Flight

Piloten Whip Whitaker bliver dagens helt, da han mirakuløst stabiliserer og lander sit nødstedte jetfly ved at vende det 180 grader i luften. Havarikommissionen får dog efterfølgende mistanke om, at Whitaker var påvirket af alkohol og kokain under flyvningen - og at han dermed selv forårsagede ulykken. Undersøgelsen tvinger Whitaker til at se sine dæmoner i øjnene og finde en vej ud af sit misbrug. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama
Instruktør Robert Zemeckis
Medvirkende Denzel Washington, Don Cheadle, Kelly Reilly, John Goodman
Spilletid 138 min.
Biopremiere 28.02.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Denzel Washington

Denzel Washington er symbolet på den værdige, godhjertede afroamerikanske gentleman, som Sidney Poitier var det i 1960’erne. Til forskel fra Poitier er den 180 cm høje Washington også lidt af et sexsymbol. Efter 6 års 'Stuegang' på amerikanske tv-skærme fik Washington en Oscar for det grandiose borgerkrigsepos 'Ærens Mark' (1989). Han har lag...

Anmeldere

Berlingske
"... som helhed en seriøs skildring af en alkoholikers flugt fra et livs selvhadende grandiositet og vaneløgne."

Jyllands-Posten
"En endeløs historie om en pilot med misbrugsproblemer er tæt på at fungere som reklame for Anonyme Alkoholikere."

Cinemazone
"...er et interessant og velproduceret dilemma om hvor længe, man kan leve videre med overtræk på den moralske konto – og skal for alvor ses, hvis man vil opleve Denzel Washington i fineste form."

Ekko
"Med et strammere manuskript og en større tro på sin centrale figur kunne Flight være blevet en amerikansk mainstream-klassiker. Nu er den primært værd at se for Denzel Washingtons stærke præstation i hovedrollen."

Brugere

04/07-13Det vilde styrt
Denzel Washington er endnu engang eminent i hovedrollen som alkoholiseret pilot. Hvad jeg ellers mener om filmen, kan læses på følgende link:

http://torbenwoodfilm.blogspot....07/flight.html

26/03-13Flying high med en strålende Denzel Washington
Denzel Washington stråler i hovedrollen i "Flight", hvor hans pilot-hovedpersons konflikt bliver smækket lige i fjæset på én i første scene. Der vågner piloten op på et rodet hotelværelse, inhalerer en bundsjat øl og tager en bane kokain for at blive klar til dagens arbejde, mens en kvinde spæner rundt i baggrunden og tager tøj på. Hun skal vise sig at være én af flyets stewardesser.

Da piloten så kommer på arbejde, er det i et dødsdømt fly, som begynder at falde fra hinanden. Men med en nærmest vanvittig manøvre lykkes det ham at sætte flyet ned, med kun få døde som konsekvens. Problemet er bare, at piloten på et ulykkesfly altid skal aflevere en blodprøve, og pludselig risikerer hovedpersonen en lang fængselsstraf for at føre fly i påvirket tilstand. Frem for at være helten, der red...

14/03-13Bagstiv i cockpittet
Den fantastiske instruktør Robert Zemeckis vender tilbage til live-action efter mere end 10 år, med dette afdæmede drama om en alkoholiseret pilot (Washington), der med en smart manøvre får nødlandet i fly i store vanskeligheder. Men situationen tvinger ham til at indse hans problemer.

Flight er lang og slow-paced, men føles ikke langtrukken, da der ikke bruges tid på mange overflødigheder. Washington's karakters selverkendelsesdilemma står centralt gennem hele filmen, som sikkert følger målet i hus. Filmens budskaber om at man ikke altid er herre over egen skæbne, da kontrollen over valg ofte sløres eller falmer i livets afgørende stunde, kommer også godt til udtryk.

Filmen har ydermere fortræffelige skuepsillere tl rådighed. Washington er god som altid, men også Kelly Reilly over...

01/03-13Kedelig
Jeg havde sådan glædet mig til Robert Zemekis' seneste film, "Flight". Instruktøren der nok er mest kendt for "Forrest Gump" har nemlig ikke lavet en rigtig film siden "Cast Away" fra 2000. En film, hvis historie også tager udgangspunkt i et flystyrt og hvis tema i og for sig er det samme. I begge film overlever vores hovedperson et flystyrt og i begge film er oplevelsen livsforandrende.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/flight/355

27/02-13Denzel Washington i følelsesladet frit fald
Denzel Washington drikker tæt og får samtidig lidt til næsen som den alkoholiserede pilot William ”Whip” Whitaker i Robert Zemeckis’ fine flyver-drama Flight.

Et følelsesladet og fængslende portræt af en mand helt ude i torvene og med den bitre selverkendelse holdt på fordrukken afstand.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...det-frit-fald/

Fakta

Medvirkende
Whip Whitaker Denzel Washington
Hugh Lang Don Cheadle
Nicole Kelly Reilly
Harling Mays John Goodman
Charlie Anderson Bruce Greenwood
Ken Evans Brian Geraghty
Margaret Thomason Tamar Tunie
Katerina Marquez Nadine Velazquez
Avington Carr Peter Gerety
Deana Garcelle Beauvais
Bag kameraet
Instruktion Robert Zemeckis
Produktion Laurie MacDonald, Walter F. Parkes, Jack Rapke, Steve Starkey, Robert Zemeckis
Manuskript John Gatins
Fotografi Don Burgess
Klip Jeremiah O'Driscoll
Scenografi Nelson Coates
Musik Alan Silvestri
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Alkoholisme, Flystyrt, Pilot
Premieredatoer
Biograf 28.02.2013
Dvd 27.06.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 138 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Paramount Pictures, Parkes/MacDonald Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Paramount Home Entertainment

Se også...