Kingsman: The Secret Service

Den bindegale it-milliardær Richmond Valentine kidnapper en række superforskere, der skal realisere hans plan om en global massakre. For at stoppe ham må det uafhængige efterretningsorgan Kingsman rekruttere nyt blod. Den superstilige agent Harry Hart redder den ungdomskriminelle Eggsy fra et liv bag tremmer. Eggsy formes siden af Kingsman til at blive elegant og dødbringende gentlemanspion. © Scope

Produktionsår 2015
Genre Action, Adventure, Komedie
Instruktør Matthew Vaughn
Medvirkende Taron Egerton, Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Strong
Spilletid 129 min.
Biopremiere 26.02.2015
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Samuel L. Jackson

Som den bibelkyndige hitman Jules i 'Pulp Fiction' (1994) brændte Samuel Leroy Jackson igennem, så selv de mest tungnemme biografgængere mærkede vibrationerne. Med sin benhårde frækhed og magnetisme er han blevet indbegrebet af sort coolness på det hvide lærred i Hollywood-regi. Han har i 1990'erne været myreflittig både i mainstream-produkti...

Anmeldere

Politiken
"...en film, der punkterer sine inspirationskilders konventioner, men som også inkorporerer dem mere effektivt, end en spoof ville gøre. Den er lidt lang til sidst, må jeg hellere indrømme. Men det er nemt at glemme, når nu man sådan har elsket hele det modige rod af alt det andet."

Berlingske
"Filmen er et bindegalt misk mask af klassisk spionfilm og højtgearet tegneserieaction, fyldt med referencer til alt fra James Bond til My Fair Lady. Det er voldsomt underholdende - men også til tider voldsomt langt ude."

Jyllands-Posten
"Klasseskel, britisk snobberi, både opad og nedad, konfronteres med et blink i øjet, og der gives et underholdende bud på en moderne agentfilm, der dyrker tegneseriens excessive stil."

Weekendavisen
"Det er blodigt flødeskum for den kræsne liebhaver. Man kan naturligvis mene, at verden har voldsom død nok i virkeligheden, men de politisk ukorrekte overdrivelser i 'Kingsman' ligner bladsatiren, der er rykket op på listen over umistelige værdier."

Information
"Vaughns Kick-Ass-fans vil måske føle sig underholdt. Andre kan med god grund ærgre sig over spildet af talent og et budget, som faktisk kunne have leveret et sjovt og imponerende møde mellem britiske Bond-elementer og amerikansk tegneserieaction."

Ekstra Bladet
"Man skal nok have en vis kærlighed til genren for helt at værdsætte 'Kingsman: The Secret Service' og dens mange indbyggede referencer, men har man det, vil man med garanti føle sig hjemme i den skræddersyede underholdning, der i sine bedste øjeblikke er skarp som en syl i skosnuden."

B.T.
"Som en eksplosiv blanding af James Bond, ' Taken' og vores egen ' Blinkende lygter' leverer ' Kingsman' vinterens bedste, sjoveste, mest elegante og hæsblæsende actionunderholdning."

Cinemazone
"Mens plottet måske nok er præget af klichéer, så er den selvironiske tone og det sprudlende høje tempo til gengæld en kærkommen tilføjelse til spiongenren. Sammen med den overdrevne tegneserievold og tonsvis af referencer til genrens andre film placerer det Kingsman: The Secret Service som den diametrale modsætning til den underspillede John le Carré-filmatisering Dame, Konge, Es, Spion."

Ekko
"... en britisk agentfilm-bastard, der vil alt og ingenting på samme tid, men mest bare kører i tomgang."

Brugere

09/06-15Shaken AND stirred 1
Da jeg første gang hørte, at Matthew Vaughns næste projekt var at give sit bud på en hemmelig agent-film, gned jeg mig i hænderne af fryd. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er stor fan af manden, som de sidste 10 år har vist sig som en af Hollywoods bedste garanter for god og hjertelig underholdning. Samtidig er jeg livslang James Bond-fan (filmens forlæg henter stor inspiration herfra) og holder meget af genren, så forventningsglæden var massiv .

