World War Z

Så er den gal igen! En virus, der forvandler ofrene til mordlystne zombier, spreder sig med lynets hast over kloden. Den tidligere FN-kontrollant Gerry Lane og hans familie undslipper med nød og næppe den frådende hob i Philadelphia. De bringes i sikkerhed på militærets hangarskib i Atlanten, hvorfra Lane sendes til Nordkorea, Israel og Wales i et forsøg på at finde kilden til den grufulde pandemi. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Action, Krigsfilm, Science Fiction
Instruktør Marc Forster
Medvirkende Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz, James Badge Dale
Spilletid 115 min.
Biopremiere 11.07.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"En zombie gør sig bedst, når vid følger bid, men i ’World War Z’ hersker ikke zombiefilmens makabre humor, kun katastrofefilmens gravalvor."

Berlingske
"...en effektiv, intelligent, realistisk, skræmmende og underholdende zombiethriller med vellykket brug af 3D og imponerende effekter, der burde tiltrække et stort sommerpublikum – også folk, der egentlig ikke er til zombiefilm."

Jyllands-Posten

Weekendavisen
"Det er spændende, kropsnært og slet ikke dumt."

Information
"Det er længe siden, jeg har siddet så yderligt på mit biografsæde og så spændt fulgt med i, hvad der sker på lærredet ..."

Ekstra Bladet
"Som uforpligtende eskapisme og neglebidende spænding fungerer 'World War Z' upåklageligt."

Cinemazone
"Teknisk er der ikke det store at udsætte og underholdningsværdien er forsvarlig, men beslutningen om at gøre den hundedyre produktion tilgængelig for selv de yngre biografgængere betyder, at det formentlig er den første zombiefilm i historien, som ikke byder på en regulær blodsdråbe."

Ekko
"Brad Pitt har selv produceret løjerne, og han er stort set hele tiden til stede i filmen. Superstjernens hår og skægstubbe holder konstant det moderigtige look i et inferno, der aldrig bliver andet end en tom kulisse."

Brugere

02/08-13Zombeing
En række elementære ting, specielt på manuskriptsiden, fungerer (naturligvis) ikke, men over flere passager emmer tingene udmærket af terror og desperation.

25/07-13Fremragende spændingsfilm 2
Brad Pitt og Marc Forster har skabt en film, hvor man virkelig sidder helt ude på kanten af sædet. Læs hele min mening om filmen her: http://torbenwoodfilm.blogspot....rld-war-z.html

23/07-13Zombiefilm dræbt af script doctor-operation
*spoilers*

Det er zombier på den helt store skala, når epidemien bryder ud over hele kloden og breder sig med lynets hast via frådende, aggressive zombier a la dem, vi så i "28 Days Later". Her bliver det blot skildret i fugleperspektiv med udgangspunkt i resterne af FN's beredskab, der sender en rutineret katastrofehåndteringsekspert ud for at finde 'patient zero', så man kan finde ud af, hvad der kan gøres ved zombie-epidemien.

Det er egentlig et interessant udgangspunkt at parre zombiefilm med katastrofefilm og dermed kunne trække på både rendyrket horror og epidemi-thrillerstil a la "Outbreak" eller "Contagion". Plus at den overordnede løsning på plottet egentlig også viser sig at være originalt tænkt. Det er også cool, at det er FN, der er heltene her, frem for de vanlige amer...

17/07-13dybt underholdende
Kæmpe produktion, der er ikke sparet på effekterne, og det kan man se.

Jeg har aldrig været fan af zombie-genren, jeg synes de er latterlige, og det er ikke på den gode måde, men de senere år er der virkelig kommet nogle ganske udemærkede film fra den kant alligevel. The Crazies, serien the walking dead og nu world war z.

Filmen er stærkt underholdende, og man slipper heldigvis for splatteriet og den makabre humor, der normalt gør sig gældende indenfor genren. En anden ting er at den rent faktisk er spændende, også en mangelvare i zombiefilm iøvrigt.

13/07-13Effekter der overrasker
Der går efterhånden lang tid i mellem, hvor man ser actionfilm, hvor de især computergenererede effekter imponerer. Det gør de til fulde i denne film og det er først og fremmest ikke eksplosioner, spektakulære nærkampscener eller voldsomme bang, bang, bang scener, men derimod den iderige brug af en hulens masse mennesker - eller rettere u-døde/Zombier. De er ødelæggende som græshoppesværme og dermed også vanvittige mange og virkelig "bidt af en gal hund" (eller hvad det nu var for et væsen) og med fråden ud af munden og vanviddet i blikket kaster de sig i den grad hæmningsløs ud i det ene vanvittige forfølgelsesløb efter den anden i deres desperate jagt på det eneste saliggørende, de kender til - nemlig at få bidt en luns af en de (endnu) levende, som ellers gør hvad de kan for at undgå ...

11/07-13Brad Pitt på flugt fra sultne zombier
Det er bare med at få benene på nakken, hvis man skal have en chance for at slippe fra horderne af frådende zombier i Marc Forsters stort opsatte World War Z.

Så ja, det er præcis hvad Brad Pitt gør, mens han rejser Jorden rundt i forsøget på at finde en måde at stoppe de aggressive bæster på. Der er selvfølgelig også lige tid til at smide en af de mest akavede product placement-øjeblikke længe set ind i filmens finale, Jesus.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...ultne-zombier/

10/07-13Skræmmende og intens.
Zombier er farlige, den har vi fanget, men efterhånden har Hollywood bombarderet os med så mange fesne bud på truslen, at vi mere eller mindre er vaccinerede mod et nyt udbrud.

Enkelte gange lykkes det dog en dygtig instruktør at bidrage til genren. Bidrag der opdaterer koncepterne og som puster nyt liv i alt det, vi var helt sikre på var urokkelige mantraer. Ikke siden den intense og dystre "28 dage senere" af Danny Boyle, har zombier været så helt igennem skræmmende og ødelæggende. Og for første gang længe føles zombieepidemien verdensomspændende.

Læs hele anmeldelse her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/world-war-z/369

Fakta

Medvirkende
Gerry Lane Brad Pitt
Karen Lane Mireille Enos
Segen Daniella Kertesz
Kaptajn Speke James Badge Dale
Jürgen Warmbrunn Ludi Boeken
Faldskærmssoldat Matthew Fox
Thierry Fana Mokoena
Tidligere CIA-agent David Morse
Andrew Fassbach Elyes Gabel
WHO-læge Peter Capaldi
WHO-læge Moritz Bleibtreu
WHO-læge Ruth Negga
WHO-læge Pierfrancesco Favino
Bag kameraet
Instruktion Marc Forster
Produktion Ian Bryce, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Brad Pitt
Manuskript Damon Lindelof, Matthew Michael Carnahan, Drew Goddard, J. Michael Straczynski
Forlæg Max Brooks
Fotografi Ben Seresin
Klip Roger Barton, Matt Chesse
Scenografi Nigel Phelps
Musik Marco Beltrami, Matt Bellamy
Genrer og relationer
Genre Action, Krigsfilm, Science Fiction
Undergenre Zombiefilm
Nøgleord Baseret på roman, Zombie
Premieredatoer
Biograf 11.07.2013
Dvd 05.12.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 115 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Paramount Pictures, Plan B Entertainment, GK Films, Skydance Productions, Apparatus Productions, Hemisphere Media Capital, Latina Pictures
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Paramount Home Entertainment

Se også...