Four Lions

Fire britiske muslimske mænd beslutter at starte en hellig krig - på helt egen hånd. Omar vil være soldat for at hævne den dårlige behandling af muslimer. Waj er ikke den skarpeste kniv i skuffen, den lyse Barry ved ikke meget om islam, men han er ikke desto mindre konverteret. Faisal er god til at bygge bomber, men han foretrækker at træne krager til at sprænge dem i luften, så han selv kan blive fri. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama, Komedie
Instruktør Christopher Morris
Medvirkende Riz Ahmed, Arsher Ali, Nigel Lindsay, Kayvan Novak
Spilletid 101 min.
Biopremiere 07.10.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det fine ved udstillingen af denne ynkelige patrulje af magtesløse og underfrankerede mænd - mujahedins svar på Olsen-banden, godt og vel - er selvfølgelig, at det afdæmoniserer filmindustriens ellers foretrukne billede af terroristen som superintelligent satan a la ' Sjakalen' Carlos."

Berlingske
"...en modig film, der kan få en til at klukke over terrorister, og som via humorens vej haler dem ned fra frygtens hellige tabernakel og ned på det niveau, de fortjener."

Jyllands-Posten
"...er smækfyldt med forrykt, politisk ukorrekt humor, der ikke efterlader noget for helligt til Christopher Norris’ satiriske bombe af en film om islam. Instruktøren har også skrevet manuskriptet, der udmærker sig ved at lade den ene geniale replik følge den anden."

Information
"Four Lions er en modig og politisk aldeles ukorrekt film, som fortjener et stort publikum, der både vil more sig og få noget at tænke over."

Ekstra Bladet
"Den på alle måder sprængfarlige engelske terrorsatire ' Four Lions ' er i hvert fald noget af det sjoveste, der har ramt de danske biografer i lang tid."

Cinemazone
"Four Lions griner sig gennem et af tidens mest betændte emner og understreger nødvendigheden i at holde fast i humoren, når verden har mistet den."

Brugere

30/03-11En af verdens dårligste film 2
Kender du det, at man sidder i biografen og føler at der må være et skjult kamera et eller andet sted?
Sådan følte jeg det, da jeg og en god ven sad og så filmen “Four lions”, i Grand teatret i København.
Lad mig sige det lige ud, det er den ringeste film jeg nogensinde har set. Den er fyldt med plat og uintelligent humor der fremføres af talentløse skuespillere, som fyrer den ene ufattelige platte kommentar af efter den anden.
Eksempel: På et tidspunkt står en af skuespillerne og simulerer at han snakker i mobiltelefon, ved at forme sine fingre i telefon formation, og holde hånden op til øret.
En anden af skuespillerne, ham der skal spille så dum, at Gøg og Gokke er genier til sammenligning, spørger efterfølgende: “Hvem snakkede du med?”. Hallo, det er sjovt hvis man er 7 år.
Det v...

15/03-11Vind Four Lions
Man kan lige nu vinde Four Lions på min filmblog - deltag hvis du har lyst: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...ions%E2%80%9D/

21/12-10en af årets bedste komedier
Chris Morris er en mand med en sort, sort humor - se f.eks. hans TV serie "Brass Eye", eller den dystre, skræmmende komedieserie "Jam".
Hvis man er træt af de letkøbte vittigheder, toilet-humor og falden-på-halen-komik som efterhånden er alt hvad man finder i de fleste amerikanske komedier, så kan man altid finde trøst i engelsk humor, ihvertfald er "Four Lions" efter min mening en af årets bedste komedier. Jeg har faktisk svært ved at komme i tanken om en anden film som er værdig til titlen.
"Four Lions" er dog ikke hel perfekt. Dialogen er fremragende, men hen mod slutningen er der for lidt dialog og for meget handling.

22/10-10God idé, lidt for jævn udførelse
Er det latterligt at spænde bomber om livet og sprænge andre mennesker i luften, fordi man lider af en religiøs vildfarelse? Ja, vel er det så, har forfatter-instruktør Christopher Morris indset - og sammen med et team af andre forfattere med baggrund i tv-komik har han omsat det til en film om en celle af inkompetente britiske homegrown terrorists.

De fire hovedpersoner er muslimer og vil sprænge ting i luften, uden at man nogensinde helt får forklaret hvorfor. Faktisk er ét af filmens mest elegante greb de scener, hvor man ser, hvordan lederens hustru og lille søn støtter ham 100% i hans terroristiske forehavende - som om det var en helt almindelig hobby. Handlingen i "Four Lions" er i det hele taget temmelig løs. Meget af tiden går med, at terroristerne kludrer rundt i deres træni...

21/10-10Meget meget underholdende, men også med noget at sige
Four Lions er en meget meget morsom film, men alvoren lurer hele tiden under overfladen. Det er så sort humor, så politisk ukorrekt. Men den har virkelig noget at sige omkring hvad sådan nogle skæbner tænker når de går ind i sådan noget som terrorisme. Se den hvis du er til sort humor og samtidig vil have noget at tænke over

Fakta

Medvirkende
Omar Riz Ahmed
Hassan Arsher Ali
Barry Nigel Lindsay
Waj Kayvan Novak
Faisal Adeel Akhtar
Ed Benedict Cumberbatch
Alice Julia Davis
Sophia Preeya Kalidas
Alex Will Adamsdale
Malcolm Storge MP Alex Macqueen
Bag kameraet
Instruktion Christopher Morris
Produktion Mark Herbert, Derrin Schlesinger
Manuskript Jesse Armstrong, Sam Bain, Simon Blackwell, Christopher Morris
Fotografi Lol Crawley
Klip Billy Sneddon
Scenografi Dick Lunn
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Farce, Satire
Nøgleord Terrorisme
Premieredatoer
Biograf 07.10.2010
Dvd 15.03.2011
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 101 min.
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 5.364
Selskab Warp Films
Biodistributør Miracle Film
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...