Killing Them Softly

Gangsteren Johnny Amato overtaler sine to inkompetente håndlangere, Frankie og Russell, til at begå røveri under et ulovligt hasardspil. Da mistanken falder på spillets arrangør, Markie Trattman, hyrer hans bosser den pragmatiske lejemorder Jackie Cogan til at grave dybere i sagen. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Andrew Dominik
Medvirkende Brad Pitt, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn, Richard Jenkins
Spilletid 97 min.
Biopremiere 06.12.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Andrew Dominik tager det bedste fra Tarantino og giver det sit eget beske politiske og eksistentielle vrid på tommelskruerne."

Berlingske
"...fremstår som en af de mest elegante og intelligente gangsterfortællinger længe set."

Jyllands-Posten
"Dette er en formidabel gangsterfilm med den mest kontante, flydende, slagfærdige dialog, jeg har hørt i lange tider."

Information
"Det er samtidig en film, som i vid udstrækning består af mellemregninger - og som, i høj grad takket være en håndfuld fremragende skuespillerpræstationer, slipper af sted med dette betydelige sats."

Ekstra Bladet
"...sammenstillingen af Wall Street, storpolitik og organiseret kriminalitet bankes ind så mange gange, at det ærlig talt bliver lidt anstrengende i længen. Kan man leve med det, er man dog udmærket underholdt på uforpligtende drengerøvsmanér."

B.T.
"Filmen er flot fotograferet og forløst, voldsscenerne er ubehageligt rå, og den ( sorte) humor, som trods alt også er at finde, fremhæver personernes anløbne karakter snarere end at forsøde den."

Cinemazone
"Filmen trækkes dog op over det ordinære med de stærke mandlige portrætter, en overvældende billedside og dertilhørende soundtrack, der i coolness ekkoer Pulp Fiction, men instruktørens behov for at understrege sin pointe om USAs forfald med en stor fed streg under, ender altså med at tage toppen af en ellers både seværdig og lytteværdig film."

Ekko
"Er referencerne vulgære, overtydelige? Ja, de er, men i filmens selvvalgte, opkørte toneleje. Det her er ikke nogen dameblads- eller for den sags skyld Politiken-version af verdens tilstand anno 2012."

Brugere

11/05-13Afdæmpet thriller er pokkers intens
Det er med tungen lige i munden og en finger på en konstant pulserende puls, at Andrew Dominiks thriller Killing Them Softly udfolder sin både intense, smukke og brutale krimifortælling.

Her går kolde kontanter forud for venner, mens mord gerne kommer på menuen, hvis bare prisen er den rette. Kynisk og kalkuleret kriminalitet.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...okkers-intens/

27/01-13Dominik er tilbage!
Mesterinstruktøren Andrew Dominik er tilbage efter små 5 års pause, og ventetiden har så sandelig været det værd. Vi er dog langt fra Jesse James' univers, både visuelt og indholdsmæssigt, men alligevel kan man genkende mandens fingeraftryk på denne film. På overfladen er der tale om en gangster/krimifilm, men Dominik har taget sig nogle friheder ift. forlægget og gjort filmen nutidig, hvor han lader det politiske magtspil mellem McCain og Obama kører i baggrunden. Det hele stikker dybere i Dominik's nådesløse portræt af samfundssystemet, hvor forretningen hersker og som tages under kærlig behandling.

Dominik adskiller sig også visuelt fra andre film i genren. Der er tale om en af de mest stilrene film i nyere tid, hvor lige fra velvalgte sangnumre, kameraplaceringer, skægge hallucin...

28/12-12Krisestyring og forbrugertillid i underverdenen
Cool og intellektuel gangsterfilm, hvor handlingen starter med, at tre forbryderiske småfisk lægger en plan, der viser sig at være mindre snedig, end de selv tror. De vil røve en ulovlig spillebule, fordi de er sikre på, at en anden vil få skylden. Men helt så nemt går det ikke, da de lokale bosser henter en benhård mand ind for at rydde op og sikre, at byens gamblere igen tør komme på spillebulerne.

"Killing Them Softly" er baseret på en 70'er-roman af George V. Higgins, men historien er ført op til nutiden af forfatter-instruktør Andrew Dominik - i hans første film siden den fremragende "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford". Ligesom i sin western arbejder Dominik her med lange kameraindstillinger og et fokus på dialog, som giver et roligt, stemningsfyldt fortæ...

07/12-12Krisen kradser... Også i Gangsterland 3
Efter den stærke debut med 'Chopper' fra 2000, er Andrew Dominik ikke ligefrem blevet kendt som en instruktør, der spytter film ud på samlebånd. I 2007 fik vi så "The Assassination of Jesse James", der var en fotografisk betagende, men i sidste ende yderst langsommelig, affære. Nu skriver vi 2012 og nu giver australieren os sit helt eget kyniske og eksistentialistiske syn på en verden vi filmisk har set portrætteret en del gange: Gangster-verdenen.

Historien er enkel: To sociale udskud røver et pokerspil, der bestyres af mafiaen, og mafiaens revisor sender bud efter Jackie Cogan, en kølig lejemorder med stenansigt, til at finde gerningsmændene. "In America you're on your own. Now fuckin' pay me" snerrer han på et tidspunkt til revisoren.

Killing Them Softly er et moderne portræt af...

Fakta

Medvirkende
Jackie Cogan Brad Pitt
Frankie Scoot McNairy
Russell Ben Mendelsohn
Driver Richard Jenkins
Mickey James Gandolfini
Markie Trattman Ray Liotta
Johnny Amato Vincent Curatola
Steve Caprio Trevor Long
Barry Caprio Max Casella
Dillon Sam Shepard
Kenny Gill Slaine
Bag kameraet
Instruktion Andrew Dominik
Produktion Dede Gardner, Brad Pitt, Paula Mae Schwartz, Steve Schwartz
Manuskript Andrew Dominik
Forlæg George V. Higgins
Fotografi Greig Fraser
Klip John Paul Horstmann, Brian A. Kates
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Undergenre Gangsterfilm
Nøgleord Baseret på roman, Lejemorder, Mafia
Premieredatoer
Biograf 06.12.2012
Dvd 09.04.2013
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Cogan's Trade
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 97 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Plan B Entertainment, Chockstone Pictures, Annapurna Pictures, Inferno Entertainment
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...