Guardians of the Galaxy - 3 D (Guardians of the Galaxy)

Den vovemodige Peter Quill roder sig ud i en intergalaktisk dusørjagt, da han får fingrene i en mystisk kugle, som superskurken Ronan skal bruge for at tilrane sig magten over universet. For at klare ærterne mod Ronan må Quill alliere sig med en højst umage gruppe rumvæsener: den dødbringende Gamora, den hævngerrige Drax, den skydegale vaskebjørn Rocket samt Groot - et talende træ! © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Instruktør James Gunn
Medvirkende Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper, Zoe Saldana
Spilletid 121 min.
Biopremiere 31.07.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Den farverige flora af rumvæsener og intergalaktiske rumskibsjagter pumper filmen til bristepunktet, så øjnene er på overarbejde, men hovedet kobles fra."

Berlingske
"Det lykkes forbilledligt at holde balancen mellem den til tider sorte og dystre stemning i scenerierne og mange velplacerede spurter af humor og ironi."

Jyllands-Posten
"... formår at holde balancen mellem gas og hæsblæsende action, så man som publikum til stadighed holdes fængslet."

Ekstra Bladet
"Det er intet mindre end opløftende at opleve James Gunn anvende en komplet uhøjtidelig tilgang til et superhelte-univers, hvor karaktererne ikke er bange for at grine ad sig selv."

B.T.
"... man må knibe sig selv i armen for at fatte mylderet af vittigheder, velkoordinerede special effects, vanvittige optrin og fremragende skuespillere."

Cinemazone
"... storslået underholdning i en film, der af ren og skær kærlighed vil alt for meget på én gang."

Ekko
"Den konstante strøm af jokes gør filmen underholdende. Men den forhindrer også et større følelsesmæssigt engagement, der gør, at man let bliver uinteresseret i, om hvorvidt heltene når at redde universets eksistens eller ej."

Brugere

30/08-14I was only a kid when I left Earth 5
Spoilers,

Uintelligent og kedelig. Det er intelligente anmelderes dom over denne film. Jeg ved faktisk ikke hvad man mere kunne ønske sig af en film. Cool i sin dialog og provokerende i sin politiske ukorrekthed, når helten starter med at sparke smådyr til lirekasseaber. Det giver filmen den perfekte konventionsfrigjorte og selvreflekterende karakter, der blander James Bond, Inception og Star Wars i en medrivende og vedkommende cocktail, krydret med lidt Troldmanden fra Oz. Filmens styrke er som hos Welles centreret omkring tabet af uskyld og valget af ensomhed og eskapisme - for Peters vedkommende ind i et stjernekrigs-eventyr, vi selvfølgelig fra starten ved er en metafor (et ord filmen ofte bruger) for Peters traume efter moderens død og hans lidt sære reaktion, hvor han afviser at...

01/08-14Ikke helt vellykket
Heltene i "Guardians of the Galaxy" er atypiske. Fra den fåmælte, levende træstamme Groot til den speedsnakkende vaskebjørn Rocket.

En egentlig hovedperson finder vi i storcharmøren Peter Quill, der som 12-årig blev kidnappet af aliens, der var et smut forbi vores jord. Måske ikke helt tilfældigt.

Mange år senere gør Quill sig som rumskattejæger under det kække navn Star-Lord, og da vi møder ham første gang som voksen, er han i færd med at stjæle en ornamenteret metalkugle på en øde planet.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...the-galaxy/415

Fakta

Medvirkende
Peter Quill / Star-Lord Chris Pratt
Groot (stemme) Vin Diesel
Rocket Raccoon (stemme) Bradley Cooper
Gamora Zoe Saldana
Nebula Karen Gillan
Ronan Lee Pace
Drax Dave Bautista
Rhomann Dey John C. Reilly
Samleren Benicio Del Toro
Korath Djimon Hounsou
Nova Prime Glenn Close
Yondu Michael Rooker
Bag kameraet
Instruktion James Gunn
Produktion Kevin Feige
Manuskript James Gunn
Fotografi Ben Davis
Klip Fred Raskin, Hughes Winborne
Scenografi Charles Wood
Musik Tyler Bates
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Science Fiction
Nøgleord Baseret på tegneserie, Marvel, Marvel Comics, Superhelt
Relaterede film Guardians of the Galaxy Vol. 2 - 3 D
Premieredatoer
Biograf 31.07.2014
Dvd 04.12.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 121 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Marvel Enterprises, Marvel Studios
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing
Dvd-distributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing

Se også...