Riddick

Den undvegne straffefange og morder Riddick har tilkæmpet sig pladsen som necromongernes hersker. Trods sin magtfulde position længes Riddick efter sin hjemplanet, Furya. Men han lokkes i en fælde og efterlades til at dø på en ugæstfri planet. For at slippe derfra udsender Riddick et nødblus. Signalet tilkalder to konkurrerende hold af skånselsløse dusørjægere, der er ude efter Riddicks skalp. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Instruktør David Twohy
Medvirkende Vin Diesel, Jordi Mollà, Matt Nable, Katee Sackhoff
Spilletid 119 min.
Biopremiere 26.09.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Som sci-fibetragtet er ' Riddick' da også mest af alt en slags rockerfantasi, hvor handlingen kunne være ridset op med en tatovørs brummende nål."

Berlingske
"Nævekampe mellem skråsikre testosteronbøffer er der nok af, men det kræver, at man ikke efterspørger andet, hvis man helhjertet skal ride ud i galakserne med »Riddick«."

Jyllands-Posten
"...en computerspilslignende scenografi, der er badet i et fortænkt lysfilter, et manuskript så jammerligt og usammenhængende dumt, at man paralyseres mentalt, og i særklasse ligegyldige actionscener, hvilket man ellers skulle tro, kunne være en film som dennes eneste eksistensberettigelse."

Weekendavisen
"'Riddick' er for drenge, der vil spejle sig i hårde mænd. Heldigvis har den selvironi. Fans af Diesel vil sætte stor pris på filmen."

Ekstra Bladet
"Det er gedigen orkestreret popcorn-underholdning, der fænger, mens Riddick narrer de mindre kloge, men desværre også et rumeventyr, der hurtigt er glemt igen."

Cinemazone
"... alt det storladne staffage, der dræbte 'Chronicles of Riddick', er erstattet af hårdhudet humor og simpel spænding."

Ekko
"... et hovedløst levn fra den slags film, der i 80’erne havde premiere i landets udlejningskiosker."

Brugere

12/10-13Tilbage til udgangspunktet i Riddick-serien
Forfatter-instruktør David Twohy og Vin Diesel vender tilbage til deres dystre sci-fi-univers med denne tredje film om superforbryderen og kampmaskinen Richard B. Riddick, som vi sidst så i den temmelig kiksede "The Chronicles of Riddick" fra 2004.

Den forrige film sluttede med, at Riddick blev hersker over en flok religiøse galninge kaldet necromongers, men den plottråd bliver hurtigt lukket i "Riddick", som åbner med, at helten bliver forrådt under forsøget på at finde sin hjemplanet. Riddick bliver efterladt på en gold planet fyldt med farlige slange-skorpion-væsener, og hans eneste mulighed for at slippe væk er at aktivere et signal, der afslører, hvor han befinder sig. Hvilket får to skibe med dusørjægere til at lande på planeten.

Med "Riddick" bringer Twohy serien tilbage til...

03/10-13Riddick er kedelig
"Riddick" er fra start til slut et utiltalende fortidslevn, der muligvis ville få klassikerstatus i et andet, tidligere årti, men som falder helt ved siden i 2013, hvor jeg vil vove at påstå, at vi som publikummer godt kan kræve og forvente noget mere af en genrefilm som "Riddick".

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/riddick/386

Fakta

Medvirkende
Riddick Vin Diesel
Santana Jordi Mollà
Johns Matt Nable
Dahl Katee Sackhoff
Diaz Dave Bautista
Moss Bokeem Woodbine
Lockspur Raoul Trujillo
Vargas Conrad Pla
Falco Danny Blanco Hall
Vaako Karl Urban
Bag kameraet
Instruktion David Twohy
Produktion Vin Diesel, Ted Field, Samantha Vincent
Manuskript David Twohy
Fotografi David Eggby
Klip Tracy Adams
Scenografi Joseph C. Nemec III
Musik Graeme Revell
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Nøgleord Det ydre rum, Dusørjæger, Menneskejagt, Sequel
Relaterede film The Chronicles of Riddick, Pitch Black
Premieredatoer
Biograf 26.09.2013
Dvd 06.02.2014
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 119 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Radar Pictures, One Race Productions
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...