Antboy

12-årige Pelle er en almindelig, stille dreng indtil den dag, han bliver bidt af en usædvanlig myre. Næste morgen er Pelle pludselig bomstærk og kan klatre på vægge (og tisse syre). Vennen Wilhelm, der elsker tegneserier, prøver at overtale Pelle til at blive vaskeægte superhelt. Pelle går med på ideen for at imponere den kønne Amanda, men han havde ikke regnet med at møde en farlig superskurk: Loppen. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Instruktør Ask Hasselbalch
Medvirkende Oscar Dietz, Nicolas Bro, Samuel Ting Graf, Amalie Kruse Jensen
Spilletid 76 min.
Biopremiere 03.10.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det er simpelt, men det virker, og der er noget befriende ved den enkle og uimponerede stil, der er gennemført til punkt og prikke i 'Antboy' ..."

Berlingske
"Debuterende instruktør Ask Hasselbalch formår at få meget varme og charme ind i historien, selvom den med en spilletid på 77 minutter bliver afviklet lige lovligt hurtigt."

Jyllands-Posten
"Hyggelig genkendelighed og søde pointer gør ”Antboy” til et rart bekendtskab."

Information
"... generelt sker der alt for meget og på en lidt for klodset en facon, til at etablere de karikerede karakterer og afvikle konflikt og løsning på 77 minutters spilletid."

Ekstra Bladet
"... desværre står resultatet ikke helt mål med ambitionerne."

B.T.
"... den debuterende instruktør Ask Hasselbalch tager hele vejen superheltenes spilleregler alvorligt, så 'Antboy' ikke bare bliver uhøjtideligt sjov, men også ganske spændende."

Cinemazone
"...klasser over de præfabrikerede serieprodukter, der plejer at trække en halv million danskere i biografen – og den fortjener mindst en tilsvarende succes."

Ekko
"Antboy er ikke mislykket, og bøgernes mange fans vil sikkert nyde at se anti-superhelten i hans kostume. Men mødet mellem den amerikanske superheltegenre og den danske børnefilms temaer og æstetik er ganske enkelt ikke så forrygende en blanding, som man havde troet..."

Brugere

12/11-13Spider-Man som dansk børnefilm
Danmarks første superheltefilm er baseret på Kenneth Bøgh Andersens bogserie om 12-årige Pelle, der bliver bidt af en meget speciel myre og får superkræfter. Med hjælp fra en tegneserienørdet ven skaber han superhelte-identiteten Antboy og hjælper lokalsamfundet i Middellund. Men i kulissen lurer superskurken Loppen, der er forklaringen på, at Pelle fik superkræfter, og som planlægger at kidnappe skoleklassens lækreste pige som led i en hævnplan.

Med Antboy-serien har Bøgh Andersen basalt set taget en klassisk Marvel-superhelt a la Spider-Man og flyttet konceptet ind i en meget dansk børnebogsverden. Og det har absolut sin charme, selv om "Antboy" egentlig bare kører løs på alle de firefarvede superhelteklicheer. Inklusive tvivl på egne evner, besværligt forhold til pigerne og så vide...

02/10-13Pissemyre bærer sin superheltekappe med bravur.
Den danske superheltefilm Antboy kører lige efter superheltebogens ABC. Alle klichéerne er på plads – men fuck nu det, for filmen føles frisk, er veloplagt og medrivende sin forudsigelighed til trods.

En film, der ikke taler ned til sit publikum og som tager sit materiale seriøst. Ja, det er både forfriskende og skønt med en børnefilm, hvor man kan se, at folkene bag har gjort sig umage.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=15490

Fakta

Medvirkende
Pelle Nøhrmann / Antboy Oscar Dietz
Dr. Gæmelkrå / Loppen Nicolas Bro
Wilhelm Samuel Ting Graf
Ida Amalie Kruse Jensen
Amanda Cecilie Alstrup Tarp
Mor Lærke Winther Andersen
Fru Gæmelkrå Elsebeth Steentoft
Allan Marcuz Jess Petersen
Far Frank Thiel
Carsten Thomas Voss
Bag kameraet
Instruktion Ask Hasselbalch
Produktion Birgitte Hald, Eva Jakobsen, Lea Løbger
Manuskript Anders Ølholm, Torbjørn Rafn, Nikolaj Arcel
Forlæg Kenneth Bøgh Andersen
Fotografi Niels Reedtz Johansen
Klip My Thordal, Peter Brandt
Scenografi Nikolaj Danielsen, M. Wan Sputnick
Musik Peter Peter
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret på roman, Superhelt
Relaterede film Antboy: Den Røde Furies Hævn, Antboy 3
Premieredatoer
Biograf 03.10.2013
Dvd 30.01.2014
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2013
Spilletid 76 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Nimbus Film Productions
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...