Edge of Tomorrow

Den kujonagtige pr-mand William Cage er dybt uegnet som soldat, men sendes alligevel til frontlinjen, da Europa angribes af dræberuhyrer fra rummet. Cage dør efter få minutters kamp, men vågner op igen samme morgen! Han er nu tvunget til at gentage sin selvmordsmission i en tilsyneladende uendelig tidssløjfe. Men øvelse gør mester, og den benhårde soldaterkvinde Rita er også god at have på sin side. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Doug Liman
Medvirkende Tom Cruise, Emily Blunt, Brendan Gleeson, Bill Paxton
Spilletid 113 min.
Biopremiere 04.06.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tom Cruise

Den 14-årige Thomas Cruise Mapother IV gik fra brydning til skuespil efter en knæskade – and the rest is history, som man siger. Han slog igennem med ungdoms-komedien 'Fræk Business' (1983) og herefter etablerede den 170 centimeter høje skuespiller sig som den førende blandt det kritikerne i de tidlige 1980’ere yndede at kalde ’The Brat Pack’. ...

Anmeldere

Politiken
"Det er endda Tom Cruise, der er morsom, tro det eller ej. Med en blanding af ærgerrighed og sarkastisk resignation tager han Cages opgave på sig: Ud at dø - og så på den igen!"

Berlingske
"Tom Cruise har en uomtvistelig evne til at tryllebinde folk i et biografsæde. Han trækker os ind i sit spind af spænding."

Jyllands-Posten
"Manuskriptet er uden pointeret struktur, bortset fra de trælse repetitioner når afdøde Tom vækkes til live igen. Det meste af tiden går med uoverskuelige skyderier mod de rasende gespenster, og det er ret kedsommeligt at se og høre på..."

Information
"...et spændende og indimellem endda overraskende actiondrama, som menneskeligt stikker uventet dybt."

Ekstra Bladet
"...når den nu ikke engang selv tror på sin præmis, hvordan kan den så forvente, at vi gør det? Kan man leve med det og det forudsigelige udkomme, er man sikkert ganske glimrende underholdt, da actionscenerne og computer-effekterne som sådan er habile nok på det rent håndværksmæssige plan."

B.T.
"Specialeffekter og klip er overmenneskeligt fede. Og som tilskuer kunne man ikke drømme sig til bedre biografunderholdning."

Cinemazone
"... underholdende og velfungerende et langt stykke af vejen."

Ekko
"... en aldeles velkomponeret sommerblockbuster, opfindsomt og legesygt fortalt med både humor, patos og sitrende suspense."

Brugere

14/10-14Tag noter, Michael Bay
Hvis du ikke klapper i dine lapper af begejstring en halv time inde i "Edge of Tomorrow" så søg læge og få udskrevet en recept på et vognlæs Fontex. Det her er en sindssygt underholdende film.

Den starter som lyn og torden og holder i den grad dampen kørende til slut. Menneskeheden er i krig med imperialistiske rumvæsener, og vi bliver (bogstavelig talt) kastet lige ind i D-dag. Den første scene i slagmarken er noget af det mest visuelt sprudlende og kaotisk medrivende, jeg kan mindes at have set. Tænk åbningsscenen i "Saving Private Ryan". Bare med nogle markant federe våben.

Det er virkelig en imponerende actionfilm med nogle vanvittigt flotte effekter. Lige fra eksoskeletterne til luftfartøjerne - det hele er så gennemført, at selv de største CGI-fluekneppere går forgæves her. J...

24/06-14Groundhog Alien Invasion Day
Medrivende sci-fi-actionthriller, som foregår i en nærfremtidsverden, hvor en hær af rumvæsener - kaldet Mimics - har invaderet Jorden og erobret det meste af Europa. Menneskeheden har nu samlet sine styrker til en modoffensiv via invasion af Normandiet, og en kommunikationsofficer bliver modstræbende sendt med til fronten. Kort efter landingen bliver han så fanget i et tidshul, hvor han igen og igen oplever den samme dag. Men det er måske nøglen til at vinde over rumvæsenerne - med hjælp fra menneskehedens mest berømte soldat.

Med andre ord er det her en variation over "Groundhog Day", bare med rumvæsener og krig (baseret på en japansk ungdomsroman). Instruktør Doug Liman udnytter smukt præmissen til at lave en film med både humor, visuelt overskud og hæsblæsende action. Som i "Groun...

05/06-14Intelligent og intens science fiction.
Den lineære fortællestil kendetegner klassiske actionfilm, hvor vi følger en helt, der skal gå grueligt meget igennem før det endelige opgør.

I "Edge of Tomorrow" er denne stil gjort troværdig, da helten ikke er nogen helt til at begynde med, men bliver det efterhånden som han genoplever de samme begivenheder om og om igen indtil han med sin akkumulerede viden og træning er blevet rustet til den opgave skæbnen har givet ham; at redde verden fra en udenjordisk invasion af de ækle mimikere (nej, ikke dem med sort tøj og hvid ansigtsmakeup).

Læs hele anmeldelse her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...f-tomorrow/413

04/06-14Tom Cruise dør igen og igen og igen og igen – og det er han virkelig god til
Tænk lige over, hvordan det ville være at vågne op til den samme dag igen og igen. Og tænk så lige over, hvis den dag, var en dag, hvor du blev tvunget i krig mod fæle, invaderende rumvæsner, der igen og igen dræbte dig.

Det er præcis sådan en dag, Tom Cruise på mystisk vis vågner op til igen og igen i den heftige science fiction-tidssløje-basker Edge of Tomorrow.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=18613

Fakta

Medvirkende
Major William Cage Tom Cruise
Rita Vrataski Emily Blunt
General Brigham Brendan Gleeson
MSG Farell Bill Paxton
Skinner Jonas Armstrong
Kimmel Tony Way
Griff Kick Gurry
Ford Franz Drameh
Kuntz Dragomir Mrsic
Nance Charlotte Riley
Dr. Carter Noah Taylor
Karen Lord Lara Pulver
Dr. Whittle Marianne Jean-Baptiste
Oberst Walter Marx Jeremy Piven
Bag kameraet
Instruktion Doug Liman
Produktion Jason Hoffs, Gregory Jacobs, Tom Lassally, Jeffrey Silver, Erwin Stoff
Manuskript Christopher McQuarrie, Jez Butterworth, John-Henry Butterworth
Forlæg Hiroshi Sakurazaka
Fotografi Dion Beebe
Klip James Herbert
Scenografi Oliver Scholl
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Nøgleord Invasion fra rummet, Rumvæsner, Soldat
Premieredatoer
Biograf 04.06.2014
Øvrige oplysninger
Alternativ titel All You Need is Kill
Land USA
Produktionsår 2014
Spilletid 113 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab 3 Arts Entertainment, Village Roadshow Pictures, Translux, Viz Media
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...