The World's End

Efter tyve års adskillelse samler Gary King fire af sine gymnasievenner for at gennemføre den episke drukmaraton, de ikke fik færdiggjort som teenagere. Gary savner sin tid som alfahan, men er den eneste i kliken, som aldrig er kommet videre med sit liv. Selv om de fem gutter er vokset fra hinanden, må de atter stå last og brast, da deres pubcrawl afbrydes af en storstilet invasion fra rummet! © Scope

Produktionsår 2013
Genre Action, Komedie, Science Fiction
Instruktør Edgar Wright
Medvirkende Simon Pegg, Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman
Spilletid 109 min.
Biopremiere 14.11.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...er skæg, så længe den handler om gensynet blandt venner, der ikke har set hinanden i mange år og haft det helt fint med det... Mindre sjovt bliver det, da Simon Pegg & co. lader apokalyptisk sci-fi-vanvid bryde løs mellem ølhanerne."

Jyllands-Posten
"Det har selvfølgelig en pointe at klistre den nærmest ikke-eksisterende historie til i bedste metastil, men når referencerne bliver så larmende og talrige, synes de uendeligt ligegyldige. Ligesom "The World's End" i øvrigt."

Information
"Effekterne er en stor amerikansk produktion værdig, og attituden er sorthumoristisk og klædeligt jordbunden - og heldigvis også ganske tosset."

Ekstra Bladet
"...ud over at være en ikke voldsomt nyskabende, men indimellem meget morsom fortælling om midtvejskriser og livsværdier er ' The World's End' også noget helt andet og langt mere makabert."

B.T.
"Sammen med dette perfekte hold af komikere hylder Pegg ikke alene den skønne britiske hverdag og klassiske sci-fifilm som ' Stjålne kroppe'. Han leverer også er én af årets bedste og mest originale komedier."

Cinemazone
"Der er lidt strukturel inerti i plottets fokus på at nå alle 12 pubber igennem, men omvendt så mange gyldne øjeblikke undervejs, mens gruppen ansigt til ansigt med al verdens destruktion og modgang først samles helt, før den stille og roligt splittes igen."

Ekko
"Med The World’s End understreger Wright endnu en gang, at han nok er den nærmeste arvtager til Guy Ritchie som en instruktør, der formår at kombinere genretroskab med klassisk engelsk humor."

Brugere

25/11-13På pub med Body Snatchers 1
Komikerduoen Simon Pegg og Nick Frost lavede sammen med instruktør Edgar Wright ét af det sidste årtis store kulthits med "Shaun of the Dead" fra 2004. Den blev fulgt op med "Hot Fuzz", og med "The World's End" afslutter de tre nu den løst sammenhængende trilogi, som Wright har kaldt "Three Flavours Cornetto".

Fælles for de tre film er, at de foregår i meget ordinære dele af England, hvor det viser sig, at alt ikke er, som det skal være. I ”The World’s End” er udgangspunktet, at fem gamle venner tager tilbage til deres fødeby for at gennemføre den pubcrawl rundt på byens 12 pubber, som de ikke klarede 20 år tidligere. De medbringer flere gamle indbyrdes konflikter, men de glider i baggrunden, da det går op for dem, at byen er blevet invaderet af rumvæsener.

”The World’s End” starte...

18/11-13Fungerer ikke rigtigt
Skæve vinkler og spøjs humor er varetegn for instruktøren Edgar Wrights seneste film.

”Shaun of the Dead” var en spoof på de mange zombiefilm der dengang rullede over lærrederne, og den fungerede til dels som et skævt bud på genren. Holdet af skuespillere hyggede sig tydeligvis med at lave filmen, hvis manuskript dog ikke var stærkt nok til at holde hele vejen igennem.

Skuespillerne fik en ny chance med ”Hot Fuzz”, der var et skævt bud på en gyserfilm med kultister og ofringer. Den var sjov, rigtig sjov, og både humor og actionscener fungerede godt sammen. Igen hyggede skuespillerne sig, så man fik følelsen af, at de nu var så tæt på at ramme genre og stil, at den tredje film i Cornette trilogien, ”The World's End” kun kunne underholde.

Det holdt desværre ikke helt!

Læs hele ...

14/11-13Jordens undergang er vittig og veloplagt
Jeg kan ligeså godt sige det med det samme, jeg har set utroligt meget frem til undergangskomedien The World’s End. Og lad mig da også bare med det samme sige, at den indfrier alle mine forventninger.

Det er sidste film i Edgar Wrights såkaldte Three Flavours Cornetto-trilogi, der desuden består af de forrygende komedier Shaun of the Dead og Hot Fuzz. Alle tre film har veloplagte Simon Pegg og Nick Frost i front.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=16377

Fakta

Medvirkende
Gary King Simon Pegg
Andy Knightley Nick Frost
Steven Prince Paddy Considine
Oliver Chamberlain Martin Freeman
Peter Page Eddie Marsan
Sam Chamberlain Rosamund Pike
Basil David Bradley
Samarbejdsmand Reece Shearsmith
Samarbejdsmand Nicholas Burns
Andy som ung Zachary Bailess
Gary som ung Thomas Law
Ung dame Alice Lowe
Ung mand Rafe Spall
Motorcykelbetjent Steve Oram
Gæstgiver Julia Deakin
Bag kameraet
Instruktion Edgar Wright
Produktion Tim Bevan, Eric Fellner, Nira Park
Manuskript Simon Pegg, Edgar Wright
Fotografi Bill Pope
Klip Paul Machliss
Scenografi Marcus Rowland
Musik Steven Price
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie, Science Fiction
Nøgleord Druk, Invasion fra rummet, Venner
Premieredatoer
Biograf 14.11.2013
Dvd 03.04.2014
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 109 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Working Title Films, Big Talk Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...