Kvinden der forsvandt (Gone Girl)

Forfatteren Nick og hans kone Amy er flyttet fra New York til Midtvesten. Alt ånder tilsyneladende idyl, indtil Amy forsvinder på deres 5-års bryllupsdag. Nick efterlyser hende hos politiet, men efterforskningen afdækker sprækker i parrets ægteskabelige lykke. Snart fremstår Nick som hovedmistænkt i den spegede sag, der udvikler sig til en mediebegivenhed. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama, Krimi, Thriller
Instruktør David Fincher
Medvirkende Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry
Spilletid 149 min.
Biopremiere 23.10.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ben Affleck

Benjamin Geza Affleck instruerede i 1993 kortfilmen 'I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meathook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney'. Fire år senere vandt han sammen med kammeraten Matt Damon en Oscar for manuskriptet til 'Good Will Hunting'. Det illustrerer udviklingen i Afflecks karriere fra talentfuld nobody til en af Holllywo...

Anmeldere

Politiken
"Når ' Kvinden der forsvandt' er så fremragende en thriller, er det, både fordi den er en højtbegavet nervepirrer, hvor plottet snor sig som en elektrisk ål i mudder, og fordi den er en gyser om det moderne ægteskab som en institution, der er underlagt absurde forventninger."

Berlingske
"...en solid thriller, der kan få det til at risle ned ad ryggen på enhver mand. Og kvinde."

Jyllands-Posten
"...selv om Fincher ikke er kendt for at stille eksistentielle spørgsmål på en subtil måde, formår han at dreje publikum rundt om sin lille-finger på en skræmmende og underholdende facon."

Information
"Ikke sindsoprivende overrumplende tænkt, men utrolig stilfuldt velfortalt og stemningsfuldt visualiseret, ikke mindst takket være Jeff Cronenweths mesterligt snigende fotografering."

Ekstra Bladet
"Flot ser det dog ud, og kender man ikke plottet, er man med garanti ganske glimrende underholdt. Det er dog et godt stykke vej op til blændende, tidligere Fincherthrillere som ' Se7en' eller ' Zodiac'."

B.T.
"En film, som man forlader med en rundtosset hjerne, et forløsende smil og en personlig note om at huske at købe blomster med hjem."

Cinemazone
"...præcis så tilfredsstillende en oplevelse, som man efterhånden er vænnet til fra Finchers hånd, hvor thrillermørket fra hans tidlige film forenes med opulent melodrama og en velkommen mørk humor."

Ekko
"... en virtuos blanding af finanskrise-noir, psykologisk thrillerkunst og reportage fra den ægteskabelige krigszone. Ben Affleck og Rosamund Pike giver karaktererne al den tvetydige blanding af charme og upålidelighed, der skal til."

Brugere

15/07-15Parforholdets spil
Jeg havde ikke læst bogen, før jeg satte mig til at se Gone Girl, og det er jeg ganske vist glad for. Synes filmen holder max på så mange måder. En satire forklædt som atmosfærerig thriller om parforholdets forventninger og dets higen efter at fremstå 'perfekt' over for omverdenen; om mænd og kvinders rolle og ageren. Der er ret så meget at hente hjem i den, synes jeg. Og så er den bare edderspændende som mesterligt fotograferet krimifilm, der er sat på spidsen, hvor hvert enkelt træk og modtræk har fatale følger. Se den!

14/12-14En på alle måder kølig thriller
David Fincher leverer endnu en effektiv, særdeles vellavet thriller med "Gone Girl", hvis hovedperson er Nick, der på sin bryllupsdag kommer hjem og opdager, at hans kone, Amy, er forsvundet, og der er tegn på kamp i deres hus. Nick slår med det samme alarm, og eftersøgningen udvikler sig til et landsdækkende mediecirkus, ikke mindst drevet af, at Amy i sin barndom var inspirationskilden til hendes forældres succesfulde serie af børnebøger om Amazing Amy. Og snart begynder der at vise sig tegn på, at hendes mand ikke har rent mel i posen.

"Gone Girl" er baseret på en rost roman af samme navn af Gillian Flynn, som også selv har skrevet filmmanuskriptet. I form er det som nævnt en thriller, hvor spændingen naturligvis ligger omkring, hvad der er sket med den forsvundne kvinde. Amy og Ni...

12/12-14Kalkulerende uden spænding
Jeg meget enig i "madskl´s" vurdering, og jeg småkedede mig stort set hele vejen i gennem den lange film. Gone Girl er LANGT fra den film den kunne havde været.

25/10-14Mesterligt mordmysterie med tankevækkende undertoner
Det er nærmest obligatorisk at nævne "Seven" i en anmeldelse af en ny David Fincher film, men jeg vil nu meget hellere nævne "Fight Club", for i min bog er det en vigtigere film end "Seven", der med årene er blevet temmelig udvandet af den generelle konsensus om at mord i thrillere og kriminalfilm helst skal overgå hinanden i sadistisk afstumpethed.

Hvor "Fight Club" var en kritik af den vestlige verdens kapitalisme og forbrugermentalitet er "Gone Girl" ude i et andet ærinde. Fincher tager os denne gang med ind under glansbilledeoverfladen i parcelhuskvarteret, hvor mange kæmper for at opretholde et image af den perfekte familie.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/gone-girl/426

23/10-14Popcornunderholdning eller seriøs thriller?
Problemet med Finchers filmatisering er, at den er vægrer sig for at tone rent flag. Hvad er den egentlig for en størrelse? Er filmen det rene trash, kalkuleret, men frydefuld popcorn-underholdning – eller skal vi tage den seriøst som thriller og drama?

Læs hele min anmeldelse her:
http://kulturklodser.com/wordpress/gone-girl/

Fakta

Medvirkende
Nick Dunne Ben Affleck
Amy Dunne Rosamund Pike
Desi Collings Neil Patrick Harris
Tanner Bolt Tyler Perry
Margot Dunne Carrie Coon
Kriminalbetjent Boney Kim Dickens
Kriminalbetjent Jim Gilpin Patrick Fugit
Andie Emily Ratajkowski
Ellen Abbot Missi Pyle
Noelle Casey Wilson
Rand Elliot David Clennon
Jeff Boyd Holbrook
Greta Lola Kirke
Marybeth Elliot Lisa Banes
Tommy Scoot McNairy
Sharon Scheiber Sela Ward
Bag kameraet
Instruktion David Fincher
Produktion Leslie Dixon, Bruna Papandrea, Reese Witherspoon
Manuskript Gillian Flynn
Forlæg Gillian Flynn
Fotografi Jeff Cronenweth
Klip Kirk Baxter
Scenografi Donald Graham Burt
Musik Trent Reznor, Atticus Ross
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi, Thriller
Nøgleord Baseret på roman, Forfatter, Forsvundet kone
Premieredatoer
Biograf 23.10.2014
Dvd 26.02.2015
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 149 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab New Regency Pictures, Pacific Standard
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Fox-Paramount Home Entertainment

Se også...