The Possession

Efter at pigen Ems forældre er blevet skilt, køber hun en antik trææske på et loppemarked. Hendes far, Clyde, fortæller hende, at æsken er designet til ikke at kunne åbnes. Men Em er som besat af den mystiske æske, og snart begynder hun at opføre sig så mærkeligt, at Clyde får mistanke om, at æsken rummer overnaturlige kræfter, som man ikke bør spøge med. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Gyser
Instruktør Ole Bornedal
Medvirkende Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick, Madison Davenport, Natasha Calis
Spilletid 92 min.
Biopremiere 22.11.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Men bortset fra en nyfortolkning af kunsten at stikke en finger i halsen og en djævelsk joke på tandlægen Bretts bekostning, må man konstatere, at de mange eskalerende effekter er uden synderlig effekt."

Berlingske
"Det kunne være blevet trivielt, men heldigvis har Bornedal tilføjet sin egen, danske mentalitet, hvor den bogstavelige historie kan læses som et allegorisk angreb på kernefamiliens borgerlige idyl."

Jyllands-Posten
"Men hvor første del takket være Bornedals sans for genren - og for giftige skilsmisser - har sine øjeblikke, sumper sidste dels buldrende forudsigelige djævleuddrivelse til i lutter ufrivillig lavkomik..."

Information
"Med tanke på, hvad Bornedal kan præstere, når han er i topform, er det svært at se The Possession som andet end en parentes i karriereforløbet."

B.T.
"...kliché stables på kliché, indtil hele halløjet styrter sammen."

Brugere

05/05-13Effektjaget eksorcisme og skilsmissedrama
Så skal vi til det igen – en omgang eksorcismegru, der egentlig viser gode takter, men som desværre fortaber sig i vrøvlerier og ligegyldigt effektjageri.

Øv – og dobbelt-øv, da det er danske Ole Bornedal, der er taget til USA for at udføre den delvist underholdende omgang bestillingsarbejde med gyseren 'The Possession'.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...ilsmissedrama/

02/12-12Bornedals jødiske besættelse er aldeles ligegyldig
*spoilers*

Tilbage i september blev Ole Bornedal den anden danske instruktør nogensinde, som indtog førstepladsen på den amerikanske biohitliste. Bornedal har tidligere været i USA for at lave genindspilningen af "Nattevagten", og "The Possession" er i samme genre, blot med overnaturligt gys.

Hovedpersonen er en basketball-træner fra en mellemstor amerikansk by, som netop er blevet skilt. Da han er ved at flytte ind i sit nye hus, tager han sine to døtre med på loppemarked, hvor den yngste pige forelsker sig i en gammel trææske med inskriptioner på hebræisk. Hvis nogen af dem havde kunnet læse den slags, ville de have set, at de advarede mod at åbne æsken. Men åbne den gør pigen naturligvis, og derefter begynder hun at blive besat af den onde ånd, som var fanget derinde - en dibbuk...

28/11-12Ligger (Næsten) Øverst over ligegyldige film om Eksorcisme!
I lørdags var jeg inde og se årets sidste kommende gyserfilm 'The Possession', desværre er den ikke lige så gyselig som sin plakat eller trailer. Men derimod det modsatte, hvilket vil sige at den SLET ikke er uhyggelig. Under filmens 90min. er der hverken nogle intense øjeblikke man kan bide negle over, eller nogle så f***cking scary øjeblikke, man kan gemme sig bag hænderne under. Tja, skal jeg sige det lige ud, så findes 'The Possession' på listen over ligegyldige film om eksorcisme, og yder oven i købet ikke sit ypperligste, i forholdt til hvad filmens form ellers havde lovet. Det er alt i alt en film der bare prøver at skræmme igennem sine Chok-sekvenser, hvilket heller ikke lykkedes, da de er for nemme at forudse. Det eneste "Gode" ved filmen, er de vældig interessante skuespilpræst...

22/11-12Bornedal skuffer
Jeg skal ærligt indrømme, at hvis ikke Ole Bornedal havde instrueret "The Possession" ville jeg højst sandsynligt ikke have set filmen. Bornedal har kaldt den et bestillingsarbejde, som han udover instruktørtjansen ikke har lagt de store kræfter i, og det er desværre temmelig tydeligt.

"The Possession" er et fesent sammenkog af alverdens film om besættelser af onde ånder. Der er den uhyggelige æske med ildevarslende inskriptioner, de obligatoriske ture foran spejlet, hvor den besatte skal udsættes for diverse ubehageligheder og de undrende familiemedlemmer, der langsomt bliver klar over, at deres barn ikke bare er emotionelt ustabil, men i den grad har brug for en eksorcist.

Læs hele anmeldelsen her:
http://filmkorn.dk/anmeldelser/the-possession/326

Fakta

Medvirkende
Clyde Brenek Jeffrey Dean Morgan
Stephanie Brenek Kyra Sedgwick
Hannah Madison Davenport
Em Natasha Calis
Brett Grant Show
Tzadok Matisyahu
Bag kameraet
Instruktion Ole Bornedal
Produktion Sam Raimi, Robert G. Tapert, J. R. Young
Manuskript E.L. Katz, Kevin Mannis, Juliet Snowden, Stiles White
Forlæg Leslie Gornstein
Fotografi Dan Laustsen
Klip Eric L. Beason
Scenografi Rachel O'Toole
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Overnaturlig gyser
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Spøgelseshus
Premieredatoer
Biograf 22.11.2012
Dvd 26.03.2013
Øvrige oplysninger
Alternativ titel The Dibbuk Box
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 92 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Ghost House Pictures, North Box Productions
Biodistributør Nordisk Film

Se også...