Lang historie kort (Lang Historie Kort)

I løbet af tre år samles en gruppe venner til otte fester. Vennerne har alle det til fælles, at de deler drømmen om at leve i det perfekte parforhold med den eneste ene. Ingen af dem synes dog helt, at realiteterne står mål med deres romantiske forestillinger. Men måske er det samfundets forventninger til tosomheden, der er noget i vejen med, og ikke dem selv? © Scope

Produktionsår 2015
Genre Komedie
Instruktør May el-Toukhy
Medvirkende Mille Lehfeldt, Jens Albinus, Trine Dyrholm, Danica Curcic
Spilletid 96 min.
Biopremiere 07.05.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Trine Dyrholm

Som 14-årig sang lille Trine fra Fyn sig til en tredje plads i Dansk Melodi Grand Prix med ’Danse i måneskin’, men heldigvis valgte hun siden hen at fokusere på skuespillet om end hun nåede at udgive to cd’er. Den blonde Trine har let til sit naturlige smil, men udstråler også selvstændighed og viljestyrke, når det kræves. Hun fik en flot debu...

Anmeldere

Politiken
"Det kan ligne en forfærdelig omgang navlepilleri, men netop derfor er filmen en realistisk og velfungerende sædekomedie om det helt almindelige besværlige danske samliv."

Berlingske
"May el-Toukhy vil rigtig meget og kan noget mindre, men med sin egensindige, lidt skæve og skarpt på det hele skydende facon føler man sig i godt selskab lige der midt i livet, hvor næsten alting kæntrer og forliser, og det meste vraggods heldigvis skyller op på land igen."

Jyllands-Posten
"Det er både begavet og underholdende, og man sidder tilbage og ønsker, at den lange historie slet ikke var så kort fortalt."

Ekstra Bladet
"...et kærkomment og langt stykke ad vejen vellykket velkommen til en ny spiller på banen, der virker, som om hun har et nærmest intuitivt og ubesværet tag på filmhåndværket."

B.T.
"...fortalt udelukkende gennem fester. Otte fester helt præcis, hvor de ti venner mødes og skilles. Og selv om det umiddelbart kan lyde som en ren gimmick, så giver det både filmen et rask tempo og historien en god pointe."

Cinemazone
"... levende, rørende, vedkommende og uimodståeligt charmerende."

Ekko
"... en særdeles løfterig debutfilm. Den har højere ambitioner end den gennemsnitlige danske rom-com og indfrier dem faktisk i en konsekvent fortællestil, der ser forræderisk let ud at levere, men langtfra er let at servere."

Brugere

02/03-16Ruchebanetur i livets karrusel.
Tekniske set, en rigtig interessant film om et ret banalt emne.
Det er set før i andre film. Men det er måden det udføres på, som gør historien værd at se.
Vi føres igennem 8 forløb Nytårsaften, Housewarming, Skt. Hans, Bryllup, 25 års jubilæum, Surprice party, Navngivningsfest og Fødselsdag. Vist nok oven i købet husket i den rigtige rækkefølge.
Fortællertråden holdes stramt, så vi er en del af selskabet - nærmest som et spøgelse, som svæver rundt og får alle de vigtige informationer og hele tiden ved, hvad der er sket eller skal ske.
Kameraføringen er nærmest på niveau med det, vi så i de gode gamle Dogme film. Det virker lidt tilfældigt - men er samtidig helt bevidst. Som et håndholdt kamera, fra en onkel som filmer alt det vigtige.
May el-Toukhy beviser at hun mestrer den dramti...

23/06-15Kort historie lang
Dansk romantisk komedie, der konceptuelt er bygget op omkring et års fester og sammenkomster i en løst sammentømret vennekreds. Her følger vi Ellen, der starter med at have en affære med én af mændene i kredsen. Affæren synes dog at være dødsdømt, fordi han ikke rigtig har tænkt sig at gå fra konen, og efter et par skuffelser får det Ellen til også at interessere sig for andre mænd.

"Lang historie kort" er lavet af to nye navne i dansk film - May el-Toukhy har instrueret og også skrevet manuskriptet sammen med Maren Louise Käehne. Det er spillefilmdebut for dem begge, og ideen med at bruge diverse festlige lejligheder som nedslagspunkter er god. Det er i hvert fald meget genkendeligt med den her vennekreds, hvor folk kender hinanden på kryds og tværs og er bragt ind af forskellige rel...

Fakta

Medvirkende
Ellen Mille Lehfeldt
Max Jens Albinus
Anette Trine Dyrholm
Maya Danica Curcic
Rolf Peter Gantzler
Dina Marijana Jankovic
Bolette Dya Josefine Hauch
Adam Janus Nabil Bakrawi
Sebastian Ola Rapace
Eva Cecilie Stenspil
Rebekka Tilde Maja Frederiksen
Bag kameraet
Instruktion May el-Toukhy
Produktion Caroline Blanco, Christian Potalivo
Manuskript May el-Toukhy, Maren Louise Käehne
Fotografi Rasmus Videbæk
Klip Rasmus Stensgaard Madsen
Scenografi Søren Schwartzberg
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Ensemblefilm, Romance, Romantisk komedie
Nøgleord Fest
Premieredatoer
Biograf 07.05.2015
Dvd 21.09.2015
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Sprog Dansk
Produktionsår 2015
Spilletid 96 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Miso Film
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...