Mama

Da deres forældre bliver myrdet, flygter søstrene Victoria og Lilly ind i en hytte i skoven. Fem år senere bliver de fundet i live, men uden sprog. Deres onkel, Lucas, og hans kæreste, Annabel, tilbyder at tage sig af de traumatiserede børn og vænne dem til et normalt familieliv. Pigernes rehabilitering besværes dog af, at de tilsyneladende ikke er de eneste, som er flyttet ind hos Lucas og Annabel. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Andres Muschietti
Medvirkende Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier, Isabelle Nélisse
Spilletid 100 min.
Biopremiere 20.06.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nikolaj Coster-Waldau

Rollen som den hårdt prøvede nattevagt Martin i Ole Bornedals thrillerhit fra 1994 gjorde med ét Nikolaj Coster-Waldau til det hotteste navn i dansk film. I de efterfølgende år tog han til London og gjorde alt for at slippe af med sit nye pretty boy-image. Blandt karrierekrumspringene var nazi-bøssedramaet 'Bent' (1997), hvor han spillede sa...

Anmeldere

Politiken
"Selv om 'Mama' ikke er uden sine svage punkter og ufrivilligt morsomme indslag, så har den altså også noget at byde på, hvor det betyder noget."

Berlingske
"... formår at forskrække fint i første del af filmen, hvor man ikke ser det onde så tydeligt. Herefter går det dog galt et par vigtige steder."

Ekstra Bladet
"Indpakningen er lækker ( man fornemmer Muschiettis reklamefilmserfaring) og skuespillet glimrende - især de to barneskuespillere gør det troværdigt, men hvor er det dog irriterende, at man stadig ikke har lært det der med, at antydningens kunst ofte er den største."

B.T.
"Slutningen er måske lidt langtrukken. Men før det hele ender i noget roderi på en klippeafsats, leverer 'Mama' en god historie og ikke så få gode gys."

Cinemazone
"... et klassisk gys, der trodser sine skønhedsfejl og hæver sig med en snigende gotisk, paranormal uhygge."

Ekko
"Æstetisk set er vi i sikre hænder, når skrækken rammer med velkomponeret, stigende crescendo i filmens sidste halvdel."

Brugere

01/03-16Gys uden mening.
Gysere behøver vel ikke at give en dybere mening - og "Mama" var jo psykisk syg, så hun behøver vel heller ikke at være særligt empatisk. Alligevel savner jeg en dybere mening med det hele.

22/02-14Godt lavet
Dog ikke en gyser, hvor man ryster i kroppen og gemmer sig under tæppet. Men en god fortælling om to forældreløse søskende og et plejende monster. Filmen levede ikke op til hvad jeg havde forventet, men det har en smadderflot fortælling og gode effekter. En film jeg sagtens kunne se flere gange.

07/07-13Skræmt, men ikke bange.
At anmelde denne film er sku en svær opgave.

For jeg vil for en sjællen gang stå tilbage uden nogle direkte afsluttende ord som der i sin helhed kan eskrive hvad jeg mener om denne film.

De få ting jeg kan sige er dog: at det ikke er nogen dårlig film, men den skal ses af de rigtige folk.
Når jeg ser en gyser film forventer jeg altid at jeg står over et værk der skal opnå noget mange film ikke kan: Gøre mig bange. Alle film kan give en et chok nu og da og alle film kan komme med overasknde/uhyggelige sekvenser. Men at få mig til at næste pisse i ukserne af skræg og ligge vågen en hel nat: det er der kun MEGET få gysere der kan og dem betrakter jeg selv som de bedste.

Men Mama ligger i en special klasse inden for gys og den enste film jeg på nuværene tidspungt kan sige minder om...

20/06-13Forvrøvlet spøgelsesgys og en vammel mor
Man kan komme et godt stykke med olm stemning, et grumt gespenst og små børn –desværre er det bare ikke nok til at redde det forvrøvlede spøgelsesgys Mama fra at være andet end et kedeligt og ikke videre uhyggeligt bekendtskab.

Instruktør Andrés Muschietti viser ellers godt flair for genren, men fortællingen er ujævnt eksekveret og har for slapt et greb om dramaet til, at ens engagement bliver andet en overfladisk.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/2013/0...en-vammel-mor/

Fakta

Medvirkende
Annabel Jessica Chastain
Lucas / Jeffrey Nikolaj Coster-Waldau
Victoria Megan Charpentier
Lilly Isabelle Nélisse
Dr. Dreyfuss Daniel Kash
Mama Javier Botet
Jean Podolski / Mamas stemme Jane Moffat
Unge Victoria Morgan McGarry
Bumsie David Fox
Ron Dominic Cuzzocrea
Bag kameraet
Instruktion Andres Muschietti
Produktion J. Miles Dale, Barbara Muschietti
Manuskript Neil Cross, Andres Muschietti, Barbara Muschietti
Fotografi Antonio Riestra
Klip Michele Conroy
Scenografi Anastasia Masaro
Musik Fernando Velázquez
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Overnaturlig gyser
Nøgleord Det overnaturlige, Plejefamilie, Spøgelse, Tab af familie
Premieredatoer
Biograf 20.06.2013
Dvd 22.10.2013
Øvrige oplysninger
Land Canada
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 100 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Toma 78, De Milo
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...