State and Main

Et filmhold ankommer til Waterford, Vermont, i det nordøstlige USA. Instruktøren kæmper indædt for færdiggøre en film, der er har overskredet sit budget, manuskriptforfatteren kæmper mod krav om tåbelige omskrivninger, mens filmens stjerne har travlt med at jagte purunge piger. Samtidig går filmholdets tilstedeværelse ikke upåagtet hen over hovedet på byens faste indbyggere. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Komedie
Instruktør David Mamet
Medvirkende Alec Baldwin, Charles Durning, Clark Gregg, Philip Seymour Hoffman
Spilletid 106 min.
Biopremiere 06.07.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Alec Baldwin

Med glinsende sort pomadehår og et underansigt på størrelse med et spækbræt har Alec Baldwin spillet barsk helt og forfører i film af stærkt svingende kvalitet. Roller i kassesucceser som Jagten på Røde Oktober (1990) og Prelude to a Kiss (1992) gjorde Balwin til megastjerne, en status der dog hurtigt blev punkteret med fiaskoer som Malice (1993)...

Anmeldere

Politiken
Når filmen skal ses, er det dog først og fremmest, fordi den giver mulighed for at se nogle af disse års mest veloplagte amerikanske filmskuespillere i samspil.

Berlingske
"..et velskrevet manuskript, perlende af vittig dialog, og et veloplagt skuespillerensemble, struttende af indforstået engagement."

Jyllands-Posten
"Mamet har et fint blik for det absurde teater, et omrejsende filmhold fører med sig, ligesom han - vanen tro - excellerer i skarptslebne dialoger, der ligger godt i munden på en yderst velvalgt skuespillerstab."

Ekstra Bladet
"Mamet ironiserer tykt og skarpt over den forkælede filmindustri, men han elsker den tydeligvis også, og det er den underliggende varme, der er den lille, intelligente komedies virkelige charme."

B.T.
"Det er flere hysterisk morsomme optrin i denne dygtige og slevreflekterende satire, blandt de mange forskellige nøglepersoners præsentationer af sig selv."

Cinemazone
Mamets manuskript er præget af en del virkelig velplacerede replikker, der ofte føles som ret personlige kommentarer fra instruktøren, men tonen bliver aldrig ondskabsfuld eller direkte anklagende.

Brugere

25/06-05- Sprudlende selvironi -
Underspillet og begavet lille komedie.

Endelig en amerikansk komedie der har forstået, at man ikke behøves to pubertære teenagedrenge, der konkurrerer om, hvem der kan urinere mest voluminøst for at lave en sjov film. ”State And Main” er en underspillet og charmerende fornøjelse.

Filmen sender en sarkastisk hilsen til eget bagland og gør tykt nar af det moderne Hollywood, lige fra den møgforkælede filmstjerne med småpiger som livret til den profitfikserede producer, der vil presse citronen til sidste dråbe (reklame for et computerfirma kan snildt klemmes ind i en film der foregår i det 19. århundrede!). Det er dette humoristiske bid, der holder filmen oppe, for ellers er der indrømmet lidt langt mellem de helt store grin.

Lytter man derimod godt efter, finder man dog ud af, at f...

27/10-02Filmens Verden
Anonym
Skæv og lettere sær komedie, holdt i en mainstream stil, uden at være det mindste mainstream. Har sine momenter, men jeg er ikke sikker på jeg fik meningen (hvis der var nogen?) og helt i min smag falder det derfor ikke. Men er dog meget sød.

Fakta

Medvirkende
Bob Barrenger Alec Baldwin
Borgmester George Bailey Charles Durning
Doug MacKenzie Clark Gregg
Joseph Turner White Philip Seymour Hoffman
Sherry Bailey Patti LuPone
Walt Price William H. Macy
Claire Wellesley Sarah Jessica Parker
Marty Rossen David Paymer
Ann Black Rebecca Pidgeon
Carla Taylor Julia Stiles
Bag kameraet
Instruktion David Mamet
Produktion Sarah Green
Manuskript David Mamet
Fotografi Oliver Stapleton
Klip Oliver Stapleton
Scenografi Gemma Jackson
Musik Theodore Shapiro
Genrer og relationer
Genre Komedie
Nøgleord Filmbranchen, Filmproduktion, Filmskabelse
Premieredatoer
Biograf 06.07.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 8.524
Selskab El Dorado Pictures, Filmtown Entertainment, Green/Renzi, Hilltop Entertainment, UGC International
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...