Midnight in Paris

Forfatteren Gil besøger Paris med sin ulidelige forlovede, Inez, men har egentlig mest lyst til at udforske byen på egen hånd. Da Gil spankulerer alene ned ad Montmartre ved midnatstid, inviterer en gruppe fremmede ham ind i deres bil. På mystisk vis stiger de ud i 1920'erne, Gils foretrukne æra. De følgende nætter får han mulighed for at gnubbe albuer med Dalí, Hemingway og andre idoler fra fortiden. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Komedie
Instruktør Woody Allen
Medvirkende Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Adrien Brody
Spilletid 94 min.
Biopremiere 11.08.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Owen Wilson

Med sine roller som Luke i 'The Haunting - Hjemsøgt' (1999) og Jackie Chans sidekick i 'Shanghai Noon' er Owen Cunningham Wilson for alvor ved at blive synlig i filmverdenen. Wilson sås også i komedien 'Meet the Parents', hvor han ramte rollen som Pams urimeligt succesrige ekskæreste lige på sømmet. På University of Texas i Austin i begyndelse...

Anmeldere

Politiken
"Her er han tilbage i mesterlig form med et champagneboblende overflødighedshorn af en romantisk fantasi med overskud, humor og selvkritik."

Berlingske
"...en gennemført charmerende lille perle. En sødmefyldt nydelse fra første til sidste billede."

Jyllands-Posten
"Uden at høre til hans mest dybsindige har den en umiddelbar humor og en frisk og medrivende charme. En bagatel, men en vidunderlig, generøs bagatel."

Weekendavisen
"Midnight in Paris er let og bittersød. I vid udstrækning skriver plottet sig selv. Filmen løber dog tør for ideer, da tanken om en dobbelt nostalgi er præsenteret."

Information
"Filmen er gennemført og velspillet i alle facetter. Mesterlige skuespilpræstationer hele vejen rundt."

B.T.
"Det er en uimodståelig film, der lyser af parisisk charme."

Cinemazone
"...er et elegant overflødighedshorn af de mest forførende filmiske virkemidler."

Brugere

08/09-12Godnat, du!
Woody Allen har sin egen stil, sit eget sprog og sin egen humor, og jeg har mange gange nydt hans senere film - fx Holywood Ending eller Skorpionens Forbandelse.

På det sidste er Allen begyndt at filme rundt om i Europa, og hans film har fået et mere realistisk præg. Dette har han også talent for - ikke mindst bevist med Match Point, hvor Woody Allen formåede at skabe en medrivende og mesterlig thriller.

I Midnight in Paris går Woody Allen fra sin halvgode You Will Meet a Tall Dark Stranger til tæt på intetsigende tomgang. Anmelderne er som altid klar med et hav af stjerner pga. Allens navn og ry, men det ændrer ikke ved, at jeg oplevede en film, der trods en rigtig god ide, aldrig formår at blive interessant.

Når Woody Allen er bedst, så er det svært at holde lattermusklerne ...

24/02-12Romantisk nostalgitrip er himmelsk filmmagi
Selvfølgelig ville en håbløs romantiker og nostalgitrippende filmbuff som undertegnede falde pladask for neurotikeren Woody Allens sentimentale og yderst charmeredende 'Midnight in Paris'. En hyldest til et romantisk Paris, nostalgien og eventyret, der venter lige for næsen af os. Oh la la, baguette og absint…

Forfatteren Gil får sig noget af en overraskelse på sin ferie til Paris, for her ender han på magisk vis tilbage i 1920’ernes fortryllende Paris. Så alt imens hans forlovede og svigermoren har travlt med at shoppe ligegyldigheder og hans konservative svigerfar håner byen, fester han med datidens store kunstnere, bl.a. forfatterne Hemingway og Fitzgerald.

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2012/...elsk-filmmagi/

22/08-11Letbenet, elegant og morsom: Allen i topform
(spoilers)

Woody Allen fortsætter sin tur rundt i europæiske storbyer med denne charmerende film om Gil, en succesfuld tv-manuskriptforfatter, der drømmer om at skrive romaner i stedet for. Han er på tur til Paris med sin kæreste, som har travlt med at shoppe og flirte med en gammel studiekammerat. Da Gil flygter ved at gå en sen aftentur, bliver han samlet op af en gammel bil, som viser sig at indeholde Scott og Zelda Fitzgerald på vej til fest. Nu har Gil så en slags magisk portal, som om natten transporterer ham til fest med hans store idoler i 1920'erne, mens han forvirret overvejer, hvad han skal gøre ved både sit liv i nutiden og den spændende kvinde, han møder i fortiden.

"Midnight in Paris" er en virkelig dejlig film. Letbenet, elegant og underspillet morsom i en stil, so...

12/08-11Forførende nostalgi
‘Midnight in Paris' er en romantisk fortælling i og omkring Paris, hvor den desillusionerede manuskriptforfatter Gil er på ferie med sin forlovede og hendes forældre. Gil der hverken synes om sine svigerforældre eller det vennepar, som de tilfældigvis møder i Paris, finder på den ene undskyldning efter den anden for at undgå at være sammen med nogen af dem. Gils humør duer ganske enkelt ikke til at shoppe designermøbler med svigermor eller tage på belærende sightseeings med det pedantiske vennepar.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...t-in-paris/238

Fakta

Medvirkende
Gil Owen Wilson
Inez Rachel McAdams
Adriana Marion Cotillard
Salvador Dali Adrien Brody
Gertrude Stein Kathy Bates
Paul Michael Sheen
Carol Nina Arianda
Ernest Hemingway Corey Stoll
F. Scott Fitzgerald Tom Hiddleston
Zelda Fitzgerald Alison Pill
Omviser Carla Bruni
Gabrielle Léa Seydoux
Bag kameraet
Instruktion Woody Allen
Produktion Letty Aronson, Jaume Roures, Stephen Tenenbaum
Manuskript Woody Allen
Fotografi Darius Khondji
Klip Alisa Lepselter
Scenografi Anne Seibel
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance
Nøgleord Paris, Tidsrejse
Premieredatoer
Biograf 11.08.2011
Dvd 24.01.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 94 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 91.618
Selskab Gravier Productions, MediaPro
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox
Priser Oscar 2012, Bedste original manuskript

Se også...