Fright Night

Efter mange års kejtethed springer teenageren Charley i blomst som en tjekket ung mand, der tilmed får skolens dejligste pige som kæreste. I sin nyvundne popularitet glemmer Charley dog at tage sig af sin bedste ven, Ed. Den forseelse kommer Charley til at angre, da hans nye nabo, Jerry, viser sig at være fuldblods vampyr, og kun en afdanket Las Vegas-magiker vil lytte til Charleys advarsler. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Gyser, Komedie
Instruktør Craig Gillespie
Medvirkende Anton Yelchin, Colin Farrell, Toni Collette, David Tennant
Spilletid 106 min.
Biopremiere 15.09.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Endelig en vampyrfilm for grinebidere."

Berlingske
"Du vil blive fanget ind i et flot, uhyggeligt og sort humoristisk univers i en film, jeg ikke vil tøve med at kalde for en lille gyserperle."

Jyllands-Posten
"Det, der derfor især udmærker ”Fright Night”, er den overflod af humor, som gennemsyrer den underholdende film. Det var producerens erklærede mål at lave en vampyrfilm, der er både skræmmende og sjov, og det er altså lykkedes til fulde."

Information
"Filmkunst er Fright Night ikke, men den har en vis energi og glimt af humor og persontegning."

B.T.
"...har alt det, en god horrorfilm bør have: humor, charme og gedigne gys."

Cinemazone
"Hvis man kan holde det sløve tempo og den ædruelige teenkomedie ud i en lille time, vil man efterfølgende blive belønnet stort."

Brugere

22/02-12Colin Farrell luner som lummer vampyr
Bare rolig, jeg skal nok spare jer for alt meget tid på at bitche over, at man endnu en gang skal belemres med et remake – og ih og åh, hvor meget bedre originalen er. Jeg vil blot opfordre til, at man tjekker den originale 'Fright Night' fra 1985, bum. Og mæsk jer så ellers i denne ujævne, men ganske underholdende genindspilning, hvor en karismatisk Colin Ferrell viser tænder som forførende vampyr.

Men hey, når der lander en teen-flick med vampyrer, der sprutter blod, i stedet for at glimte i sollyset, kan man ikke være gået helt forkert. Jep, Edward og co., det er jer og jeres savlende fans jeg kigger på. Her sendes også en lussing afsted til ’Twilight’-filmene – måske billige point, men det er sgu bedre end at være en harmløs gummi-vampyr.

- Læs evt. videre på min filmblog: http...

21/09-11Ikke decideret dårlig
Det er ikke første gang i filmhistorien, at gys er blevet kombineret med grin. Alene de sidste fire årtier har budt på flere vellykkede film af slagsen med alt fra vampyrer, spøgelser og piratfisk til dødbringende tomater. Denne blanding af genrer kan umiddelbart virke underlig, men dybest set går de to genrer ret godt i spænd. Ikke fordi gysergenren som sådan er latterlig, men fordi et gys eller et chok ofte efterfølges af et helt naturligt grin, når nerverne har lagt sig ovenpå den intense oplevelse.

Læs hele anmeldelsen her:
http://navlefnuller.dk/anmeldel...night-2011/246

20/09-11Teenagehorror som i 80'erne
Jeg har faktisk aldrig set Tom Hollands oprindelige "Fright Night" fra 1985, men den er ét af de mest fremtrædende eksempler på 80'ernes ungdomsfilm-møder-horror-subgenre. Nu er den så blevet flyttet til 2011 i en genindspilning, der virker til at være særdeles trofast.

Som i den oprindelige film drejer plottet sig om en teenagefyr, der opdager, at hans nye nabo er vampyr. I en forstad til Las Vegas er der dog tilsyneladende ikke nogen, der undrer sig over, at folk forsvinder på stribe. Så efter at vampyren har spist flere af hans venner, må vores helt selv i aktion, hjulpet af sin kæreste og en tryllekunstner, der har et show med vampyrtema inde på The Strip.

"Fright Night" er en helt klassisk ungdomsfilm, hvor heltens forhold til både forældre og gamle nørdvenner er i spil, men...

Fakta

Medvirkende
Charley Brewster Anton Yelchin
Jerry Dandrige Colin Farrell
Jane Brewster Toni Collette
Peter Vincent David Tennant
Amy Peterson Imogen Poots
'Evil' Ed Thompson Christopher Mintz-Plasse
Mark Dave Franco
Ben Reid Ewing
Adam Will Denton
Ginger Sandra Vergara
Bag kameraet
Instruktion Craig Gillespie
Produktion Michael De Luca, Michael J. Gaeta, Keith Melton, Alison R. Rosenzweig
Manuskript Marti Noxon
Forlæg Tom Holland
Fotografi Javier Aguirresarobe
Klip Tatiana S. Riegel
Scenografi Richard Bridgland
Musik Ramin Djawadi
Genrer og relationer
Genre Gyser, Komedie
Nøgleord 3-D, Remake, Vampyr
Relaterede film Gysertimen
Premieredatoer
Biograf 15.09.2011
Dvd 07.02.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 6.886
Selskab DreamWorks SKG, Michael De Luca Productions, Gaeta / Rosenzweig Films
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...