Kærlighed ved første hik

Det er tredje dag i 1.g, og Viktor rammes hårdt af Amors pil. Desværre er hans udkårne Anja 3.g'er, uinteresseret i Viktor og kæreste med gymnasiets smarteste fyr, Peter. Så Viktor må virkelig sætte de små grå i sving for at vinde Anja, specielt da han overhører, hvordan Peter nærmest vil tvinge Anja til at gå i seng med sig. Så er det jo godt, at alle kneb gælder i krig og kærlighed. © Scope

Produktionsår 1999
Genre Komedie
Instruktør Tomas Villum Jensen
Medvirkende Robert Hansen, Sofie Lassen-Kahlke, Karl Bille, Claus Bue
Spilletid 85 min.
Biopremiere 15.10.1999
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tomas Villum Jensen

(INSTRUKTØR)
Tomas Villum Jensens drengede entusiasme huskes fra blandt andet 'Drengene fra Sankt Petri' (1993) og Peter Schrøders vellykkede Scherfig-filmatisering 'Det forsømte forår' (1993), hvor Villum Jensen spillede den unge Edvard Ellerstrøm. Han var hårdt prøvet kokkeelev i 'I Kina spiser de hunde' (1999) og opfølgeren 'Gamle mænd i nye biler' (20...

Anmeldere

Scope
Kunsten at score med et hik og en edderkop

Med filmatiseringen af Dennis Jürgensens bestseller er der lagt i kakkelovnen til dette års store danske familiefilm fra Regner Grasten. Og denne gang er det rent faktisk morsomt!

Viktor (Robert Hansen) er lige startet i 1.g og er faldet pladask for den uopnåelige 3.g'er, Anja (Sofie Lassen-Kahlke). Problemet med at være forelsket i Anja er, at hun allerede har en kæreste - endda en ubehagelig en af slagsen. Han hedder Peter (Joachim Knop), går med Rolex og kører i Porsche. Selv Viktors bedste venner, Torkild (Karl Bille) og Nikolaj (Jonas Gülstorff), ville hellere sætte deres penge på en død hest i et væddeløb end på, at Viktor kan score Anja.

Til en fest hos Torkild får Viktor et kraftigt hikkeanfald, og en småfuld Anja tilbyder ham et kys, hvis han kan hikke en gang til. Det kan han selvfølgelig ikke. Så tæt på og så alligevel ikke.... Værre bliver det for Viktors sjælekval, da han, hængende på bagsiden af en toiletdør, overhører Anjas veninde Gitte (Mira Wanting) og Peter planlægge, hvordan Anja kan miste sin dyd. Nu er gode råd dyre, for Viktor vil gøre alt for at frelse sin elskede fra den slimede karl. Om så han skal gøre sig godt og grundigt til grin.


Den allerførste gang
"Kærlighed ved første hik" er Tomas Villum Jensens spillefilmdebut, og han gør det godt. Der bliver fniset og krummet tæer, når Viktor udsætter sig selv for den ene mere pinlige situation efter den anden, idet vi alle kender til, hvad forelskelse kan få os til at sige og gøre. Specielt scenen, hvor Viktor dukker op med en stor fugleedderkop i fødseldagsgave til Anja, sidder på nethinden, for ikke at glemme Viktors halsbrækkende toiletdørs-stunt, som er Lasse Spang Olsen værdigt. Mere karikerede, men stadig sjove, er Anja og Viktors lillebrødre, som står for de gode replikker.


Derfor er det også umanerligt synd, at Viktor er blevet udstyret med "verdens allerbedste venner", som i bedste fald burde ha' gået i 1.g for mindst ti år siden. Er det virkelig så svært at finde unge talentfulde skuespillere herhjemme til biroller? Heldigvis er Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke godt castet, og de leverer et par solide præstationer godt støttet af det "voksne" skuespillerteam.


"Kærlighed ved første hik" byder på en hel del god humor centreret om det at være ung og forelsket. Mange tvære teenagere kunne få en del ud af at tage sine forældre med i biffen, så de kunne minde dem om, hvordan det var. De skal i hvert fald nok få løsnet smilebåndet.

Brugere

25/08-05Rigtig god og sjov film!
Anonym
Elsker den her film.
Det er den bedste der er blevet lavet af de 3 film, jeg kan godt lide sjove film og den her film er da både sjov og har en god stemning.
Der sker noget helt tiden i den her film!
Jeg ville give den 5 med en pil opad (Hvis man kunne)
Elsker både starten, handlingen og slutningen!
- Og især humoren!

20/05-05Topfilm
Humoren, stemningen og skuespillet er ubeskriveligt munter, med smuk musik og fede replikker.

Mange mener sikkert at min mening om denne er overvuderet og at jeg tager fejl, men jeg elsker denne film, og jeg ville huske den som et formidabelt eksempel på dansk film!

18/02-05Fuldstændig gennemtænkt humør
Gennemtænkt humoristisk filmatisering af Dennis Jürgensens bog af samme navn. Lige fra Anja og Viktor til lillebrødrene rammer film fuldstændig bogens stemning, og ikke helt uberettiget bliver film en af årets største succeser.

