Silver Linings Playbook

Efter at Pat smadrede den mand, som hans kone var ham utro med, har han været indlagt med bipolar lidelse i otte måneder. Nu bor Pat hos sine forældre og forsøger at blive et bedre menneske. Han håber inderligt at blive genforenet med sin ekskone, som nægter at se ham. Men så møder han den unge enke Tiffany, der er lige så tosset som ham selv. Før Pat ved af det, er han hendes partner i en dansekonkurrence. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama, Komedie
Instruktør David O. Russell
Medvirkende Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver
Spilletid 122 min.
Biopremiere 25.04.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

David O. Russell

(INSTRUKTØR)
New Yorkeren David Owen Russell fik et pænt lille kritikergennembrud med sin debut "Spanking the Monkey" (1994), der blev produceret for blot halvanden million kroner. Komedien ”Flirting with Disaster” fra 1996 fulgte efter og havde lidt større navne på rollelisten: Ben Stiller, Patricia Arquette og Alan Alda. Russells første store...

Anmeldere

Politiken
"...sjældent har den romantiske komedie været så tyndhudet som i denne folkelige og rustikke komedie om stress, angst og kærlighed i kemiens og ' lykkepillerne's tidsalder. En recept på 1 styk ' Silver Linings Playbook' er hermed udskrevet."

Berlingske
"Til trods for al den smerte og alvor, der løber under fortællingen, er tonen komisk, romantisk og fuld af håb og ømhed for de her skøre karakterer."

Information
"...oser af overskud og har en egen, legende stemme og sikre gearskift i et svært materiale. Man skal ikke forvente en realistisk skildring af psykiske lidelser, men filmen får taget de bipolare problemer alvorligt midt i den romantiske komedieramme."

Ekstra Bladet
"At filmen tematisk handler om depression, ensomhed og lykkepiller i de indledende faser, men ender i en banal konkurrence om penge og baseball-resultater, hvor hele familien Solitanos økonomi står på spil, virker mildest talt skuffende."

B.T.
"Samtlige skuespillere skaber i fællesskab ét stort bankende hjerte. Og som en sidste, ekstra luksus tillader dette bemærkelsesværdige filmværk sig selv (og os) en lykkelig slutning."

Cinemazone
"Russell, der altid har været garant for at finde morskab i de mest absurde situationer, leverer igen et bidende portræt af den menneskelige natur, når frustrationerne dominerer, men han formår samtidig at skabe følsomme øjeblikke mellem vores to hovedpersoner..."

Ekko
"Fremragende spil, især med Bradley Cooper og Jennifer Lawrences ærlige, sensitive hoved- rollepræstationer, bidrager til at få budskabet til at glide ned."

Brugere

23/01-14Min anbefaling af Silver Linings Playbook (fra 14. april 2013):
Det sker alt for ofte, at film får dansk biografpræmiere forbandet lang tid efter, den har været vist i dets hjemland. Dette er rigtig meget tilfældet, med Silver Linings. Fordi hvad gør man, når det er en umulighed at vente på at den film, man glæder sig til, kommer på plakaten i Danmark? Rigtig mange ville nok ty sig til at pirat-downloade filmen på det dersens internet. Jeg er af en anden mening. Undertegnede var nemlig så fiffig at købe den amerikanske blu-ray udgivelsen over Amazon. Men hvad er det så for en film, jeg havde fornøjelsen at se før alle jer andre?

Jo, det var David O. Russells 8 gange Oscar-nominerede rom-com Silver Linings Playbook, hvoraf en gylden statuette fortjent gik til stjerneskuddet Jennifer Lawrence. Filmen er på en og samme gang en flygtig blanding af fa...

29/04-13Dejlig film om et alvorligt emne
"Silver Linings Playbook" fangede mig øjeblikkeligt med sin velskrevne dialog, interessante personer og simple historie, der ikke udgiver sig for mere end den er, og som giver sine personer plads til at ånde. Karaktererne skaber fortællingen, der bygger på et spinkelt skelet af en historie, hvis eneste opgave er, at holde fortællingen sammen. Det er nemlig ikke historien man skal finde overraskelser i, men i dialogen som formår at overraske i selv de mest ordinære scener, hvor de ofte upassende og sarkastiske bemærkninger har mere at sige om os mennesker, end den velskrevne dialog umiddelbart giver udtryk for.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...s-playbook/363

24/04-13Kærlighed ved et tilfælde
”Kærlighed ved et tilfælde” – ok, den overskrift er altså langt mere cheesy, end den er ment. For David O. Russells på mange måder fine drama Silver Linings Playbook får på medrivende vis givet ærligt liv til den drilske kærlighed, der ved et tilfælde danser sig ind på livet af sine to hovedpersoner. Hvilket vel ofte netop er tilfældet med kærligheden – berusende og frustrerende, men aldrig planlagt.

Læs videre her: http://filmskribenten.dk/2013/0...-et-tilfaelde/

24/04-13Seværdig
Endnu engang er det en fornøjelse at se Jennifer Lawrence i en fantastisk rolle. Læs hele min anmeldelse på følgende link.

http://torbenwoodfilm.blogspot....-playbook.html

12/03-13It's a Mad Mad Mad Mad World
Det her er en aparte blanding af feelgood, romantisk komedie og drama om sindslidelser, som fortjent blev én af sidste års mest roste amerikanske film.

Hovedpersonen er Pat, en tidligere historielærer, som starter filmen med at blive sluppet ud fra en lukket institution, hvor han blev tvangsindlagt, efter han gik amok på sin kones elsker. Pat lider af bipolar sindslidelse, men mener, at det har han fået styr på, og nu skal han vinde sin elskede hustru tilbage. Problemet er bare, at han har et polititilhold, men heldigvis møder han Tiffany, der tilbyder at hjælpe, mod at Pat stiller op som hendes partner i en dansekonkurrence.

"Silver Linings Playbook" er baseret på en roman af Matthew Quick, som er blevet yderst kompetent omsat til film af forfatter-instruktør David O. Russell (der...

Fakta

Medvirkende
Pat Solitano Bradley Cooper
Tiffany Jennifer Lawrence
Pat Solitano Sr. Robert De Niro
Dolores Solitano Jacki Weaver
Danny Chris Tucker
Dr. Patel Anupam Kher
Ronnie John Ortiz
Jake Shea Whigham
Veronica Julia Stiles
Randy Paul Herman
Betjent Keogh Dash Mihok
Bag kameraet
Instruktion David O. Russell
Produktion Bruce Cohen, Donna Gigliotti, Jonathan Gordon
Manuskript David O. Russell
Forlæg Matthew Quick
Fotografi Masanobu Takayanagi
Klip Jay Cassidy
Scenografi Judy Becker
Musik Danny Elfman
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Baseret på roman, Dansekonkurrence, Dansepartner, Maniodepressiv
Premieredatoer
Biograf 25.04.2013
Dvd 29.08.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 122 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Mirage Enterprises, Weinstein Company, The
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør MIS.Label
Priser Golden Globes 2013, Bedste kvindelige hovedrolle (komedie)

Se også...