Red 2

Den pensionerede specialagent Frank Moses får ikke lov til at nyde sit otium med kæresten, Sarah. Denne gang må han samle sit elitehold af aldrende CIA-agenter for at opspore en atombombe, der forsvandt under den kolde krig og nu er dukket op igen. Missionen fører dem tværs over Europa til Rusland, skarpt forfulgt af diverse lejemordere og terrorister, som også vil have fingre i bombekufferten. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Action, Komedie, Krimi
Instruktør Dean Parisot
Medvirkende Bruce Willis, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Catherine Zeta-Jones
Spilletid 116 min.
Biopremiere 08.08.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bruce Willis

Walter Bruce Willis er født på en amerikansk militærbase i det tidligere Vesttyskland og voksede op i New Jersey, USA. Efter jobs som bartender og tjener, samt småroller på teater og i reklamefilm slog han igennem som gavtyv og detektiv i sitcom'en "De Heldige Helte" (1985-1989) og har siden slået igennem med de bare næver i et hav af film, hoved...

Anmeldere

Politiken
"Det er en film, der er hurtigt glemt, men sætter sig i kroppen som et skævt smil..."

Berlingske
"Efterhånden som man konsumerer den underholdende cocktail, bliver rækkefølgen af rejserne dog mere tilfældige, tonen lidt for kæk og hele filmen løs og fjollet."

Jyllands-Posten
"Vi kommer vidt omkring, fra USA til Paris til Moskva, og det er ganske underholdende, kun går der efterhånden for meget Olsen-banden i historien, der opløses i rene fjollerier."

Information
"Der er da ting i Red 2, der ikke fungerer ... men for det meste morer man sig godt over løjerne, også fordi det er en fornøjelse at se medlemmer af C-holdet give den unge generation af actionmen og -kvinder kamp til stregen."

Ekstra Bladet
"...den grundlæggende krimiintrige er absurd kluntet og kulminerer ofte i mekanisk pensionistaction - værst under en bøvet biljagt og det fesne klimaks."

B.T.
"Der er et overskud i filmen, som ubesværet formår at være særdeles hårdkogt og charmerende vittig på samme tid. Både Mirren og Malkovich likviderer med rund hånd, mens de uddeler parforholdsråd, og i Paris' gader får vi en jalousidreven biljagt, der er ' Bullit' værdig."

Cinemazone
"Dybde ejer filmen ikke, men i det mindste er den bedre skruet sammen end forgængeren."

Ekko
"Man har måske hygget sig undervejs, men oplevelsen er glemt, så snart rulleteksterne begynder."

Brugere

18/08-13Gamle agenter er langt over sidste salgsdato
Det umage vennepar af pensionerede superagenter fra "Red", Frank Moses og Marvin Boggs, kommer igen i ilden, da der i efterretningsmiljøet begynder at gå rygter, om at de to har kendskab til, at amerikanerne under Den Kolde Krig smuglede en atombombe ind i Moskva. Snart bliver heltene angrebet fra alle sider, og de bliver nødt til at involvere sig i sagen, selvfølgelig med Frank Moses' naive kæreste på slæb.

Den første "Red" var en udmærket underholdningsfilm, som trak meget af underholdningen fra præmissen om gamle agenter, der kommer i aktion igen. Toeren fortsætter i samme stil - den er blot ikke baseret på Warren Ellis' tegneserie, men skrevet direkte til film. Om det er det, der er årsagen, skal jeg ikke kunne sige, men "Red 2" er i hvert fald markant dårligere end etteren.

De...

08/08-13Alt for selvfed
Den første var underholdende. Det var sjovt at se aldrende stjerner sammen i et ensemblecast, der bestemt var pudsigt, om ikke andet. Bruce Willis og Hellen Mirren er ikke normale partnere på film, og især Mirren legede med sin rolle, som hun var uvant i, men som hun indtog i kraft af sine ubestridelige evner som skuespiller.

Nu er der kommet en to'er. Og den er da sjov nok, skuespillerne morer sig fint nok, og der er da en (vis) kemi mellem dem.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/red-2/375

07/08-13Pensionister med håndvåben burde sendes på plejehjem
Så er der igen pensionsmoden action med opfølgeren til den middelmådige, men mildt underholdende Red. Bruce Willis, John Malkovich og Helen Mirren er tilbage som de aldrende agenter, der ikke kan lægge automatvåben og hemmelige missioner bag sig.

Denne gang har de hevet endnu en gammelfar med sig i faldet, selveste Anthony Hopkins som excentrisk professor. Oh well – a paycheck is a paycheck, I guess.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=14660

Fakta

Medvirkende
Frank Moses Bruce Willis
Marvin Boggs John Malkovich
Sarah Ross Mary-Louise Parker
Katja Catherine Zeta-Jones
Victoria Helen Mirren
Edward 'Professor' Bailey Anthony Hopkins
Han Cho Bai Byung-hun Lee
Frøen David Thewlis
Jack Gordon Neal McDonough
Ivan Simanov Brian Cox
Bag kameraet
Instruktion Dean Parisot
Produktion Raphaël Benoliel, Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahradian
Manuskript Warren Ellis, Cully Hamner, Erich Hoeber, Jon Hoeber
Fotografi Enrique Chediak
Klip Don Zimmerman
Scenografi Jim Clay
Musik Alan Silvestri
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie, Krimi
Undergenre Spion-og-agent-film
Nøgleord Interpol, Sequel
Relaterede film Red
Premieredatoer
Biograf 08.08.2013
Dvd 05.12.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 116 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Di Bonaventura Pictures, DC Entertainment, Etalon film
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...