis og rockmusik” (1983). I 90’erne har han for alvor markeret sig som skuespiller i "Dead Man Walking" (1995) og Woody Allens ”Dur & Mol”...

Anmeldere

Politiken
"Når spændingen i ' Fair Game ' er intakt, så er det både pga. Limans spændingshåndværk, og fordi spændingen rækker ud over Valerie Plames skæbne."

Berlingske
"De [Sean Penn og Naomi Watts] spiller fremragende, men de kan desværre ikke forhindre denne velmente film i at virke rodet og uforløst."

Jyllands-Posten
"Den er værd at se - netop årvågent - med handlingen centreret om den krig, som vi stadig søger at forstå."

Weekendavisen
"Der tages drabelige tilløb, men Fair Game kommer aldrig op at flyve. Den kan udmærket ses som et mentalt pejlemærke for stemningen i Obamas USA. Til nød også som en historisk fodnote. Men betragtet som thriller, skuffer den fælt."

Information
"Men trods samvittighedsfuldt skuespil - Sean Penn kan i den grad levere retorisk veldrejede replikker med karisma - så kommer Fair Game mest af alt til at fremstå som et kampskrift mod Bush-regeringen og Irak-krigen."

Ekstra Bladet
"Det sitrende konfliktstof er dog i det hele taget tankevækkende og må være årsagen til, at filmen konkurrerede i Cannes i år. Liman fortjener nu også ros for sin kontrol over samtlige virkemidler - billeder, lyd og musik intensiverer i dén grad oplevelsen, ja, manden har sågar selv fotograferet."

B.T.
"...et af den slags værker, der giver amerikansk film et godt ry. Omhyggeligt skrevet, omhyggeligt instrueret og ultra stærkt spillet af Sean Penn og Naomi Watts..."

Cinemazone
"...et ligegyldigt portræt af en kvindelig agent, der kom i problemer og blev nødt til at tage nogle store beslutninger. Kedeligt skåret, middelmådigt skrevet og ganske enkel forglemmelig."

Brugere

12/12-10Solid og ubehageligt aktuel politisk thriller
I efteråret 2003 var den tidligere ambassadør Joseph C. Wilson én af de første amerikanere, som såede alvorlig tvivl om grundlaget for invasionen af Irak. I en aviskronik beskrev han, hvordan han havde hjulpet CIA med at undersøge rygter om afrikansk uransalg til irakerne og konkluderet, at de ikke kunne have noget på sig - hvilket Bush-regeringen må have vidst. Reaktionen kom prompte: En uge senere lækkede Det Hvide Hus i et forsøg på at undergrave Wilsons troværdighed, at hans kone, Valerie Plame, var CIA-agent. Fordi hun bl.a. arbejdede undercover, blev Plame øjeblikkeligt suspenderet fra sit job, og nogle kilder anslår, at et tocifret antal mennesker som direkte konsekvens blev dræbt rundt omkring i verden, fordi de blev afsløret som meddelere og dobbeltagenter, da Plames cover røg. ...

08/12-10Yderst relevant - og spændende
Fair Game' går i fodsporene på 'Alle Præsidentens mænd' fra 1976 ved at fortælle en aktuel historie baseret på virkelige begivenheder i form af en thriller.

Med udgangspunkt i Irak-krigen - der tog sin begyndelse i marts 2003 - følger vi den virkelige CIA-agent Valerie Plame og hendes mand - den tidligere ambassadør i Niger Joseph Wilson.

Læs mere her http://navlefnuller.dk/anmeldelse/fair-game/177

Fakta

Medvirkende
Valerie Plame Naomi Watts
Joseph Wilson Sean Penn
Fred Ty Burrell
Diana Brooke Smith
Jim Pavitt Bruce McGill
Jack Michael Kelly
Dave David Denman
Bill Noah Emmerich
Scooter Libby David Andrews
Steve Norbert Norbert Leo Butz
Bag kameraet
Instruktion Doug Liman
Produktion Jez Butterworth, Akiva Goldsman, Doug Liman, William Pohlad, Janet Zucker, Jerry Zucker
Manuskript Jez Butterworth, John Butterworth, Valerie Plame
Fotografi Doug Liman
Klip Christopher Tellefsen
Scenografi Jess Gonchor
Musik John Powell
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Biografifilm
Nøgleord CIA, Irakkrigen
Premieredatoer
Biograf 02.12.2010
Dvd 12.04.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 104 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 17.981
Selskab Hypnotic, Weed Road Pictures, River Road Entertainment, Zucker Productions, Participant Media
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...