Familien (August: Osage County)

Weston-klanens overhoved, den melankolske digter Beverly, har lagt sig til at dø i en sø. Ved hans bisættelse samles hele den samspilsramte familie i det store hus i Osage County. I centrum for begivenheden står den kræftsyge, men frygtindgydende enkefru Violet, som har travlt med at pille sine tre voksne døtre ned. Det varer ikke længe, før skeletterne vælter ud af skabene. © Scope

Produktionsår 2013
Genre Drama, Komedie
Instruktør John Wells
Medvirkende Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor, Chris Cooper
Spilletid 121 min.
Biopremiere 06.02.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ewan McGregor

Det var i rollen som den magre, karseklippede Mark Renton i den sorte narko-komedie Trainspotting, at talentfulde skotte blev til et navn, som man huskede. Trods sine åbenlyse stjernekvaliter har McGregor hidtil brugt flest kræfter på skæve og udfordrende roller, ofte i Storbritannien, frem for amerikanske mainstreamfilm. Forinden Trainspotti...

Anmeldere

Politiken
"Scenerne mellem Streep, Roberts og Margot Martindale som Violets rabiate søster er filmens bravurnumre. Der spilles på alle tangenter, hver en ansigtsmuskel og betoning har betydning, og man er eminent underholdt."

Berlingske
"Et kammerspil med skuespillet i højsædet, hvilket tages meget alvorligt af samtlige skuespillere, der skændes for fulde gardiner, mens de smadrer porcelæn og knuser drømme, så man må krumme tæer i beskæmmet fryd over, at der findes mennesker, der vover at opføre sig så grimt over for hinanden."

Weekendavisen
"Der spilles klart i en funklende tekst, som har dybe lag og fine nuancer. Men den har intet egenliv som film, og der er få overraskelser. Det er ærligt talt svært at tage 'Familien' alvorligt."

Information
"Handlingstrådene krydser hinanden ligeså hidsigt som fornærmelserne i 'Familien', der aldrig rigtigt får styr på den farlige cocktail af sorg og misbrug, den ryster sammen."

Ekstra Bladet
"På trods af det abrupte forløb er ’Familien’ bestemt værd at spendere et par timer i selskab med. Ikke mindst på grund af formidabelt skuespil over hele linjen."

B.T.
"Trods de store armbevægelser efterlader ingen af de medvirkende nemlig varige indtryk på tilskueren. Det hele virker lidt for karikeret og overdrevet."

Cinemazone
"På godt og ondt tilhører filmen sit stjernebestrøede ensemble, der råber, skriger og bander hinanden helt ned i kulkælderen og som stedvist spiller det teatralsk overgearede kort foran det anderledes registrerende kamera, hvilket ikke gør noget når der er tale om så rutinerede kræfter."

Ekko
"Det er absolut morsomt at se Streep og Roberts’ skrigende tête-a-tête, men man er også frydefuldt bevidst om, at det er to af Hollywoods største stjerner, der ligger der på stuegulvet og flår håret ud på hinanden i en af filmens nøglescener."

Brugere

02/07-14Film noir for kvinder 1
Spoilers,

Francois Ozon og hans otte kvinder kan godt gå hen og lægge sig. Wells og Letts har skabt en let forsimplet, men sublim galgenhumoristisk og filmnoiragtig gravskrift over de kvindelige rænkespil i familien. Narrativt og visuelt (trods CGI). Der er intet lys og der er filmens store styrke. Nuvel, historien er set fra en mands vinkel, og mændene er, utro eller ej, nærmest blot ofre for edderkoppekvindernes usynlige spind. Men hvis vi glemmer det et øjeblik, er filmen en lang kanonade af fede oneliners og ondskabsfuldheder, der bliver hængende i luften i den kærlighedsløse familie lang tid efter filmen er slut.

Letts har tidligere skrevet noir/gyser-manuskripter for mesteren Friedkin og her fører han atmosfæren perfekt over i et familiemiljø og kvindemiljø. Her er det kvind...

07/03-14Forrygende ensemble i bidskt familieopgør
Et hus på landet i Oklahoma er omdrejningspunktet for dette kammerspil, hvor en familie mødes og så at sige smider deres beskidte vasketøj i hovedet på hinanden. I huset bor et ældre ægtepar, hvis forhold ikke er rosenrødt. Han er dranker, hun er kræftsyg og bitter. Da han en dag går sin vej, tilkalder hun deres tre døtre inklusive familie, og så begynder sandhederne ellers at flyve gennem luften.

"August: Osage County" er oprindelig et teaterstykke af Tracy Letts, der vandt en Pulitzer-pris for det. Og man må sige om Letts, at han ikke ligefrem ser lyst på menneskeheden. Flere af hans stykker handler om giftige konflikter i familier og kæresteforhold, og det her er ingen undtagelse. Det overordnede tema i "August: Osage County" er ganske klassisk: At den dårlige bagage går i arv. Og ...

05/02-14Hold da kæft, hvor de skændes – og det er helt ok
Hvis du går og tror, at din familie er fucked up, er det helt sikkert vand ved siden af familien i skænderidramaet, der meget passende har fået den danske titel Familien – et ”Den dysfunktionelle” ville dog have været på sin plads foran den titel.

Men uanset titel, bliver der råbt, skreget og grædt med Meryl Streep i front som ondsulet familieoverhoved med en tunge giftigere end Medusas slanger.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=17693

Fakta

Medvirkende
Violet Weston Meryl Streep
Barbara Weston Julia Roberts
Bill Fordham Ewan McGregor
Charles Aiken Chris Cooper
Jean Fordham Abigail Breslin
'Little' Charles Aiken Benedict Cumberbatch
Karen Weston Juliette Lewis
Steve Dermot Mulroney
Beverly Weston Sam Shepard
Ivy Weston Julianne Nicholson
Mattie Fae Aiken Margo Martindale
Johnna Misty Upham
Bag kameraet
Instruktion John Wells
Produktion George Clooney, Jean Doumanian, Grant Heslov, Steve Traxler, Harvey Weinstein
Manuskript Tracy Letts
Forlæg Tracy Letts
Fotografi Adriano Goldman
Klip Stephen Mirrione
Scenografi David Gropman
Musik Gustavo Santaolalla
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Baseret på teaterstykke, Dødsfald i familien
Premieredatoer
Biograf 06.02.2014
Dvd 28.05.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2013
Spilletid 121 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Jean Doumanian Productions
Biodistributør Scanbox
Dvd-distributør Scanbox

Se også...