The Impossible

Den britiske forretningsmand Henry og hans lægekone, Maria, holder juleferie i Thailand med deres tre børn i 2004. Men så rammer tsunamien. 30 meter høje flodbølger brager ind over kystbyerne og river Maria og den ældste søn, Lucas, med sig. Mens de kæmper for at nå til nærmeste hospital i live, leder Henry og familiens to yngste drenge efter dem i de omfattende ruiner. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama, Thriller
Instruktør Juan Antonio Bayona
Medvirkende Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland, Samuel Joslin
Spilletid 107 min.
Biopremiere 24.01.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ewan McGregor

Det var i rollen som den magre, karseklippede Mark Renton i den sorte narko-komedie Trainspotting, at talentfulde skotte blev til et navn, som man huskede. Trods sine åbenlyse stjernekvaliter har McGregor hidtil brugt flest kræfter på skæve og udfordrende roller, ofte i Storbritannien, frem for amerikanske mainstreamfilm. Forinden Trainspotti...

Anmeldere

Politiken
"Alt sammen stof til store film. Men - viser det sig her - også til en ganske lille film, der vil forklæde sig som storslået."

Berlingske
"Efterhånden som tudeturene hober sig op, begynder man nemlig at stille sig selv spørgsmålet om, hvorfor man skal slæbes gennem den lange katastrofe i biografen?"

Jyllands-Posten
"Der trykkes på alle underlødige tangenter i "The Impossible", der hverken bliver interessant som historie eller som film. De smukke billeder lades i stikken af en middelmådig fortælling, der ikke har andet end manipulerede følelsesudbrud på hjerte."

Information
"Filmen er absolut en tåreperser; ud over at historien er fundamentalt rørende, så har Juan Antonio Bayona en stensikker hånd, når det gælder filmiske virkemidler."

Ekstra Bladet
"...forvandler på værst tænkelig vis naturkatastrofen til et usmageligt melodrama på værste Hollywood-maner. Det kan ikke beskrives som andet end iskold spekulation i andre menneskers død og ødelæggelse."

B.T.
"Juan Antonio Bayona har en uhørt sans for detaljer. Og medmindre du er lavet af sten, får hverken hjerte eller tårekanaler fred før den smukke og tilfredsstillende slutning."

Cinemazone
"...Bayona ender mærkeligt op med en lidt kedelig film, der havde gjort sig bedre på fjernsyn end i biografens anderledes bramfrie mørke."

Ekko
"Vi er i hænderne på en mesterfortæller af Spielberg-lignende tilsnit, der aldrig sparer os, når det gælder pinefulde detaljer, men som midt i rædslerne finder en paradoksal medmenneskelighed, lysende som en stråle af håb gennem mareridtet. "

Brugere

05/08-13Vellavet katastrofefilm
Imponerende spansk spillefilm, som næsten kunne være lavet i Hollywood. Læs hele min mening om filmen her: http://torbenwoodfilm.blogspot....mpossible.html

25/01-13Overflødig følelsesporno med efterfølgende mareridt...
Lad være med at se denne film! Helt enkelt. Jeg advarer alle, som ikke ønsker deres nattesøvn forstyrret og/eller de grusomme autentiske billeder fra mediernes Tsunami rapportager kørende om og om igen på nethinden. For det er resultatet!

Det er nu flere dage siden, jeg så ”The Impossible” ved et særarrangement – og billederne og skrækscenariet forfølger mig fortsat. Alt det forfærdelige fra dengang er atter vagt til live. Gyseligt. Forfærdeligt. Må det aldrig ske igen… Men har man brug for at blive mindet om denne forfærdelige katastrofe? Jovist, vi kan alle have godt af nu og da at blive beviste om, at vi generelt har det godt og skal værdsætte, hvad vi har, familie og venner og ikke mindst livet. Men behøver det at være i form af en spillefilm, som mest af alt virker som en dokumen...

23/01-13Sentimentalt flodbølgedrama går i selvsving
Både Ewan McGregor og Naomi Watts gør dog hvad de kan med deres desperate og hårdtprøvede karakterer. Men deres ellers dybfølte gråd i stemmen og våde øjne kan ikke stille meget op med filmens forudsigelige slaphed.

Her bliver ellers følelsesmæssig oprigtighed skudt ned af filende strygere i tide og utide – mest i utide.

Læs evt. videre her: http://filmskribenten.dk/2013/0...r-i-selvsving/

23/01-13Effekterne er uden sidestykke. Skuespillet fremragende. Historien emotionelt drænende.
"The Impossible" er ikke en underholdningsfilm. Det er to timers koncentreret smerte, fortvivlelse og død.

Døden kommer i form af en flodbølge, der på få sekunder skyller ferieidyllen væk for en mor, en far og deres tre drenge. En lille familie blandt hundrede tusinde andre mennesker, som en decemberdag i 2004 pludselig stod midt i en af nyere tids værste naturkatastrofer, da en uhørt voldsom tsunami væltede ind over land flere steder i Asien.

Det er familiens kamp for at finde hinanden - døde eller levende - i det smadrede landskab omkring Khao Lak i Thailand, som "The Impossible" skildrer. Og det gør den både effektivt og nøgternt.

Læs hele anmeldelsen her:
http://filmkorn.dk/anmeldelser/the-impossible/345

Fakta

Medvirkende
Maria Naomi Watts
Henry Ewan McGregor
Lucas Tom Holland
Thomas Samuel Joslin
Simon Oaklee Pendergast
Simone Marta Etura
Gammel dame Geraldine Chaplin
Karl Sönke Möhring
Plejer Ploy Jindachote
Daniel Johan Sundberg
Bag kameraet
Instruktion Juan Antonio Bayona
Produktion Belén Atienza, Álvaro Augustín, Ghislain Barrois, Enrique López Lavigne
Manuskript Sergio G. Sánchez
Fotografi Óscar Faura
Klip Elena Ruiz, Bernat Vilaplana
Scenografi Eugenio Caballero
Musik Fernando Velázquez
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Katastrofefilm
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Familie, Naturkatastrofer, Tsunami
Premieredatoer
Biograf 24.01.2013
Dvd 14.05.2013
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Lo imposible
Land Spanien, USA
Produktionsår 2012
Spilletid 107 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Canal España, Telecinco Cinema, Apaches Entertainment, Mediaset España, Generalitat Valenciana, La Trim
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...