Contraband

Chris har for længst lagt smuglerlivet bag sig til fordel for familielivet med kone og børn. Men da Andy, hans kiksede småkriminelle svigerbror, påkalder sig en narkohandlers vrede, er Chris nødt til at tage et sidste job for at redde Andys røv. Sammen med et lille hold hjælpere tager Chris hyre på et containerskib, der sejler mellem Panama og New Orleans - nu med falske penge i lasten. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Action, Krimi, Thriller
Instruktør Baltasar Kormákur
Medvirkende Mark Wahlberg, Kate Beckinsale, Ben Foster, Giovanni Ribisi
Spilletid 110 min.
Biopremiere 22.03.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I tv

  • 31.10.2020
    Kanal 5 kl. 23:00

Kate Beckinsale

Britiske Kate Beckinsale debuterede, før hun var fyldt 20 i tv-filmen 'One Against the Wind' (1991). Snart efter debuterede hun på det store lærred i Branaghs 'Stor ståhej for ingenting' (1993), hvor hun med sit kønne, glatte ansigt lignede Englands svar på Jennifer Connelly. I 1994 besøgte hun vore breddegrader for at medvirke i Gabriel Axel...

Anmeldere

Politiken
"Det er med andre ord slet ikke så tosset, hvad islandske Baltasar Kormákur præsterer på amerikansk grund... Men det greb, der for alvor kunne vriste ' Contraband' fri af den lidt for forudsigelige amerikanske udlægning af teksten, finder han ikke."

Berlingske
"...er langt hen ad vejen ganske underholdende, men også mærkeligt slingrende når det gælder stil og form."

Jyllands-Posten
"Momentvis nogenlunde spændende, skønt handlingen er noget kaotisk, men kan da godt slå et par timer ihjel, hvis man har brug for det."

Ekstra Bladet
"...en ualmindelig tætpakket film med meget få åndehuller. Den velkendte historie, der også ender helt efter skemaet, kan dog ikke holde kedsomheden stangen i den alt for lange spilletid."

Cinemazone
"Det virker som om Kormákur har droppet enhver tanke om at prøve at putte lidt kød på figurerne, og i stedet blot demonstrerer teknisk håndelag og viser sig som en forsvarlig forvalter af det ganske overskuelige budget på $25 millioner."

Brugere

09/08-12Mark Wahlberg på sin sidste smuglertur
Det er ikke just originalitet, der tynger action-dramaet 'Contraband'. Her er det den klassiske historie om den kriminelle, der er blevet lovlydig, men som pga. sine nærmestes sikkerhed må lave ét sidste job på den forkerte side af loven. Men selvom her ikke er meget nyt under solen, så er det stadig en ganske solid og velkomponeret omgang underholdning.

Forhindringerne synes nærmest presset ud af manuskriptet hvert tiende minut, men der balanceres ofte medrivende mellem intens action og menneskeligt drama, mens logikken dog ikke synes at have første prioritet. Derimod holdes et fint tempo og de tilhørende plotdrejninger holder løjerne kørende.

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2012/...te-smuglertur/

18/04-12Blue collar crime til søs
Amerikanisering af den islandske smuglerthriller "Reykjavík Rotterdam". I originaludgaven spillede Baltasar Kormákur hovedrollen, men her er han i stedet blevet instruktør af den amerikanske version af historien, der oprindelig havde den kendte krimiforfatter Arnaldur Indridason som medskribent.

Her er historien omsat til amerikanske forhold, ved at hovedpersonen er en tidligere storsmugler fra New Orleans, som nu har trukket sig tilbage og lever et lovlydigt liv med kone og barn. Men han bliver nødt til at vende tilbage til sit tidligere liv, da hans svoger forkludrer en smugleroperation, og bagmændene kræver at få erstattet det tabte.

Styrken ved "Contraband" er dens setting i et miljø af småkriminelle søfolk, hvor det virker, som om alle er åbne for at tjene lidt ekstra på at fr...

28/03-12Et par timer slået ihjel
OK film, men heller ikke mere. Slå et par timer ihjel med den, og regn ikke med at få noget med hjem, men det vel heller ikke altid nødvendigt. Kan være lidt forvirrende i handlingen. Mark Wahlberg spiller som han plejer, så kan du lide det, så tag bare ind og se den.

Fakta

Medvirkende
Chris Farraday Mark Wahlberg
Kate Farraday Kate Beckinsale
Sebastian Abney Ben Foster
Tim Briggs Giovanni Ribisi
Andy Caleb Landry Jones
Gonzalo Diego Luna
Kaptajn Camp J. K. Simmons
Jim Church David O'Hara
Bud Farraday William Lucking
Danny Raymer Lukas Haas
Bag kameraet
Instruktion Baltasar Kormákur
Produktion Tim Bevan, Eric Fellner, Baltasar Kormákur, Stephen Levinson, Mark Wahlberg
Manuskript Aaron Guzikowski
Forlæg Arnaldur Indriðason, Óskar Jónasson
Fotografi Barry Ackroyd
Klip Elísabet Ronaldsdóttir
Scenografi Tony Fanning
Musik Clinton Shorter
Genrer og relationer
Genre Action, Krimi, Thriller
Nøgleord Remake, Smugler
Premieredatoer
Biograf 22.03.2012
Dvd 24.07.2012
Tv-aktuel 31.10.2020
Kanal 5 kl. 23:00
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 110 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Studio Canal, Closest to the Hole Productions, Farraday Films, Leverage Entertainment
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...