Biler 2

Racerbilen Lynet McQueen forlader Kølerkildekøbing for at deltage i et verdensomspændende grandprix. Han inviterer kranvognen Bumle med på turen, hvor de møder den distingverede britiske agentbil Finn McMissile og den flot svungne Holley Shiftwell, som tror, Bumle er en spion fra Amerika. De rekrutterer Bumle til at kæmpe imod en international sammensværgelse, der vil sabotere ræset. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Instruktør John Lasseter, Brad Lewis
Medvirkende David Owe, Lars Hjortshøj, Henrik Prip, Stine Stengade
Spilletid 106 min.
Biopremiere 04.08.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John Lasseter

(INSTRUKTØR)
John Lasseter kastede sig i de tidligere 1980’ere over computeranimationen, dengang et stadig uudforsket territorium som kunstnerisk udtryk. Sammen med en gruppe dygtige teknikere på studiet Pixar skabte Lasseter en perlerække af overrumplende, morsomme og smukt udførte kortfilm-mesterværker, som vakte opsigt vidt omkring (”Tin Toy...

Anmeldere

Politiken
"...den oprindelige ærkeamerikanske charme ved etterens nostalgiske art deco-americana er gået tabt i de store internationale ambitioner."

Berlingske
"Mens de voksne kan more sig over de veloplagte referencer til britiske spionfilm, kan de mindre muntre sig med det væld af sjove karakterer, hjulspin og godmodige fjollerier, der fylder historien."

Jyllands-Posten
"Det er som at hælde sukker i benzintanken, når spionfilmen bliver mikset med historien om de godmodige hjemstavns-thrillere."

Information
"Isoleret set er Biler 2 akkurat anbefalelsesværdig underholdning, men den mangler altså de dybe spadestik og den Pixar-magi, som forhåbentlig bare er på sommerferie for at lade batterierne op."

Ekstra Bladet
"Ud over den hæsblæsende handling byder 'Biler 2' også på en lang række nye lækre biler, herunder afsindige agenter, supertunede skurke og rå internationale racermodstandere."

B.T.
"Det, der burde være grine-flip, ender snarere som et lille kluk."

Cinemazone
"Herligt endelig at kunne bruge sin tid og penge på en fjollet actionfilm, der kan holde foden på speederen uden at fremstå fordummende eller gentagende."

Brugere

04/08-11Fornærmende ringe og dum
Så filmen til forpremiere i søndags. Det er ren spekulation, og sigter selvfølgelig kun på at lokke intetanende børn - og ikke mindst deres forældre med pengepung i biografen.
Der er intet positivt og intet kan altså redde filmen. Tom og gold, ingen opbyggelig historie, mekanisk aktion og fuldstændig ligegyldig. Ingen respons fra mine drenge efter filmen.
Det er nogen der må have en meget flov smag i munden hos Pixar, eller også grines der bare kynisk på vej ned til banken.

De kan ikke være det bekendt.

31/07-11Uoriginal, men underholdende...
Igennem de seneste 25 år har Pixar leveret storslåede animerede oplevelser til store og små, med fremragende mesterværker som 'Up!', 'Finding Nemo' og 'Toy Story'. Firmaet, der for nogle år siden blev opkøbt af den store konkurrent Disney, har faktisk aldrig lavet et decideret kiks, hverken publikums- eller indtjeningsmæssigt.

Med det in mente, så tror jeg dog alligevel ikke, at de kreative hoveder hos Pixar kunne forudse, at 'Cars' fra 2006 ville blive deres absolut største indtjeningsmagnet nogensinde. Ikke på grund af de billetter der blev langet over disken i biografer verden over, hvor den tjente godt 450 millioner USD på verdensplan - den 7. bedst indtjenende film for selskabet siden år 2000, med 'Toy Story 3' og 'Finding Nemo' som absolutte topscorere.

Læs hele anmeldelsen ...

Fakta

Medvirkende
Lynet McQueen (stemme) David Owe
Bumle (stemme) Lars Hjortshøj
Finn McMissile (stemme) Henrik Prip
Holley Shiftwell (stemme) Stine Stengade
Sir Miles Axelrod (stemme) David Dencik
Francesco Bernoulli (stemme) Giacomo Campeotto
Søren Kobling (stemme) Søren Clauding
Grem (stemme) Jacob Lohman
Professor Zündapp (stemme) Claes Bang
Sally (stemme) Annette Heick
Bag kameraet
Instruktion John Lasseter, Brad Lewis
Produktion Denise Ream
Manuskript Ben Queen, John Lasseter, Dan Fogelman, Brad Lewis
Scenografi Jay Shuster
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Undergenre Animation, Racerfilm
Nøgleord Bilvæddeløb, Computeranimeret, Sequel
Relaterede film Biler, Biler 3 - 2 D, Biler 3 - 3 D
Premieredatoer
Biograf 04.08.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Dansk
Produktionsår 2011
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 301.115
Selskab Pixar Animation Studios
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...