Hushpuppy (Beasts of the Southern Wild)

Langt ude i Sydstaternes sumpdelta bor den hårdføre 6-årige pige Hushpuppy i et skur med sin temperamentsfulde, men beskyttende far, Wink. Omkring dem lever andre udstødte sjæle i usentimental harmoni med den lunefulde natur. Og da Wink rammes af en mystisk sygdom, og vandstanden samtidig begynder at stige faretruende, aner Hushpuppy en større sammenhæng. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama
Instruktør Benh Zeitlin
Medvirkende Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly, Lowell Landes
Spilletid 93 min.
Biopremiere 03.01.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Der er en utrolig livgivende energi i ' Hushpuppy'. En lyst til at satse på det levende i billedet, uanset hvor meget det ryster og skælver. Billeder, som udtrykker et håb og en glæde og modet til at konfrontere selv det hårdeste med et fast blik og hår på brystet, uanset hvor stor eller lille man er."

Berlingske
"En tankevækkende allegori over forholdet mellem mennesker og natur i en tid, hvor fremskridtet har fået de fleste af os til at glemme, at vi også engang hørte til helt tæt på jord og vand. En aldeles fremragende start på filmåret 2013!"

Jyllands-Posten
"Den er en rendyrket independent-film, der modigt og succesfuldt går i kødet på filmiske konventioner og skaber noget helt nyt."

Information
"Hushpuppy får premiere i et imponerende antal biografer landet over, så der er helt enkelt ingen undskyldning for ikke at komme af sted til årets første ( og måske bedste?) forrygende oplevelse på det store lærred."

Ekstra Bladet
"...selv om forventningerne til Benh Zeithlins debutfilm var store, blev jeg ikke desto mindre blæst omkuld af denne bogstavelig talt fabelagtige blanding af bjergtagende billeder, magisk poesi og apokalyptiske syner."

B.T.
"Et mesterligt lille stykke magisk socialrealisme, der formår at se på verden med et forfriskende nyt syn gennem sin blot seksårige hovedperson."

Cinemazone
"Men filmen er ikke kun en hyldest til krigerne, den er lige så meget en road movie, da vores mægtige hovedperson befinder sig på en farverig rejse."

Ekko
"Hvor tit oplever man et sansemættet mesterværk, hvor man ikke har hørt om en eneste på rulleteksten? Den eneste bekymring, man kan have, er, hvordan 30-årige Benh Zeitlin dog kommer videre efter en debut af denne kaliber"

Brugere

28/09 11:19dengang det samme som nu 1
I anledning af premieren på Behn Zeitlins nye film, Wendy (som jeg glæder mig til at se), følte jeg for et gensyn med hans velmodtagne debutfilm. Og her anden gang har jeg de samme problemer med Hushpuppy, som jeg havde, da jeg i sin tid så den i biografen, nemlig at jeg, på trods af værkets sanselige filmsprog, en fantasifuld magiskrealisme, en imponerende eksekvering i et spændende miljø, og interessante ansigter i rollerne, langt henad vej ikke bliver ramt eller emotionel medrevet af Hushpuppy. Jeg skal ikke kunne sige hvorfor, men måske er det fordi, at jeg ikke helt kan mærke kernen i Zeitlins film og hvad den samlende tematik i de mange, fabulerende træk er. Det er, op indtil det sidste kvarter, hvor jeg føler bedre hvad det er, som Zeitlin vil fortælle, og udover enkelte scener og...

23/01-13When the levee breaks
Sidste års store amerikanske indiehit og overraskelse var denne film, som efter premieren på Sundance Festival for ca. et år siden stille og roligt har opbygget hype, og nu er den endt med at blive Oscar-nomineret i fire af de fine kategorier.

"Beasts of the Southern Wild" foregår i et bayou-område uden for en storby, hvor hovedpersonen, 6-årige Hushpuppy, bor i en skurby sammen med sin far. De kalder området for The Bathtub, og filmens eneste andet geografiske holdepunkt er The Levee, diget, som markerer grænsen til byen og det organiserede samfund. Byen bliver aldrig nævnt ved navn, men der er meget tydelige paralleller til New Orleans og Hurricane Katrina, da området bliver ramt af en voldsom storm, som fuldstændig oversvømmer The Bathtub og bringer det lille samfund af outsidere i...

18/01-13Fin, men overvurderet film 1
Anmelderne har stået i kø for at rose filmen, og det har ikke skortet på de store superlativer og stjerner, huer og hatte.

Bevares, det er en god film, en af den slags film, man ønsker det bedste for. Dels fordi historien om den lille pige, der har mistet sin mor og lever under sin faders (meget!) hårde opdragelse i den mørkeste slum i USA's sumpe, har en umiddelbar appel, der virker, og dels fordi det er en sød film, der er klædeligt underspillet med en hovedperson, der skønt sine 6 år leverer en sød og gedigen præstation.

Det er også en film, der rører og berører, og den er både vedkommende og hård, ligesom den er sød og betagende til tider!

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/hushpuppy/343

05/01-13Undskyld, men det er da noget bras
Havde store forventninger til den i aftes, men blev fælt skuffet og sad og skævede til uret den sidste halvdel af filmen. Kedelig, overgearet, pseudofilosofisk. Hun er jo et lille monster - sådan er børn slet ikke.
Har det stadigt lidt ubehageligt med den film efter at have sovet på det.

Fakta

Medvirkende
Hushpuppy Quvenzhané Wallis
Wink Dwight Henry
Jean Battiste Levy Easterly
Walrus Lowell Landes
Lille Jo Pamela Harper
Miss Bathsheeba Gina Montana
Sticks Nicholas Clark
Kokken Jovan Hathaway
Joy Strong Jonshel Alexander
T-Lou Kaliana Brower
Bag kameraet
Instruktion Benh Zeitlin
Produktion Michael Gottwald, Dan Janvey, Lucas Joaquin, Josh Penn
Manuskript Lucy Alibar, Benh Zeitlin
Fotografi Ben Richardson
Klip Crockett Doob, Affonso Gonçalves
Scenografi Alex DiGerlando
Musik Dan Romer, Benh Zeitlin
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Far-datter, Fattigdom
Premieredatoer
Biograf 03.01.2013
Dvd 28.05.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 93 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Journeyman Pictures, Cinereach, Court 13 Pictures
Biodistributør Miracle Film

Se også...