Nightcrawler

Den skruppelløse Lou skaber sig en karriere på at køre rundt i Los Angeles om natten og opsøge ulykker og kriminalitet med sit videokamera. Optagelserne sælger han til en af byens mange sensationslystne tv-stationer, som betaler godt for de saftige billeder. Tv-redaktøren Nina ser ikke bare igennem fingre med Lous komplet uetiske metoder, men opmuntrer ham til at gå endnu længere i jagten på seertallene. © Scope

Produktionsår 2014
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Dan Gilroy
Medvirkende Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Bill Paxton, Ann Cusack
Spilletid 117 min.
Biopremiere 30.10.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bill Paxton

William Paxton fik sin første større rolle i gyserfilmen 'Mortuary' (1981). Siden har man set ham i 'Terminator' (1984), 'Aliens' (1986) og Bigelows vampyr-film 'Near Dark' (1987). Efter prominente roller i 'Apollo 13' (1995) og tornadofilmen 'Twister' (1996) har hans karriere for alvor taget retning mod stjernehimlen. I 1997 var han ombord p...

Anmeldere

Politiken
"...præsenterer L. A. ved nattetid i stemningsfuldt koldt glitrende billeder, mens Jake Gyllenhaal lægger en ny stor præstation til mange tidligere, og Rene Russo er et godt gensyn som hårdkogt og hårdt presset redaktionschef."

Berlingske
"Hurra for en konsekvent gennemført thriller med dybere lag til den, der gider."

Jyllands-Posten
"Den redigerede virkelighed opleves som mere ægte end den uredigerede. Det er den uhyggelige pointe i dette amerikanske, samtidskritiske mareridt af en film, der er stærkt anbefalelsesværdig."

Weekendavisen
"... en lidt vakkelvorn blanding af debatfilm og halvhjertet thriller, men det hjælper, at Gilroy har noget på hjerte og lader de værste få ret."

Information
"...en god og stærk film, der begavet og skarpt formulerer sig om den tid og verden, vi lever i."

Ekstra Bladet
"...en skarptskåren thriller med noget på sinde. Den slags ser vi ikke hver dag. Men det er først og fremmest Gyllenhaals film, og han markerer sig (igen) som en af de allerbedste yngre, mandlige skuespillere i Hollywood lige nu."

Cinemazone
"...Dan Gilroy beviser, at han mestrer både storby-noir, den spidse satire og ikke mindst at give sin hovedrolleskuespiller plads til en isnende god præstation."

Ekko
"Som samfundspolitisk statement klinger Nightcrawler derfor en anelse hult. Som et intenst portræt af en dedikeret psykopat er filmen derimod en sær fornøjelse."

Brugere

22/07-16I'd Love To Change the World! 2
Skarpsindig thriller af instruktør Dan Gilroy, der virkelig tager kegler med sit stramme og intelligente manuskript. Fortjent oscarnominering! Vi tages med på en tur i amerikansk mediemølle, hvor vi samtidig får bekræftet nogle typiske fordomme og de personlige omkostninger forbundet med dette.

Som elementært spændende thriller, der fungerer filmen ligeledes upåklageligt når speederen trykkes i bund og situationen eskalerer. Der er ingen decideret sympatiske personer i filmen. Det har helt sikkert tændt nogle af at se på en psykopatisk protagonist, men ingen kritik herfra, når Jack Gyllenhaal leverer karrierens bedste præstation og faktisk én af de bedste overhoved. Han var skamløst overset ved oscarshowet og det er mig til stadighed en kæmpe gåde.

Fremragende fotograferet af den ...

16/02-15Når skuespilleren er bedre end filmen
"Nightcrawler" har et kæmpe problem. Den stopper, mens legen er god. Og legen bliver først rigtig god henimod slutningen.

Siden jeg så den i biffen har jeg ladet den rumle lidt i maven, men jeg bliver nødt til at erkende skuffelsen nu. Jeg er ikke skuffet over en dårlig film, jeg er skuffet over en film, der ikke udlever sit potentiale.

Lad mig slå én ting helt fast. Jake Gyllenhaal er fucking fantastisk her. Sammen med hans præstation i "Prisoners" har han nu endegyldigt overbevist mig om, at babyfedtet er smidt - Gyllenhaal var indrømmet ikke min kop te i de unge år, men står nu som et pragteksempel på, hvor meget en skuespiller kan vokse med opgaven, hvis de rette roller lander på skrivebordet. Han er hele attraktionen ved denne film. Han ER filmen. Den afstumpede, nærmest alie...

09/11-14Øjne i natten
Skummelt drama fra Los Angeles' nætter, hvor en fyr på jagt efter succes ser en mulighed i at blive 'nightcrawler' - én af de fotografer, der jagter de bedste optagelser fra ulykkes- og gerningssteder. Han anskaffer sig et billigt videokamera og går i gang, og en tv-station får snart øje for hans kompromisløse stil. Det viser sig nemlig hurtigt, at den nye fotograf er villig til at gå endda meget langt for at få en god historie i kassen.

"Nightcrawler" er en film, der beskæftiger sig med én af medieverdenens dystre bagsider. For tag ikke fejl: De ting, som skildres i filmen, har grundlæggende eksisteret i mange år. Også i Danmark har der længe været en kreds af pressefotografer, som har en politiradio stående ved sengen og er klar til at spæne ud ad døren ved udsigten til en sensation...

Fakta

Medvirkende
Lou Bloom Jake Gyllenhaal
Nina Rene Russo
Joe Loder Bill Paxton
Linda Ann Cusack
Rick Riz Ahmed
Frank Kruse Kevin Rahm
Jackie Kathleen York
Bag kameraet
Instruktion Dan Gilroy
Produktion Jennifer Fox, Tony Gilroy, Jake Gyllenhaal, David Lancaster, Michel Litvak
Manuskript Dan Gilroy
Fotografi Robert Elswit
Klip John Gilroy
Scenografi Kevin Kavanaugh
Musik James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Undergenre Mediesatire
Nøgleord Los Angeles, Mord, Psykopat, TV-journalist, Vold
Premieredatoer
Biograf 30.10.2014
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2014
Spilletid 117 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Bold Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...