08/02-05smuk ungdomsfilm
for det første. den har en rigtig god historie om viktor, som går lige i hjertet på mig. handlen er fin igennem hele historien. skuespillerne spiller vild godt og jeg forstår godt, at den tog landet med storm, da den kom frem.
det eneste som er minus ved denne er, at viktors bror og anjas bror hele tiden skal være ''de kloge'' selvom de er under 15år og de virker bare lidt latterligt, at viktor nogle gange søger råd hos dem. men de er da meget søde og sjove. så...:

ragner Grastens bedste produktion til dato!

04/02-05Den er sørme sjov! :D
Ufattelig sjov film med også overraskende god musik. Handlingen er rig, og man lever sig en smule ind i den. Og så er Thomas Bo Larsen sørme god som lærer! Ja, jeg ved ikke med dig, men jeg morrede mig også i dén grad!!! :D

16/01-05Den er sjov... Ikke mere...
En utrolig sjov film... Handlingen er bare for lykkelig..! Sarter godt... Ender dårligt...

05/11-04Kærlighed, oh, kærlighed!
Anonym
Indtager helt bestemt anden pladsen som Danmarks sjoveste film fra 1999 (Den Eneste Ene er selvfølgelig øverst). I starten kunne jeg ikke se hvad alle mennesker så i denne film. Den var da god, men var den virkelig *så* god?
Det er den faktisk. Det er den slags film der bliver bedre og sjovere med hver gang man ser den.
Suverænt skuespil fra Robert Hansen og Mira Wanting. Sofie Lassen Khalke kunne godt være lidt bedre. Et par gange er hun lidt for "wooden", men aldrig dårlig. Hun er dog så elskværdig (og er også blevet meget bedre) at det ikke gør noget.
Så sæt dig tilbage og nyd denne herlige romantiske komedie.

10/10-04den er vildt god..
Anonym
jeg synes den er vildt fed både 1,2, og 3.. da jeg så reklamen og så robert hansen måtte jeg bare se den.. min mor tog mig en og så den og jeg bliv heldt vild med.. og hun lovede at de film der bliv lavdet med kærlighed vd første hik komm vi en og se. og jeg har været inde og se alle sammen.. han er for dejlig.. og kan især godt lide filmen. i nogle a sitorasionerne kan man godt sætte sig en i. og nogle gange kan man blive heldt pinlig og vigter.. for de han gør.. men den er vildt god og robert hansen er jeg heldt vild med

01/01-04God film
Anonym
Da jeg hørte navnet: "Kærlighed ved første hik" troede jeg at det var en rigtig skod-film!
Men da jeg var i gang med at se den syndes jeg at den var rigtig sjov!
Den har også en rigtig god handling!
(Jeg er ny dreng her på Scope, så jeg håber at i tager godt imod mig!)

05/11-03den bedste
Anonym
Den første og bedste film om Viktor og Anja, og den eneste af de tre, der er baseret på den hylende morsomme bog fra Dennis Jürgensen. Filmen rammer stemningen fra bogen perfekt, den overordnede handling er den samme, mens enkelte scener er tilføjet.

Det er en rigtig hyggefilm, hvor humøret er højt og slutningen er dybt forudsigelig. Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke er dejlige sammen og kemien er perfekt. Birollerne er også ret sjove, og filmen er meget let tilgængelig og hurtig overstået. Den glade og friske stemning holder hele filmen igennem, som er pænt instrueret af den gode skuespiller Tomas Villum Jensen. Når filmen er færdig er man i et herligt opløftet humør.Fakta

Medvirkende
Victor Robert Hansen
Anja Sofie Lassen-Kahlke
Torkild Karl Bille
Kristian, Victors far Claus Bue
Købmandsdame Gerda Gilboe
Nikolaj Jonas Gülstorff
Købmand Preben Harris
Historielærer Thomas Bo Larsen
Onkel Finn Lasse Lunderskov
Bente, Victors mor Karen-Lise Mynster
Tante Elisabeth Sonja Oppenhagen
Gitte Mira Wanting
Ekspedient Anne-Grethe Bjarup Riis
Peter Joachim Knop
Bag kameraet
Instruktion Tomas Villum Jensen
Produktion Regner Grasten
Manuskript Søren Frellesen
Fotografi Dirk Brüel
Klip Thomas Krag
Scenografi Viggo Bentzon
Musik Jeppe Kaas
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Ungdomsfilm
Nøgleord Anja og Viktor, Baseret på roman, Første kærlighed, Gymnasiet
Relaterede film Anja & Viktor - Kærlighed ved første hik 2, Anja efter Viktor, Anja og Viktor - brændende kærlighed, Anja og Viktor - i medgang og modgang, The First Time
Premieredatoer
Biograf 15.10.1999
Dvd 25.01.2006
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 1999
Spilletid 85 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 521.339 (#93)
Selskab Regnar Grasten Film
Biodistributør Scanbox

Se også...