Kidnappet

Adoptivbarnet Simon på 12 år skal med sin mor til Kenya, hvor han er født. Egentlig ville han langt hellere blive hjemme i Danmark og spille fodbold, og han er ikke super interesseret i at se sit fødeland. Simon og moren er ikke mere end lige ankommet, da det hele går amok: Simon bliver nemlig væk, lige midt i Østafrikas største slumby Kibera. Og det hele går endnu mere amok, da Simons mor udlover en dusør til den, der finder ham. Pludselig er alle på jagt efter Simon. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Action, Drama, Familiefilm, Thriller
Instruktør Vibeke Muasya
Medvirkende Simon Logue Larsen, Connie Nielsen, Lars Mikkelsen, Amos Obdhimbo
Spilletid 92 min.
Biopremiere 07.10.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Connie Nielsen

Med sin rolle som Joaquin Phoenix søster i Ridley Scotts kæmpehit og Oscar-vinder Gladiator (2000) fik danske Connie Inge-Lise Nielsen sit internationale gennembrud. Hendes første Hollywood-job var 'Djævelens advokat' (1997), hvor hun fik den retskafne Keanu Reeves til at tænke aldeles syndige tanker. I løbet af de næste få år scorede hun fler...

Anmeldere

Politiken
"At levestandard og menneskeværd er to forskellige ting, er budskabet i Vibeke Muasyas spillefilmsdebut, som imponerer med sin gennemført troværdige miljøbeskrivelse."

Berlingske
"...en anderledes dansk spændingsfilm for børn, der er med til at gøre verden både større og mindre."

Jyllands-Posten
"Den rå autenticitet i mange af de vellykkede scener fra Kenya kunne med fordel have fyldt mere og den danske blødsødenhed mindre."

Information
"Kidnapningshistorien er en effektiv, men også lidt påhæftet måde at drible os ind i den verden, spillefilmsdebutant Vibeke Muasys vil vise os."

Ekstra Bladet
"En slags ' City of God' for danske børn, der ud over en fængende historie også får et håndgribeligt indblik i, hvordan tilværelsen kan være, når man ikke er født midt i et smørhul."

B.T.
"Filmen leverer levende ulands-information og er en sjælden mulighed for, at voksne efter filmen kan ta’ en seriøs snak med deres forvænte unger."

Cinemazone
"...læner sig op af de bedste erfaringer fra dansk børnefilms mest dynamiske øjeblikke og forener det med et internationalt udtryk, som indtil nu primært har været helliget de mere voksne dramaer."

Brugere

20/10-10Fremragende ungdomsfilm 1
Jeg var inde at se "Kidnappet" med min 12-årige datter, og vi var enige om, at det er en film, der fortjener et stort publikum. Den er spændende, velfortalt og troværdig og især skildringen af miljøet i Nairobis slum står meget stærkt.
Filmen giver en sjældent autentisk indsigt i, hvad det vil sige at leve på gaden som barn, og den er en fin anledning til at sætte vores priviligerede tilværelse i perspektiv.

Fakta

Medvirkende
Simon Simon Logue Larsen
Susanne Connie Nielsen
Victor Lars Mikkelsen
Amos Amos Obdhimbo
Kanini Irene Kayeri
Jabali Arnold Ochieng
Kioko Samuel Oduor
Snake Bernard Okoth
Mister T Fred Omolo
Slave David Odhiambo Otieno
Bag kameraet
Instruktion Vibeke Muasya
Produktion Karoline Leth, Vibeke Windeløv
Manuskript Vibeke Muasya
Fotografi Alexander Gruszynski
Klip Morten Højbjerg
Scenografi Anna Asp
Musik Kristian Eidnes Andersen
Genrer og relationer
Genre Action, Drama, Familiefilm, Thriller
Premieredatoer
Biograf 07.10.2010
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Lost in Africa
Land Danmark
Produktionsår 2010
Spilletid 92 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 53.003
Selskab SF Film Production
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...