Bollevenner (Friends with Benefits)

I New York har headhunteren Jamie kig på designeren Dylan, som bor i San Francisco. Hendes jobtilbud er så godt, at Dylan flytter til østkysten. Snart indgår de to endnu en handel om venskab med fryns. De nyder hinandens selskab i sengen, men aftalen er betinget af, at hvis der begynder at komme følelser i spil, må de øjeblikkeligt stoppe legen. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Komedie
Instruktør Will Gluck
Medvirkende Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson, Jenna Elfman
Spilletid 104 min.
Biopremiere 22.09.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...ender med at blive en af de klicheer, den indledningsvis tager pis på."

Berlingske
"Replikkerne er ligeså rappe og rammende som i en velsmurt screwballkomedie fra 1930’erne med Cary Grant og Claudette Colbert."

Jyllands-Posten
"Det er rapt og kvikt fortalt, og Mila Kunis og Justin Timberlake gør det begge udmærket i hovedrollerne."

Information
"...er nuttet som Timberlakes krøller og blød som Kunis' store øjne."

Ekstra Bladet
"...faktisk er det nærmest lidt imponerende, hvordan man har kunnet slippe afsted med at sætte så mange på hinanden følgende klichéer sammen til en film..."

B.T.
"...sød, smart, frisk og slet ikke uoriginal."

Cinemazone
"Bollevenner er en lækker, ekstravagant, helstøbt kærlighedskomedie fuld af overskud og kvalitet, som kun kan berige din biografaften."

Brugere

16/08-18UFORPLIGTENDE UNDERHOLDNING 8
Indimellem trænger man bare til at læne sig tilbage og nyde en film af højeste kaliber. En film, som ikke afkræver en stor intellektuel eller følelsesmæssig investering fra sin seer, men stadig underholder og overrasker. Sådan en film er "Bollevenner" og de to hovedpersoner Dylan (Timberlake) og Jamie (Kunis) befinder sig i en lignende situation, bare i deres kærlighedsliv.

Efter en mildest talt ekstraordinær jobsamtale (det skal ses!) indleder de to unge mennesker et forhold som såkaldte bollevenner. "Bollevenner" er betegnelsen for et forhold, som primært består af seksuel aktivitet og udelukker romantiske følelser. Det er et begreb, der kommer lige så meget på prøve gennem filmens forløb som de to turtelduer selv, da det udfordrer menneskets dikotomiske balance mellem hang til og u...

18/02-12Kæk romantisk komedie er klichéfyldt ævl 4
For helvede da også! Jeg burde have vidst, at 'Friends with Benefits' – på trods af sporadisk positiv omtale – blot var endnu en forglemmelig romantisk komedie tilsat kække forsøg på også at være en smule fræk. Jep, Justins bare balder in ya face. Men hey, jeg har desværre den brist, at jeg håber på at falde over endnu en 'When Harry Met Sally'. Det gjorde jeg så ikke.

Men come on, hvorfor fa’en skal denne tjeppe trivialitet have den stupide danske titel 'Bollevenner'? Jeg mener, der er sgu da ingen grund til at forfladige middelmådigheden yderligere.

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2012/...chefyldt-aevl/

24/10-11Kudos til Kunis
Romantisk komedie, der starter fint med at tage pis på sin egen genre. "Friends with Benefits" handler nemlig om en headhunter og en talentfuld art director, som hun henter til et stort job i New York. De bliver venner i processen, og da de begge lige er kommet ud af et forhold, ender de med at aftale at dyrke uforpligtende sex for at få stillet de fysiske lyster.

Filmen indleder derfor med, at hovedpersonerne selv refererer hånligt til romcom-klicheer, men desværre ender det alt for forudsigeligt med, at de to naturligvis bliver dybt forelsket. Og dermed med en tyk dobbeltmorale om, at det handler om at finde den eneste ene og så videre. Så meget for det indledende frisind.

Vejen til den noget fesne slutning er dog glimrende underholdning i mange passager, også fordi der er bygg...

Fakta

Medvirkende
Dylan Justin Timberlake
Jamie Mila Kunis
Lorna Patricia Clarkson
Annie Jenna Elfman
Parker Bryan Greenberg
Mr. Harper Richard Jenkins
Tommy Woody Harrelson
Sam Nolan Gould
Quincy Andy Samberg
Kayla Emma Stone
Bag kameraet
Instruktion Will Gluck
Produktion Liz Glotzer, Martin Shafer, Janet Zucker, Jerry Zucker
Manuskript Will Gluck, Keith Merryman, David A. Newman
Fotografi Michael Grady
Klip Tia Nolan
Scenografi Marcia Hinds
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romantisk komedie
Premieredatoer
Biograf 22.09.2011
Dvd 31.01.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 104 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 50.401
Selskab Castle Rock Entertainment, Screen Gems, Zucker Productions
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing
Dvd-distributør Sony

Se også...