The Imitation Game

I 1939 får det unge matematikgeni Alan Turing et tophemmeligt job for den britiske regering. Han skal opfinde en elektronhjerne, som kan knække det tyske militærs ubrydelige Enigma-kode. Under Turings ledelse lykkes det at udvikle verdens første proto-computer, som sikrer de allierede sejren i 2. verdenskrig. Men Turing får ikke æren for landvindingen og kriminaliseres sidenhen for sin homoseksualitet. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama, Thriller
Instruktør Morten Tyldum
Medvirkende Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong
Spilletid 113 min.
Biopremiere 29.01.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Keira Knightley

Britiske Keira Christina Knightley spilder ikke tiden! Hun fik sin første agent som seks-årig og sin første filmrolle, da hun var ni. Som 14-årig havde hun en mindre rolle i 'Star Wars: Episode 1 – The Phantom Menace (1999)', men det var som Elizabeth Swann i sørøverfilmen 'Pirates of The Caribbean' (2003) at hun fik det helt store gennembrud. ...

Anmeldere

Politiken
"...er i gode hænder hos Morten Tyldum, der har skabt sit navn med filmatisering af Jo Nesbøs krimier. Evnen til at skabe spænding har han taget med..."

Berlingske
"Med ypperlige britiske skuespillere og en stærk skæbnehistorie fra Anden Verdenskrig knækker norsk instruktør koden til, hvordan man slår igennem i Hollywood."

Jyllands-Posten
"Selv om "The Imitation Game" over lange stræk er en lidt tør og intellektuel film, har den sine store kvaliteter..."

Weekendavisen
"... der sker noget særligt i kombinationen af to klichébelagte historier. Det bliver til en ret enestående film om at leve og dø med en hemmelighed, som aldrig kan blive lagt åben."

Information
"...præsterer en sikker balancegang mellem det rørende overspil og den præcise emotionelle skitsetegning. The Imitation Game formidler også sin vilde historie uden at galopere ud på melodramaets overdrev."

Ekstra Bladet
"...en ganske traditionel og lidt stivbenet portrætfilm, der primært sigter efter de nemme følelser og ikke tager mange chancer undervejs. Hvis Turing havde tænkt lige så traditionelt, havde tyskerne måske vundet krigen. Men den gode historie kan man ikke tage fra den."

B.T.
"...er én af den slags sjældne biografoplevelser, hvor man efter endt forestilling blot sidder og stirrer på rulleteksterne, mens filmfortryllelsen langsomt hæves."

Cinemazone
"...er et godt eksempel på et værk, der i sig selv er usædvanligt godt, men bliver endnu bedre på grund af en nuanceret præstation, der både er i stand til at formidle dæmpet forbitrelse og udpræget frustration."

Ekko
"Det er først i kombinationen af koldkrigssporet og kærlighedshistorien mellem Turing og [datamaskinen] Christopher og takket være et ekstremt velturneret manuskript, at The Imitation Game løfter sig som både nervepirrende thriller, deadpan humoreske og eksistentielt drama."

Brugere

20/02-15Hemmeligheder og løgne
Historien om Alan Turing er helt åbenlyst en film værd, og med "The Imitation Game" er den tilmed blevet til en god film. Turing var et matematisk geni, der blev rekrutteret til den britiske efterretningstjenestes kodebryder-sektion og mere end nogen anden have æren for, at det lykkes briterne at bryde tyskernes kodesystem. En bedrift, som i al hemmelighed var ekstremt vigtig for de allieredes sejr i 2. Verdenskrig. Turings teoretiske arbejder betragtes som nogle af de vigtigste inden for den tidlige computervidenskab, og i dag er computerverdenens svar på Nobelprisen opkaldt efter ham. Men hans historie er også en tragedie - for få år efter krigen blev hans liv ødelagt af, at han blev retsforfulgt for sin homoseksualitet.

Det er altså en virkelig god dramatisk historie, som den norsk...

29/01-15Benedict Cumberbatch er en homoseksuel matematikernørd og kejtet krigshelt i en kedelig film 2
Det er fint nok at ville have en Oscar. Jeg vil for eksempel gerne have Snake Mountain fra He-Man. Sådan er der så meget. Men come on, The Imitation Game lugter af at prøve lidt for hårdt. Fair nok. Desværre er filmen bare ikke særligt god, men på det jævne.

Det er Oscar-ræset dog ligeglade med og har derfor givet den otte nomineringer. Blandt andet for bedste film og instruktør.

Læs evt. videre her: http://filmskribenten.dk/?p=19774

Fakta

Medvirkende
Alan Turing Benedict Cumberbatch
Joan Clarke Keira Knightley
Hugh Alexander Matthew Goode
Stewart Menzies Mark Strong
Orlogskaptajn Denniston Charles Dance
John Cairncross Allen Leech
Helen Tuppence Middleton
Nock Rory Kinnear
Sergent Staehl Tom Goodman-Hill
Politikommissær Smith Steven Waddington
Bag kameraet
Instruktion Morten Tyldum
Produktion Nora Grossman, Ido Ostrowsky, Teddy Schwarzman
Manuskript Andrew Hodges, Graham Moore
Fotografi Óscar Faura
Klip William Goldenberg
Scenografi Maria Djurkovic
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Biografifilm
Nøgleord Anden verdenskrig, Baseret på en virkelig historie, Computer, Homoseksuel, Kode
Premieredatoer
Biograf 29.01.2015
Dvd 28.05.2015
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 113 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Black Bear Pictures, Bristol Automotive
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...