Det var derfor både en fornøjelse og en forløsning at se det færdige resultat. Jeg vidste godt, hvad Vaughn var i stand til rent håndværksmæssigt, men jeg blev direkte glad for, at han stadig kunne tage røven på mig med endnu en forfriskende tilgang til sit materiale. "Kingsman: The Secret Service" er en film, der har det skidesjo...

15/05-15Agent komedie uden integritet eller substans.
Det starter godt, og den første time er også udmærket skruet sammen, og lægger alle kortene rigtigt.... men så falder det hele sammen som et skrøbeligt korthus af platheder, hvor stil totalt smadrer substansen, hvor gakkerierne går helt amok. Den sidste time er i særdeleshed trættende at være tilskuer til.

Colin Firth leverer en hæderlig præstation mens Samuel L. Jackson synker fuldstændig til bunds som skurk.

Forelægget er godt... men udførelsen er elendig. Hvor er det ærgerligt...!

01/04-15Respektløs, men kærlig agentparodi underholder glimrende
Én af de senere års mest vellykkede tegneseriefilmatiseringer var Matthew Vaughns filmudgave af Mark Millars "Kick-Ass", og netop de to kreative kræfter har igen fundet sammen med denne filmatisering af Millar-serien "The Secret Service".

Titlens hemmelige tjeneste er en privat britisk organisation ved navn Kingsman, der siden det 19. århundrede har uddannet superagenter, som i det skjulte arbejder på at sikre fred og stabilitet i verden. Alt det ved historiens unge hovedperson naturligvis ikke noget om, før han bliver rekrutteret til Kingsmans træningsprogram, og det viser sig, at hans afdøde far også var agent. Og selv om han ikke helt passer ind i Kingsmans stiff-upper-lip-stil, får han alligevel en central rolle i kampen mod en superskurk, der har fundet en skræmmende måde at bekæ...

01/03-15Fucker agentfilmen op på en virkelig god og voldelig måde
Hvis du læser andre anmeldelser af Kingsman: The Secret Service end den her (hvilket du jo gør), vil du falde over uopfindsomme anmeldere, der enten A) Skriver noget om, at det er en film for drengerøve eller B) Skriver noget om, hvor fornærmende plat den er.

Det skal du ikke tage dig af, for at kalde noget drengerøvsfilm er dumt, og den er ikke fornærmende plat.

Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=19871

Fakta

Medvirkende
Gary 'Eggsy' Unwin Taron Egerton
Harry Hart Colin Firth
Richmond Valentine Samuel L. Jackson
Merlin Mark Strong
James Arnold Mark Hamill
Gazelle Sofia Boutella
Arthur Michael Caine
Roxy Sophie Cookson
Lancelot Jack Davenport
Hugo Tom Prior
Prinsesse Tilde af Sverige Hanna Alström
Sveriges premierminister Bjørn Floberg
Bag kameraet
Instruktion Matthew Vaughn
Produktion Adam Bohling, David Reid, Matthew Vaughn
Manuskript Jane Goldman, Matthew Vaughn
Forlæg Mark Millar, Dave Gibbons
Fotografi George Richmond
Klip Conrad Buff IV, Eddie Hamilton, Jon Harris
Scenografi Paul Kirby
Musik Henry Jackman, Matthew Margeson
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Komedie
Undergenre Spion-og-agent-film
Nøgleord Agent, Baseret på tegneserie, Vold
Relaterede film Kingsman: The Golden Circle - 2 D, Kingsman: The Golden Circle - 3 D
Premieredatoer
Biograf 26.02.2015
Dvd 02.07.2015
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2015
Spilletid 129 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Twentieth Century Fox Film Corporation, Marv Films
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør Fox-Paramount Home Entertainment

Se også...