Mumien vender tilbage (The Mummy Returns)

Atter en gang genopstår den ondskabsfulde mumie Imhotep. Som før er hans endelige mål udødeligheden, men denne gang har Imhotep fået følgeskab af en ikke mindre modbydelig ægyptisk halvgud. Menneskehedens skæbne ligger endnu en gang i eventyren O’Connells hænder. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Adventure
Instruktør Stephen Sommers
Medvirkende Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo
Spilletid 135 min.
Biopremiere 18.05.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rachel Weisz

Engelske Rachel Weisz fik sine første filmroser som skulptørens forkælede datter i Bertoluccis 'Forførende skønhed' (1996). Samme år havnede hun i sin første store Hollywoodrolle overfor Keanu Reeves i actionbraget 'Kæde reaktion', der endte som det, amerikanerne kalder for en "turkey", altså et stort flop. Siden har den storøjede brite gjort...

Anmeldere

Politiken
"...alt efter, hvor sundt sund man synes, det er for ens børn at se hoveder rulle, kroppe udsuges og mumier massakreres, har Sommers skabt noget der i bund og grund minder om en familiefilm."

Berlingske
"Mumien vender tilbage« mixer som sin forgænger Tintin med Indiana Jones og gamle horrorklassikere med postmoderne splatterudskejelser i blæret CGI-design, og resultatet er vellykket Hollywood-underholdning for store og små drenge i det bredeste, mest kulørte og hæsblæsende format."

Jyllands-Posten
"Brendan Fraser er ganske vist kun en fattigmands Harrison Ford i helterollen, og Rachel Weisz er tilsvarende en fattigmands heltinde. Til gengæld er special effects-folkene fænomenalt dygtige, og meget af filmens succes afhænger af deres arbejde, som mange slet ikke kan få nok af."

Information
"...i besiddelse af en vis hårdtslående charme, som ikke mindst kommer fra Brendan Frasers flegmatiske eventyrer og hans samspil med dejlige Weisz."

Ekstra Bladet
"Filmen skal hjælpe lidt på vej af de spektakulære effekter, men det er lidt ligesom at køre en tur i rutsjebanen. Det er meget sjovt i fem minutter, men hvem i al verden gider hænge deroppe i over to timer?"

B.T.
"Fedt! Fedt! Fedt! - det nye årtusindes Indiana Jones er tilbage med hele sit slæng af farverige skurke, fantasifulde monstre og et helt hold af comic reliefs på heltesiden."

FilmReactor
"Sommers har hængt hele sin film op på et visuelt orgasmeræs, og derfor får spillerne ikke en ærlig chance. Der spilles faktisk langt under den vanlige standard i samtlige roller, og kun Patricia Velasquez'Meela - en reinkarnation af den første films forførerske Ank-su-Namun - er en nogenlunde god `bad guy´."

Cinemazone
"Generelt fungerer Mumien vender tilbage som en harmløs undskyldning for at kværne popkorn og spise for meget slik, men det er ærgerligt, at den er tæt på at ødelægge Mumiens flotte omdømme."

Brugere

19/08-09Sequel fejl på stribe
Om jeg fatter, hvorfor folk ser noget positivt i denne film.

Okay, underholdningsværdien er fin, men den bliver ødelagt af, at man på kommando tager den store bog frem for at sikre sig, at man begår alle de klassiske fejl i film-sequels.

Lad os se...

Overdreven, overpladret brug af CGI. Check.

Fjerne de karaktertræk fra de skæve hovedpersoner, som gjorde dem interessante i den oprindelige film. Check.

Indføre en handling der underminerer plottet fra forgængeren. Check.

05/01-05- Never to return again -
Udfra et økonomisk perspektiv ville det have været tåbeligt ikke at følge ”The Mummy” op med en 2’er. Den første film blev en kæmpe box-office succes og indspillede mere en 150 mio. $ i biograferne alene. Så efter kort betænkningstid lod instruktør Stephen Sommers sin mumie genopstå.

Og med den økonomiske garanti i baghovedet er der tydeligvis skudt en klækkelig sum penge i projektet, hvilket har medført en meget højrøstet 2’er. Der er mere bulder og brag at hente i denne omgang, men hvor den første film forstod at kombinere effekt-potpourriet med en medrivende fortællerstil, er der her lidt for mange bolde i luften – både hvad effekter og historie angår.

