En chance til

Betjentene Andreas og Simon kaldes ud til junkierne Tristan og Sannes lejlighed. Synet af parrets vanrøgtede baby, der ligger smurt ind i sit eget søle, får noget til at slå klik i Andreas. Da hans eget spædbarn pludselig holder op med at trække vejret, træffer Andreas et drastisk valg. Han stjæler junkiebarnet og udgiver det for at være sit eget, for at hans skrøbelige kone, Anne, ikke skal gå i panik. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Drama
Instruktør Susanne Bier
Medvirkende Nikolaj Coster-Waldau, Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Lykke May Andersen
Spilletid 103 min.
Biopremiere 15.01.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Susanne Bier

(INSTRUKTØR)
Med film der vægter menneskelige relationer, stærk personkarakteristik og humor har Susanne Bier markeret sig som en af senhalvfemserne toneangivende instruktører, der har arbejdet i både Danmark i Sverige. Hun debuterede med det svenske familiedrama ’Freud Flytter hjemmefra’ (1990). Den blev efterfulgt af identitetskomedien ’Det bli’r i fami...

Anmeldere

Politiken
"...en film, der tror på den dramatiske styrke ved et reelt distraherende 'kendis only'-cast. Det er en film, som tror, at alle voldsomme effekter skaber voldsom effekt."

Berlingske
"Når det hele truer med at tippe over i den lidt for melodramatiske grøft, reddes Susanne Bier dog af sit helt fantastiske skuespillerensemble, der leverer den troværdighed, den overordnede historie til tider mangler."

Jyllands-Posten
"Susanne Bier har oftest noget på hjerte, for hun vil noget med sine film, og det skal man være taknemmelig for. Her lykkes det bare ikke for hende at gribe chancen for at omforme ideen om et moralsk dilemma til et troværdigt biografdrama."

Weekendavisen
"... den centrale konflikt forekommer rigeligt konstrueret. Mange af de reaktioner, man har, tangerer en følelsespornografi. Ville man handle som Andreas? Det er en abstrakt overvejelse. Man ville aldrig stå i hans situation."

Information
"Fortællingens absolutte problemstilling bliver overhældt med forceret æstetik."

Ekstra Bladet
"...Susanne Biers ringeste film i dette århundrede. Filmen er decideret irriterende, omklamrende og kalkuleret."

B.T.
"Bier manipulerer os simpelthen for hårdt. Det skal rigtigt gøre ondt, og så får det den modsatte effekt. Man mærker intentionen og bliver forstemt."

Cinemazone
"Det er vildt kalkulerende og meget dygtigt gjort – og selv om man som tilskuer nok bliver drevet rundt i følelsesmanegen, så må man jo blot konstatere, at man følger velvilligt med."

Ekko
"Også Susanne Biers og Anders Thomas Jensens tidligere film sammen har været stærkt plotdrevne, men med en bedre symbiose mellem karakterer og intrige. Og instruktionen og spillet har lagt et stærkt følelsesengagement og en psykologisk finesse ind i fortællingen, som i 'En chance til' er knap så iøjnefaldende."

Brugere

24/01-15En dårlig film til
Susanne Bier er tilbage i den tunge moralske dramastil med "En chance til", hvis hovedperson er en politimand, der opdager, at en gammel kending af en vaneforbryder har fået et barn med sin narkoman-kæreste. Barnet ser særdeles vanrøgtet ud, men til politifolkenes frustration er det ikke nok, til at myndighederne kan gøre noget. Men da politimandens spæde søn dør og sender hans kone i dyb sorg, ser han pludselig muligheden for at gøre noget godt for alle: Han kan bytte om på de to børn.

Det er noget af en præmis at skulle sluge, at hovedpersonen - som tilmed er politimand - finder på at bytte sit døde barn væk som en anden skifting. Og den virker da heller ikke ret godt. Jo længere man kommer hen i handlingen, jo mere postuleret virker det, der foregår. Og så begynder Bier at introduc...

15/01-15Suk, hvor er den roddet og (u)interessant...!
Selv de bedste fejler katastrofalt i ny og næ.

Denne film en bekræftelse på, hvor det filmiske gode håndværk og fortællingens gode intentioner fejler markant og rammer LANGT ved siden af målet..!!!

Filmen er roddet, manipulerende og dybt utroværdig. Manuskriptet er ganske enkelt virkelig ringe. Historien har hverken dybde eller er nærværende.... og er utrolig klodset bygget op.

En dimittend instruktør & manuskriptforfatter fra Filmskolen ville have kunne gjort det langt, langt bedre.

Spar jeres biograf penge og lad være med, at se denne film.

Fakta

Medvirkende
Andreas Nikolaj Coster-Waldau
Simon Ulrich Thomsen
Tristan Nikolaj Lie Kaas
Sanne Lykke May Andersen
Anne Maria Bonnevie
Gustav Peter Haber
Ingrid Ewa Fröling
Julie Kirsten Lehfeldt
Klaus Thomas Bo Larsen
Retsmediciner Bodil Jørgensen
Dommer Charlotte Fich
Socialrådgiver Benjamin Boe Rasmussen
Pige på klub Molly Blixt Egelind
Bag kameraet
Instruktion Susanne Bier
Produktion Sisse Graum Jørgensen
Manuskript Anders Thomas Jensen
Forlæg Susanne Bier, Anders Thomas Jensen
Fotografi Michael Snyman
Klip Pernille Bech Christensen
Musik Johan Söderqvist
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Børnemishandling, Dødsfald i familien, Hustruvold, Narkoman, Politimand, Tab af barn
Premieredatoer
Biograf 15.01.2015
Dvd 28.05.2015
Øvrige oplysninger
Alternativ titel A Second Chance
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2014
Spilletid 103 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Film Fyn, Det Danske Filminstitut, Zentropa Entertainments, Zentropa International Sweden
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...