Total Recall

Fabriksarbejderen Douglas Quaid drømmer om et afbræk fra sin trivielle hverdag. Han opsøger firmaet Rekall, der kan forvandle hans spændende spiondrømme til erindringer, der nok er virtuelle, men stadig forbløffende realistiske. Behandlingen går dog skævt, og snart må Quaid løbe for livet fra diktatoren Cohaagens politistyrker. Men hvad er drøm, og hvad er virkelighed? © Scope

Produktionsår 2012
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Instruktør Len Wiseman
Medvirkende Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bill Nighy
Spilletid 121 min.
Biopremiere 09.08.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kate Beckinsale

Britiske Kate Beckinsale debuterede, før hun var fyldt 20 i tv-filmen 'One Against the Wind' (1991). Snart efter debuterede hun på det store lærred i Branaghs 'Stor ståhej for ingenting' (1993), hvor hun med sit kønne, glatte ansigt lignede Englands svar på Jennifer Connelly. I 1994 besøgte hun vore breddegrader for at medvirke i Gabriel Axel...

Anmeldere

Politiken
"Hvorfor overhovedet lave en genindspilning, kan man spørge? Jeg er ikke overbevist om nødvendigheden, men den er ikke uden evner."

Berlingske
"Kunne man på en eller anden måde slette den oprindelige version fra erindringen, ville Wisemans »Total Recall« genere mindre, end den gør nu, hvor den først og fremmest står som et uskønt monument over den manglende evne til tage chancer, som krisen har skabt i Hollywood."

Information
"Total Recall er ordinær ramasjang placeret i fremtiden, og alle tilløb til spændende diskussioner på baggrund af Philip K. Dicks historie bliver ikke til andet og mere end tilløb og antydninger..."

Ekstra Bladet
"Problemerne tårner sig dog op efterhånden - ikke blot for stakkels Quaid, men også for selve filmen, der bliver mere og mere mekanisk og middelmådig, når den trivielle tjubang overtager opmærksomheden."

B.T.
"Den oprindelige ' Total Recall' var spændende, sexet og humoristisk. Den nye hér er ingen af delene."

Cinemazone
"...hvis man er tolerant, og især hvis man er til effektive actionfilm, der mest af alt ligner musikvideoer, er filmen i det mindste en lækker sag. Men det er stærkt tvivlsomt om den om 22 år vil blive dyrket på samme højder som Verhoevens er i dag."

Brugere

02/09-12Totalt unødvendig, men flot
Jeg har aldrig været nogen fan af Paul Verhoevens "Total Recall" fra 1990, som for mig er ét af flere eksempler på, at Philip K. Dicks begavede sci-fi-historier bliver til væsentligt dummere actionfilm. Men den var en økonomisk succes og har høj status hos mange, så det er vel ikke så underligt, at nogle har fundet på at lave en remake.

"Total Recall" anno 2012 handler igen om en tilsyneladende almindelig fabriksarbejder, som i slutningen af det 21. århundrede opsøger et firma, der gør folks liv sødere ved at installere falske minder i deres hoveder. Men det viser sig, at heltens hoved tilsyneladende allerede er fyldt med kunstige minder, og at han i virkeligheden er en undercover-agent, der arbejder for modstandsbevægelsen mod det diktatoriske styre.

Plottet er dermed ca. det samm...

27/08-12Lang og uden spænding 1
Filmen er flot lavet, men filmen er helt uden glød og spænding. Spild af tid og penge

10/08-12Spild af din hukommelse
Paul Verhoeven er en kulørt herre. Stort set altid med noget på hjerte og en evne til at få selv de mest storslåede og underholdende Hollywood-film til at provokere og sætte tankerne i gang. Se blot Arnold Schwarzenegger-flagskibet "Total Recall" fra 1990, som mere end 20 år efter sin premiere stadigvæk er en herligt underholdende, intelligent og helstøbt film.

Len Wiseman har valgt en mørk og beskidt tilgang til Philip K. Dicks bog "We Remember it for you wholesale" som også Verhoevens mere kulørte film var baseret på. Det passer fint til de dystre sider af Dicks historie og er imponerende at se på i al sin "Blade Runner" inspirerede æstetik. Dicks historie går fint i spænd med begge universer.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...ecall-2012/296

Fakta

Medvirkende
Doug Quaid / Hauser Colin Farrell
Lori Kate Beckinsale
Melina Jessica Biel
Kuato Bill Nighy
Vilos Cohaagen Bryan Cranston
McClane John Cho
Harry Bokeem Woodbine
Henry Reed Steve Byers
Marek Will Yun Lee
Bag kameraet
Instruktion Len Wiseman
Produktion Toby Jaffe, Neal H. Moritz
Manuskript Mark Bomback, James Vanderbilt, Kurt Wimmer
Forlæg Philip K. Dick
Fotografi Paul Cameron
Klip Christian Wagner
Scenografi Patrick Tatopoulos
Musik Harry Gregson-Williams
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Nøgleord Baseret på roman, Remake
Relaterede film Sidste udkald
Premieredatoer
Biograf 09.08.2012
Dvd 04.12.2012
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 121 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Original Film, Total Recall, Rekall Productions
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing
Dvd-distributør Sony

Se også...