Stephen Sommers forstår skam stadig at levere spektakulær underholdning, men der brændes en del løst krudt af i en over 2 timer ...

07/05-04for meget af det samme
Anonym
Fortsættelsen til den succesfulde Mumien er en bombastisk og uoriginal afkog, hvor skabelonen fra første film genbruges skamløst. Jeg nød meget den første film, og havde glædet mig til denne fortsættelse, som desværre er netop det i ordets forstand: større, bedre, vildere. Lige bortset fra at den ikke er bedre. Det hele blandes ugennemtænkt sammen, også er det op til publikum om man vil lade rive sig med af den visuelt imponerende rutschebanetur. Hovedsagligt gjorde jeg, men blev også irriteret af den manglende form for nytænkning. Men ikke overraskende blev The Mummy Returns ligeledes en kæmpesucces.

Brendan Fraser redder store dele af filmen med sin charmerende rolle, mens der desværre ikke er blevet meget plads til John Hannahs kujonagtige kommentarer. Børn på film, der både er kæk...

12/02-04fed film
Anonym
jeg syntes at det er nogle gode og fed film. det er både the mummy og return of the mummy. det jeg ikke kan forstå er på the mummy der skal du være over 15 for at se den, men in mummy 2 der skal du være over 11 for at du må de den. Så the mummy må være mere uhyggeligere in mummy 2, som jeg slet ikke syntes. jeg syntes at eves bror spiller godt, det gør de jo alle.

05/10-03mUMIEN VENDER TLBAGE MEDCHARME
Anonym
DE ER EN FILM HVOR MAN BLIVER RIGTIG GODT UNDERHOLDT.

09/05-03Herlig popcorn's underholdning
Anonym
Filmen er en stor omgang overdrevent sludder. Især ved slutningen går det helt over gevind. Men jeg synes derimod at det er en herlig film, fyldt med sprøde dialoger, fint skuespil, For det meste nogle flotte effekter ( Undtagen Scorpion King i slutningen ) og man keder sig bestemt ikke.
Utrolig flot og effektiv. Jeg er vild med den og synes den er ligeså god som den første.

Og Patricia Velasquez er en af de mest smukkeste skurke jeg har set på lærredet.

09/05-03skod...
Anonym
Svag efterfølger med meget lidt nyt at tilbyde. Langt fra etteren, og The Rock som computeranimeret skorpion holder slet ikke.

09/05-03den første er bedre
Anonym
Jeg tror Mumien 2 virker useriøs og plat fordi den netop prøver at være det. Den er bange for at tage sig selv seriøst fordi den ved den ikke kan klare det. Mumien 2 Vil ikke rigtig noget ud over lidt hjernedød action og noget hyldest til Indiana Jones og Star Wars.

09/05-03feeeeed film!!!!
Anonym
jeg sys at det er en kanon film med fed handling, grafik og den er spækket med spænding samt lidt gys...!!!

27/04-03Mumien er god nok?
Anonym
Mumien er fedt!!!
Jeg synes Kan komme Mumien 3 på 2004 eller 2005 et andet måde.
det er Perfekt Eventyr...

Brendan Fraser er god nok.......Fakta

Medvirkende
Rick O'Connell Brendan Fraser
Evelyn 'Evie' Carnahan O'Connell Rachel Weisz
Jonathan Carnahan John Hannah
Im-Ho-Tep Arnold Vosloo
Donna Air
Lock Nah Adewale Akinnuoye-Agbaje
Alex O'Connell Freddie Boath
Skorpionkongen The Rock
Ardeth Bay Oded Fehr
Anck-Su-Namun Patricia Velazquez
Bag kameraet
Instruktion Stephen Sommers
Produktion Sean Daniel, James Jacks
Manuskript Stephen Sommers
Fotografi Adrian Biddle
Klip Bob Ducsay
Scenografi Allan Cameron
Musik Alan Silvestri
Genrer og relationer
Genre Adventure
Relaterede film Mumien, Mumien: Drage-kejserens Grav, The Mummy - 3 D
Premieredatoer
Biograf 18.05.2001
Dvd 14.11.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 135 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 178.450
Selskab Alphaville Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...