Produktionsselskab: Pixar Animation Studios

Pixar har specialiseret sig i produktion af computergenerede animationsfilm. Firmaet er en udspringer af 'George Lucas’ special-effects computer group'. I 1988 købte Steve Jobs afdelingen af Lucasfilm for 10 millioner dollars og grundlagde det selvstændige firma Pixar sammen med Ed Catmull.

Senere samme år havde selskabet verdenspremiere med kortfilmen 'Luxo Jr.', der senere fik en Oscar for bedste animations-kortfilm. Herefter fulgte en række computeranimerede kortfilm der alle høstede stor hæder og ære i filmverdenen.

I 1991 kom et af firmaet største gennembrud, da Pixar indgik en aftale med Walt Disney Studios om udvikling, produktion og distribution af op til tre computeranimerede spillefilm.

På Thanksgiving-aften i 1995 havde Pixars 'Toy Story' premiere. Det var verdens første computeranimerede spillefilm, der øjeblikkeligt bliver en kæmpe succes. Filmen indspillede 361 millioner dollars og Disney forlængede aftalen til at gælde for fem film.

I 1998, ligeledes til Thanksgiving, kom anden film i rækken, 'A Bugs Life'. Filmen var en lige så stor succes som 'Toy Story' og Pixar slog sit navn fast som verdens førende producent af computeranimerede film.

I 2006 blev Pixar opkøbt af The Walt Disney Company.
< 1 >