Inside Llewyn Davis

New York 1961. Sangeren Llewyn Davis er den ene halvdel af en moderat succesrig folkduo, indtil hans makker, Mike, begår selvmord. Llewyn prøver at stable en solistkarriere på benene, men det er i den grad op ad bakke. Samtidig byder Llewyns privatliv på mange udfordringer. Akut pengemangel tvinger ham til at sove på venners sofaer, og en kvindelig, gift kollega venter hans barn efter en kort affære. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama, Komedie
Instruktør Ethan Coen, Joel Coen
Medvirkende Oscar Isaac, Justin Timberlake, Carey Mulligan, John Goodman
Spilletid 105 min.
Biopremiere 06.03.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Joel Coen

(INSTRUKTØR)
De amerikanske auteur-brødre Joel og Ethan Coen har siden midten af 1980erne arbejdet sammen om en række film, der er fyldt med skæv sort humor samt talrige referencer og kommentarer til både specifikke film og klassiske amerikanske genrer. Omdrejningspunktet i deres film er oftes en forbrydelse som ikke går helt efter planen. Joel er krediter...

Anmeldere

Politiken
"Selvom 'Inside Llewyn Davis' taber sin fortællemæssige tråd undervejs, er den en smittende dejlig filmoplevelse."

Berlingske
"Filmen er lagt i den subtilt cirkelformede skabelon, som Coen-brødrene hyppigt bruger i deres film, hvor handlingen smyger sig uden om entydige fortolkninger, og mere fungerer som et paradestudie i sære typer og skæve optrin."

Jyllands-Posten
"Brødrene Coens nye film er en medrivende og vittig menneskeskildring med et tyndt lag af ironisk sympati for hovedpersonen – en folkesanger i New York 1961."

Information
"... en dejlig, stilren og elegant film, fuld af god musik, velspillet, skarpt skrevet, meget morsom og som periodeportræt lige i øjet."

B.T.
"... en gennemført opvisning i filmkunst, et dybt menneskeligt drama og et særpræget og samtidig smertefuldt realistisk portræt af livet, der aldrig går helt, som vi forventer det."

Cinemazone
"Llewyn er lidt af en røv. Man han er alligevel et interessant bekendtskab, og man keder sig aldrig de 105 minutter, man er i hans triste selskab."

Ekko
"Med sin lysende melankoli, sorte humor og sit triumferende studie af fiasko er 'Inside Llewyn Davis' et uforglemmeligt portræt af en tid, et sted, en mand og en musikgenre."

Brugere

29/07-14Min anbefaling af Inside Llewyn Davis:
Ved godt den er rigeligt hyped i forvejen, men jeg må alligevel lige slå et slag for Coen-brødrenes seneste opus, Inside Llewyn Davis. En film som undertegnede har set frem til siden visningen på Cannes, og som heldigvis indfriede alle mine tårnhøje forventninger. Smukt fotograferet, godt pased, perfekt balance mellem det tragiske og det komiske, og virkelig stærkt spil fra Oscar Isaac, som udover det synger helt igennem fantastisk. Coens bedste film siden Fargo. Den er netop kommet ud på dvd og blu-ray, så hvis du ikke allerede har set den så skynd dig at få det gjort!

26/07-14Lost Highway (Just another guy on the lost highway)
Spoilers,

Man kan mene, at Coen-brødrene i deres seneste par film rent narrativt har bevæget sig lidt væk fra deres konkrete, absurde realisme i f.eks. Barton Fink og Fargo og over i en Lynch-inspireret mere drømmeagtig abstrakt stil. True Grit havde en hel del film-i-filmen over sig, og det bliver kun mere udtalt i Inside Llewyn Davis. Filmen viser sig til sidst, som titlen ellers ganske troværdigt varsler, at have foregået i den Barton Fink-agtige hovedpersons eget hoved, som et potpourri af hans evige gentagelser af små, håbløse forsøg på at vinde eksistentielt fodfæste (betale for aborten, passe på katten), af fejl, af bitterhed og af selvtilstrækkelighed. Ikke at det gør filmen ringere, for de elementer af (søgen mod) død, fiasko, afsked og afføring, som er filmens røde tråd af h...

31/03-14Coen-brødrene knækker og elsker kunstnerklicheen
Okay. Det er lykkedes Coen-brødrene at lave en film, som jeg synes er god, men uden at jeg helt kan forklare hvorfor.

"Inside Llewyn Davis" foregår i New Yorks folkmusik-miljø i 1961, hvor titelpersonen er en hårdt kæmpende singer-songwriter. Tidligere var han del af en duo, hvor det vist gik lidt bedre, men nu virker det, som om alt er op ad bakke for ham. Filmen udspiller sig så over en uges tid omkring et gig på The Gaslight Cafe, hvor hovedpersonen ender med at blive slået ned i baggyden.

Filmen er i hvert fald delvist inspireret af en selvbiografi af Dave Van Ronk, som var et stort navn i denne sammenhæng og bl.a. inspirerede Bob Dylan. Coen-brødrene har selv udtalt, at "Inside Llewyn Davis" startede som en strøtanke: Hvad nu hvis Dave Van Ronk blev slået ned uden for Gaslight...

12/03-14hjerteskærende morsom filmkunst
’Inside Llewyn Davis’ er en art kulmination på Coen-brødrenes afgrænsning af det måske mest menneskelige ved mennesker: at vi defineres mere ved vores fejl og mangler end vores meritter eller kvaliteter. En smuk film, lige dele morsom og hjerteskærende.

Læs hele min anmeldelse her: http://kulturklodser.com/wordpr...-llewyn-davis/

05/03-14Melankoli, musik og modgang i 60’ernes USA
Du skal altid glæde dig til en ny film af Joel og Ethan Coen. Derfor har du selvfølgelig også set frem til Inside Llewyn Davis. Det har jeg i hvert fald – og heldigvis skuffer de to brødre ikke.

For deres portræt af folksangeren Llewyn Davis’ forsøg på succes i et tilrøget 1960’ernes USA, er en både fint melankolsk, musikalsk og smuk oplevelse om livets gang på brændte broer.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=17930

Fakta

Medvirkende
Llewyn Davis Oscar Isaac
Jim Berkey Justin Timberlake
Jean Berkey Carey Mulligan
Roland Turner John Goodman
Garrett Hedlund
Bud Grossman F. Murray Abraham
Al Cody Adam Driver
Poppy Corsicatto Max Casella
Nunzio Ricardo Cordero
Marty Green Alex Karpovsky
Bag kameraet
Instruktion Ethan Coen, Joel Coen
Produktion Ethan Coen, Joel Coen, Scott Rudin
Manuskript Joel Coen, Ethan Coen
Fotografi Bruno Delbonnel
Scenografi Jess Gonchor
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord 1960'erne, New York, Sanger
Premieredatoer
Biograf 06.03.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2012
Spilletid 105 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Scott Rudin Productions, Mike Zoss Productions, StudioCanal
Biodistributør United International Pictures

Se også...