Captain Phillips

April 2009 lægger fragtskibet Mærsk Alabama fra kaj i Somalia. Kaptajnen, Richard Phillips, frygter piratangreb, men hans ønske om udvidede sikkerhedsforanstaltninger er blevet overhørt. 240 kilometer fra land lykkes det fire somaliske pirater at entre skibet fra en lille jolle. Kaprerne tager kaptajnen som gidsel, og en intens tvekamp udspiller sig mellem Phillips og sørøvernes leder, Muse. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Action, Drama, Thriller
Instruktør Paul Greengrass
Medvirkende Tom Hanks, Catherine Keener, Barkhad Abdi, Barkhad Addirahman
Spilletid 134 min.
Biopremiere 24.10.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tom Hanks

Thomas J. Hanks er ubestridt en af amerikansk films allerstørste stjerner, ifølge mange sin generations svar på Jimmy Stewart. Og så er han oven i købet en flink fyr. Hanks lagde ud med at trække i drag til sitcom'en 'Tøsedrenge i løbetid' (1980-1982) og startede sin filmkarriere i en række jævne komedier, han helst vil glemme i dag. 'Splash'...

Anmeldere

Politiken
"Greengrass overspiller ikke kortet. Stoler på, at vi selv farvelægger med den usagte fortælling om verdens magtforhold, vi uvilkårlig læser ud af proportionerne."

Berlingske
"...en menneskeligt og politisk kompleks historie fortalt med både spænding og plads til eftertanke."

Jyllands-Posten
"Hanks gør det godt - der er ikke søgang i hans præstation. Det er der heller ikke hos de fire skuespillere, der gør det ud for de somaliske pirater."

Information
"...med en af Hollywoods oscarvindende og all american sympativækkende skuespillere i centrum og med valget af den skala af storfilm og med den underholdningslyst og dramaturgi, der dertil hører, bliver Captain Phillips også mere effektjagende dramatisk end underspillet voldsom. Det er ret kraftfuldt, men ikke lige så godt, som Greengrass før har gjort det."

Ekstra Bladet
"...ud over den elementære underholdningsværdi har ' Captain Phillips' også plads til refleksioner over de geopolitiske spændinger, der udgør baggrunden for piratindustrien, uden at det bliver unødigt demonstrativt eller pædagogisk."

B.T.
"...det er i den rå kamp for overlevelse, i spillet mellem piraten og hans gidsel, at filmen lever og bliver neglebidende effektiv. Godt hjulpet af Tom Hanks, der har sin bedste rolle i mange år som en helt almindelig mand, der handler af frygt mere end af heltemod."

Cinemazone
"Greengrass formår midt i den enkle og forudsigelige handling både at skabe et varmt portræt af den snarrådige kaptajn, som troværdigt ikke forvandles til en actionfigur, men forbliver en helt almindelig mand fanget i en desperat situation – og samtidig en af årets mest intense og dramatiske biografoplevelser."

Ekko
"Tom Hanks fortjener de Oscar-rygter, der allerede svirrer om ham. Rollen må betegnes som en af karrierens bedste. Og når kaptajnens overblik begynder at slå revner, viser Hanks præcis, hvad der sker, når et menneske mister kontrollen, bid for bid."

Brugere

10/11-13Tom Hanks i storform i effektiv pirat-thriller
Da containerskibet Maersk Alabama i 2009 blev kapret af pirater ud for Somalias kyst, var det første gang i knap 200 år, at det skete for et skib under amerikansk flag. Reaktionen på kapringen blev nok også voldsommere, end de somaliske pirater var vant til: Den amerikanske flåde kommanderede straks flere skibe og en gruppe Navy SEALs til stedet, og det udviklede sig i de næste dage til et gidseldrama, hvor piraterne holdt den amerikanske kaptajn som gidsel i én af Maersk Alabamas redningsbåde.

Det er den dramatiske baggrund for "Captain Phillips", som skildrer begivenhederne i tætklippet dramadokumentarisk stil. Dygtigt serveret af instruktør Paul Greengrass, der tidligere har lavet lignende virkelighedsnære thrillere, ikke mindst den mesterlige "United 93". Det er basalt set samme f...

01/11-13super god film 1
jeg har set filmen, og jeg anbefaler jer som ikke har set filmen

26/10-13Neglebidende spændende
Paul Greengrass er en talentfuld instruktør, hvis greb om filmproduktionens virkemidler ikke lader sig nægte i "Captain Phillips", hvor alle elementer går op i en højere enhed. Det er solidt og godt håndværk fra ende til anden, med dig som tilskuer på kanten af sædet det meste af tiden, uden unødigt (melo)drama og storladne musikudladninger.

Tom Hanks spiller, med vanlig lethed og styrke i øvrigt, den erfarne Mærsk kaptajn Phillips, der får opdraget at styre skibet "Mærsk Alabama" sikkert fra A til B rundt om Afrikas Horn, et farvand der vrimler med farer, ikke mindst de frygtede pirater fra Somalia.

Læs hele anmeldelsen her:
http://filmkorn.dk/anmeldelser/...n-phillips/391

23/10-13Heltemodige Tom Hanks i piraters favntag 3
Det lykkedes Paul Greengrass igen at servere sin efterhånden velkendte dokumentariske action, som han også har leveret i blandt andet sine to Jason Bourne-film, United 93 og Bloody Sunday.

Han er simpelthen en mester ud i at mestre intensitet og neglebidende nærvær i sin action. Netop dette er et af Captain Phillips stærkeste kort. Det og Tom Hanks samt debutanten Barkhad Abdi som piraten Muse.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=15983

Fakta

Medvirkende
Kaptajn Richard Phillips Tom Hanks
Andrea Phillips Catherine Keener
Muse Barkhad Abdi
Bilal Barkhad Addirahman
Najee Faysal Ahmed
Elmi Mahat M. Ali
Shane Murphy Michael Chernus
Mike Perry David Warshofsky
Ken Quinn Corey Johnson
Kaptajn Frank Castellano Yul Vazquez
John Cronan Chris Mulkey
John A White Angus MacInnes
Bag kameraet
Instruktion Paul Greengrass
Produktion Dana Brunetti, Michael De Luca, Scott Rudin
Manuskript Billy Ray
Fotografi Barry Ackroyd
Klip Christopher Rouse
Scenografi Paul Kirby
Musik Henry Jackman
Genrer og relationer
Genre Action, Drama, Thriller
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, Kapring, Pirat
Premieredatoer
Biograf 24.10.2013
Dvd 27.02.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2013
Spilletid 134 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Scott Rudin Productions, Trigger Street Productions, Michael De Luca Productions, Translux
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...