Broerne i Madison County (Bridges of Madison County)

I 1965 kommer Robert Kincaid til Madison County for som professionel fotograf at tage billeder af de overdækkede broer. Den vidt berejste eventyrer møder her husmoren Francesca Johnson, hvis liv er totalt modsat hans: stabilt, sikkert og trygt. I de fire dage, hvor Francesca er alene hjemme, har de to en stormfuld affære. Men er de parate til at 'ofre' deres respektive livsværdier for kærligheden? © Scope

Produktionsår 1995
Genre Drama
Instruktør Clint Eastwood
Medvirkende Clint Eastwood, Meryl Streep, Annie Corley, Victor Slezak
Spilletid 135 min.
Biopremiere 08.09.1995
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Clint Eastwood

(INSTRUKTØR)
Clinton Eastwood Jr. kom til Hollywood i midten af halvtredserne efter en uddannelse på teknisk skole. Han fik fast tv-job med westernserien 'Rawhide', men det var dog først Leones italienske "Dollars"-trilogi, der slog Eastwoods navn fast som 'Manden uden navn' (!). Hermed fødtes også begrebet spaghetti-western, som han om nogen blev indbegrebet...

Anmeldere

Scope
Den store, opreklamerede kærlighed

To mennesker fra to vidt forskellige verdener mødes i kærligheden. Desværre er den påståede lidenskab meget større end dén, som filmen overleverer.

Når en roman for alvor markerer sig i toppen af de amerikanske bestsellerlister, kan man altid være sikker på, at Hollywood spidser ører, og inden længe går i gang med at adaptere den til en "major motion picture". Derfor havde det været nærmest naturstridigt, hvis ikke murstensromanen "The Bridges of Madison County", der var Robert James Waller's forfatterdebut, og en gigantisk bestsellersucces, var blevet til en film. Nu er den her, med Clint Eastwood og Meryl Streep i hovedrollerne.

Tryghed eller eventyr
Filmen er en kærlighedshistorie, fortalt via en blodfattig rammehistorie om to søskende, der læser i deres nyligt afdøde mors dagbog. Streep spiller en forsømt husmor, der tøffer rundt og sveder i det sydlige USA, mens hun knokler for at bespise sin mand og deres to børn. Hverken manden eller børnene værdsætter hendes indsats det fjerneste, men først da de efterlader hende alene hjemme, fordi de skal til dyrskue, får hun en chance for at bryde ud af sine vante rammer. Hun render ind i en National Geographic-fotograf, spillet af Clint Eastwood, og pludselig optændes hun af flammende begær efter den vejrbidte og ensomme verdensmand. I de fire dage de er alene sammen, forelsker de sig i hinanden, men snart nærmer den tid sig, hvor manden og børnene vender hjem, og hun må vælge mellem en usikker flugt og hensynet til familien.

Sikker instruktørhånd
Det er Clint Eastwood selv, der har instrueret filmen, og det er gjort solidt, uden det melodramapræg, man kunne frygte, i et roligt tempo, og med diskret brug af den jazz-musik, som Eastwood er en stor kender og elsker af. Til gengæld virker idéen med at lade Eastwood og Streep spille over for hinanden ikke specielt overbevisende. Streep spiller på livet løs i endnu en accent-rolle (uden at der dog er nogen overvældende lighed mellem hendes drevne diktion, og den italienske indvandrer-accent, som rollen egentlig kræver), mens Eastwood spiller endnu en udtryksløs, tavs og plaget macho-mand. Deres typer er tegnet ganske realistisk, men det lykkes ikke rigtig filmen at overbevise tilskueren om, hvorfor de pludselig falder så pladask for hinanden. Specielt Streep er temmelig intetsigende, og selv om man må bifalde, at hun ikke spiller en ung pige som i "Åndernes hus", men derimod en kvinde nær hendes egen alder, så blokerer det faktum, at hun filmen igennem nærmest ligner en druknet mus i grimt tøj, meget for troværdigheden i den påståede store passion.

Måske er problemet, at filmen skærer så meget af romanen væk, at den ikke bevarer sit monumentale præg. Det virker for voldsomt, når en historie om Meryl Streep, der boller lidt udenom i en forlænget weekend med Clint Eastwood, bliver annoceret som "en af de smukkeste kærlighedshistorier i vor tid". Man må respektere filmens overbevisende skildring af hovedpersonerne og deres snævertsynede miljø, men skal man virkelig blive grebet, så kræver det vist, at man er en meget stor fan af Eastwood og Streep.

Brugere

14/11-09God film
Alt hvad det indebærer. Gode skuespillere og en skøn film om det vigtigste i livet: Kærligheden. Meget smuk. En film der giver tid til samtale - det er faktisk sjældent det sker. Skal ses.

18/08-05En af de allerbedste film..... 9
Broerne i Madison County er noget af det bedste jeg har set.....
Udover, at den sætter gang i tankerne, holdningerne osv.
Så er den noget af den smukkeste film, men jeg er måske ikke helt enig og alligevel, men det er jo derfor filmen er så god...den får en til at tænke, tiltrods af at jeg var temmelig opslugt af spændingen. Den slags film kunne vi godt bruge mere af..... Verden er jo ikke sort/hvid. Vi er NØDT til at have holdninger, ellers går det galt for os selv!!!
Personligt, så er det sejt, at hun vælger manden, det er sejt!!! Hun er en sej figur. Men på den anden side, burde hun vælge fotografen. Der er så godt lavet at jeg som seer sættes på en virkelig prøve om hvad min egen holdning er!!!!
Derfor for får filmen alle de stjerner den kan få!!

13/06-05øøjj..det er for voksne!
En genre jeg normalt ikke er så vild med, for det bliver meget tit for sukkersødt.

Men den her film har bare den helt rigtige balance..Jeg synes den er dybt rørende, og fedt at se clint eastwood i den her type film også..

Det er en film mange (især yngre) vil finde lidt kedelig, men er efterhånden blevet en af min yndlingsfilm..

hermed anbefalet..

18/09-02Moden Kærlighedsfilm
Anonym
Moden kærlighedsfilm for voksne mennesker. Følsom og flot, men med meget snak og en lille smule for lang. God fotografering og med en fin stemning. Lidt ærgerligt at Eastwood vælger at bruge Streep i denne rolle, hun er så oplagt at det bliver kedeligt, selv om hun gør det godt.

Fakta

Medvirkende
Robert Kincaid Clint Eastwood
Francesca Johnson Meryl Streep
Caroline Annie Corley
Michael Johnson Victor Slezak
Richard Johnson Jim Haynie
Ung Carolyn Sarah Kathryn Schmitt
Ung Michael Christopher Kroon
Betty Phyllis Lyons
Madge Debra Monk
Advokat Richard Lage
Bag kameraet
Instruktion Clint Eastwood
Produktion Clint Eastwood, Kathleen Kennedy
Manuskript Richard LaGravenese
Fotografi Jack N. Green
Klip Joel Cox
Scenografi Jeannine Claudia Oppewall
Musik Clint Eastwood, Lennie Niehaus
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 08.09.1995
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1995
Spilletid 135 min.
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 292.111
Selskab Warner Bros., Amblin Entertainment, Malpaso Productions
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...