George Clooney

George Clooney
George Clooney var for 1990'erne, hvad Tom Selleck var for 1980'erne. Han sled sig igennem et utal af tv-serier og fik langsomt gang i filmkarrieren. I 'From Dusk to Dawn' (1996) var han den ene af de to slyngler, mens han trak i superhelte kustumet i den ellers ikke særlig heldige 'Batman og Robin' (1997).

Steven Soderberghs stilige romantiske krimi 'Out of Sight' (1998) var som skabt til Clooney, der sammen med Jeniffer Lopez dansede kinddans på den næsten usylige linie mellem forbrydelse og lovlydighed. Filmen var samtidig den første af en række, hvor Clooney kan opleves i rollen som charmerende svindler og forbryder.

Clooney scorede yderligere street credibility, da han sagde ja til David O. Russells vellykkede Golfkrigsdrama 'Three Kings' (1999). Året efter var der dømt høj søgang, da han i selskab med blandt andre vennen Mark Wahlberg tog en tur i en lille båd, der gynger i 'Perfect Storm' (2000). Endnu flere skeptikere måtte sluge deres fordomme efter Clooneys spilopper i Coen-brødrenes 'O Brother, Where Art Thou' (2000).

Clooney fortsatte samarbejdet med Soderbergh svindler-komedien 'Ocean's Eleven' (2001), der blev et kæmpe hit over hele kloden, og det eksperimenterende scifi-drama 'Solaris' (2002), der lokkede meget få mennesker i biografen.

Parret grundlagde i 2000 produktionsselskabet Section Eight Ltd., der har været med til at udvikle en række interessante film.

Med det skæve komediedrama 'Confessions of a Dangerous Mind' (2002) kunne Clooney også skrive instruktør på sit cv.

Clooney har en kælegris, der hedder Max.
Født
06/05-1961 Lexington, Kentucky, USA
< 1 >