Antboy: Den Røde Furies Hævn

13-årige Pelle nyder sit liv som hemmelig superhelt, efter at hans alter ego, Antboy, sendte ærkefjenden Loppen på den lukkede. Men der opstår problemer, da Pelle får en rival. Skolens nye dreng, den smarte Christian, skyr ingen midler for at vriste Ida fra Pelle - og samtidig melder en kvindelig superskurk sin ankomst. Den Røde Furie kan gøre sig usynlig, og hun ønsker hævn over Antboy! © Scope

Produktionsår 2014
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Instruktør Ask Hasselbalch
Medvirkende Oscar Dietz, Astrid Juncher-Benzon, Samuel Ting Graf, Amalie Kruse Jensen
Spilletid 84 min.
Biopremiere 25.12.2014
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Der er brugt meget krudt på aktiviteter og effekter, men Ask Hasselbalch kunne godt have brugt mere tid på ikke at få replikkerne til at lyde helt så meget som replikker i de unge medvirkendes mund."

Berlingske
"Hvor historien i »Antboy - Den Røde Furies Hævn« ikke er så skaptskåret som »Antboy«, er både effekter og skuespil til gengæld blevet endnu bedre siden sidst..."

Jyllands-Posten
"Kenneth Bøgh Andersens tegneserieforlæg kommer endnu en gang til sin ret i Hasselbalchs fornemme og fuldkommen troværdige univers. I myriaderne af elendige børnefilm er den virkelig et kærkomment alternativ."

Weekendavisen
"Der er mere hjerte i Antboy end i de store amerikanske effektfilm. Der er også mere virkelighed, og det giver et godt fantastisk mix."

Information
"Jo vist er Antboys univers hverdagsligt og velkendt, men der er plads til lidt mere fantasi og lidt større armbevægelser, inden man behøver frygte, at historien mister jordforbindelsen."

Ekstra Bladet
"Men trods adskillige gode enkeltmomenter og fine tilløb er den overordnede rammehistorie (igen skrevet af Anders Ølholm på baggrund af Kenneth Bøgh Andersens populære bogserie) ganske enkelt for tynd og skematisk til for alvor af fænge."

B.T.
"...kan ikke som forgængeren overraske os med sin uskyldige charme, så i stedet tager instruktør Ask Hasselbalch fat i et andet grundlæggende superheltetema -de uoverskuelige identitetsproblemer, der følger med evnerne og den skjulte forklædning."

Ekko
"Looket er lækkert i den anden omgang eventyr med børnesuperhelten Antboy, men historien springer over, hvor gærdet er lavest."

Brugere

04/01-15Sjusket kliché af en toer
Efter sidste års succesfulde "Antboy" fortsætter nu 13-årige Pelle Nøhrmanns eventyr i "Den Røde Furies hævn", hvor Pelle i rollen som Antboy er veletableret som Middellunds beskytter. Til gengæld har Pelle det sværere i rollen som Pelle, ikke mindst omkring sin forelskelse i Ida, som han ikke rigtig kan få erklæret. Og nu dukker der tilmed en træls frelst buddhist-veganer-type op, som Ida vist er interesseret i. Samtidig bliver en god gerning til et problem, da Antboy hjælper den nørdede og usikre Maria mod klassens mobbende bøller. Maria er nemlig forgabt i Antboy, men da han ikke lever op til hendes romantiske forestillinger, vender hun 180 grader og sværger hævn som Den Røde Furie.

"Den Røde Furies hævn" handler dermed først og fremmest om ét af de klassiske superheltetemaer, som ...

Fakta

Medvirkende
Pelle Nøhrmann / Antboy Oscar Dietz
Maria / Den Røde Furie Astrid Juncher-Benzon
Wilhelm Samuel Ting Graf
Ida Amalie Kruse Jensen
Amanda Cecilie Alstrup Tarp
Chris Hector Brøgger Andersen
Allan Marcuz Jess Petersen
Albert Gæmelkrå / Loppen Nicolas Bro
Marias far Boris Aljinovic
Marias far (stemme) Torbjørn Hummel
Bag kameraet
Instruktion Ask Hasselbalch
Produktion Eva Jakobsen
Manuskript Anders Ølholm
Forlæg Kenneth Bøgh Andersen
Fotografi Niels Reedtz Johansen
Klip Peter Brandt
Scenografi Sabine Hviid
Musik Peter Peter
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret på roman, Sequel, Skole, Superhelt, Usynlig
Relaterede film Antboy, Antboy 3
Premieredatoer
Biograf 25.12.2014
Dvd 13.05.2015
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Antboy 2
Land Danmark, Tyskland
Sprog Dansk
Produktionsår 2014
Spilletid 84 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Nimbus Film Productions
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...