Exodus: Gods and Kings - 3D (Exodus: Gods and Kings)

General Moses redder Ramses' liv under slaget mod hittitterne i år 1300 f.Kr. Siden bliver Ramses Ægyptens nye farao. Han sender Moses i eksil, da denne afsløres som faraoens halvbror. Men Moses sætter sig op mod Ramses, efter at han modtager en besked fra Gud. I en kæmpe udvandring fører Moses 600.000 slaver ud af Ægypten, mens de ti bibelske plager rammer landet. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Action, Drama
Instruktør Ridley Scott
Medvirkende Christian Bale, Joel Edgerton, Aaron Paul, Sigourney Weaver
Spilletid 150 min.
Biopremiere 25.12.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ridley Scott

(INSTRUKTØR)
Ridley Scott står for intense, spektakulære og ofte overdådige film. I 1970'erne lavede han nogle af tidens mest innovative reklamer i sit hjemland og fik sin spillefilmdebut med "Duellanterne" (1977). Resten af Scotts produktion er henlagt til USA. Han vil altid blive husket for "Alien den 8. passager" (1979) og ”Blade Runner” (1982), begge nykl...

Anmeldere

Politiken
"Det mest interessante og problematiske ved Ridley Scotts på alle mulige måder flot iscenesatte storfilm er dens spegede forhold til Gud."

Berlingske
"...er man til »Ben-Hur« og »Gladiator«, så er der øjeblikke, hvor drengen i dig vil smile bredt. Men ganske ofte stivner smilet alligevel, fordi Ridley og hans digitale svende pøser og pøser detaljer på og skruer helt urimeligt op for computeranimationen."

Jyllands-Posten
"Det er mærkeligt, hvad der har lokket Ridley Scott til at gå i flæsket på den historie, for filmen savner elementær følelsesstyrke, nødvendighed og indre mening ud over at give en visuel variant af fortællingen."

Weekendavisen
"Det er næppe en ny version af fortællingen om Moses, de fleste drømmer om at få til jul. Den føjer heller ikke meget til vor forståelse af den jødisk-kristne mytologi, men det er unægtelig en effektfuld version, som man ser med indlevelse og interesse, når den nu er her."

Information
"Filmen er ofte underholdende og altid visuelt, musikalsk og teknisk gennemført, men jeg havde trods alt foretrukket noget, hvor jeg blev lidt mere udfordret i min tro – eller mangel på samme."

Ekstra Bladet
"Så ud over i lange stræk at være decideret kedelig og oppustet er ' Exodus: Gods and Kings' egentlig også ret frastødende, hvis man tænker blot en anelse over det..."

B.T.
"Skuespillet er ligesom filmen bombastisk, men også velfungerende. Og som uforpligtende eventyrfilm er ' Exodus' både spændende og underholdende."

Cinemazone
"Scotts visuelle evner stopper måske nok bibelfilmatiseringen fra at falde fuldstændig igennem, men det ændrer ikke på, at Exodus trods få medrivende sekvenser føles flad."

Ekko
"Scotts handlingsmættede og animerede udgave af jødernes eksodus fra Ægypten, 'Exodus', er med sine effekter, sit drive og sin effektive opsætning da også et overmåde flot og underholdende udstyrsstykke."

Brugere

25/12-14Kære Ridley, hellere flere slimede penismonstre i det ydre rum end bibelske Bale
For satan da, Ridley Scott. Du har sgu da helt mistet overblikket med den her. Eller også har du bare stolet blindt på, at det populære bogforlæg, mega meget CGI-ramasjang og Christian Bale i hovedrollen som Moses var nok til at hive det bibelske stik hjem.

Det er det ikke. Exodus er simpelthen sløset fortalt og befolket af flade karakterer. Bøvs.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=19727

Fakta

Medvirkende
Moses Christian Bale
Ramses Joel Edgerton
Joshua Aaron Paul
Tuya Sigourney Weaver
Séfora María Valverde
Ypperstepræstinde Indira Varma
Nun Ben Kingsley
Seti John Turturro
Hegep Ben Mendelsohn
Miriam Tara Fitzgerald
Khyan Dar Salim
Bag kameraet
Instruktion Ridley Scott
Produktion Peter Chernin, Mark Huffam, Michael Schaefer, Ridley Scott, Jenno Topping
Manuskript Steven Zaillian
Fotografi Dariusz Wolski
Klip Billy Rich
Scenografi Arthur Max
Musik Alberto Iglesias
Genrer og relationer
Genre Action, Drama
Undergenre Historisk drama
Nøgleord 3-D, Guder, Konge, Ægypten
Premieredatoer
Biograf 25.12.2014
Dvd 07.05.2015
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 150 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Scott Free Productions, Chernin Entertainment, Babieka, Volcano Films
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Twentieth Century Fox

Se også...